Ahojte, poraďte ako utíšiť dusivý kašeľ u dvojročného dieťaťa? Kašle od piatka, zvýšenú teplotu má len večer a ráno,počas dňa zakašle len sem tam , ale večer v noci a ráno sa ide zadrhnúť. Má také záchvaty nie a nie prestať dve hodiny kašľať. Včera som ju vzala na pohotovosť, tam veľmi ochotný doktor zas " dajte jej liek od kašľa" a aký ? " Málo ich je v lekárni?" Tak to ďakujem pekne za takú pomoc. Dávam tussin kvapky od piatka , ale nepomáhajú.
Mali sme minulý víkend na noc davam dithiaden (nevien ci take male dieta tiez moze zacali sme az v 3 ci 4r) ked tak dávajte fenistil kvapky 3krat denne a sirup som davala stopkasel tento týždeň ked presiel do vlhkeho tak stodal mi odporučila lekarka...vitamíny cajiky vonku nech nejde 2 3 dni ;) ak je záchvat otvorit okno nech sa dycha chladnejsi vzduch
@zuzkaa1991 ďakujem, fenistil nemám, iba spirabel, môžem ho použiť ako náhradu ?
Je mpzne pouzit aj Aerius.
To nepoznám
Skuste zavolat do lekárne a nech vam poradia ;) aj tak zvyknem sa radit
ja od detskej vzdy som si pytala fenistil aj dithiaden nech mam doma.....
@zuzkaa1991 ja si zvyknem fenistil voziť z Rakúska,keď ideme tam je voľnopredajný, ale už došli zásoby 🙈 a včera som chcela nech jej predpíše tak ma odbil s tým, že načo, to nie je na kašeľ 🤦... Skúsim tu lekáreň, len ešte asi nikde neotvorili takto skoro ráno .
@zuzkaa1991 aerius a spriateliť je to isté 🙂
Tu je fenistil na predpis
Ventolin. Inhalovat, ale je iba na predpis a k tomu inhalator. Velmi pomohol. Rodina na nho neda dopustit. Tie iste symptomy ako pises. Pediater sa o Stoptusine vyjadril, ze ma za ciel kasel potlacit. Ale je treba opak. Podporil vykasliavanie. Drzim paste
@zuzkaa1991
a to detom fakt zrovna na tento kasel zaberá fenistil?? No diky, vyskúšam aj ja. Maly ho tiež zrovna má.
@svetlonos akoze nam detska lekarka vzdy kazala ale nemala.som pocit ze pomahal...ale od 4r ci odkedy som.davala dithiaden a ten zabera aj na pohotovosti ked som.raz volala co mozem dat tak mi kazalii dithiaden asi od 2r je ci odkedy a ten uz davam.ked ma.kasel.vzdy na.noc dam..
.