Dusivý kašel a vracanie hlienov u 18 mesačného dieťaťa

petikmir
8. dec 2018

ahojte mamicky, prosim vas velmi pekne poradte mi co robit, uz ma chyta aj mierne zufalstvo. tento tyzden v pondelok mal drobec dusivy kasel , ze sa nemohol az nadychnut tak sme boli u lekara a jasna odpoved laryngitida. bral 3 prednizony cipky a pomedzi to stoptusin, fenistil, nasivin, kalciovy sirup. nejak sa to vsak nezlepsuje. uz nema taky stekavy kasel ale skor taky dusivy a uz dva dni mi vracia same hlieny- hlavne nad ranom a rano. este vcera mal nostek uplne suchy a dnes uz mal aj sopliky cire, ziadne zafarbenie lenze ked som mu odsavala nic mu nejde (iba ked si kychne tak trosku) :(....lekar nam dal este tri cipky (vcera 2) a dnes som uz nedavala uvidime aka bude noc kedze cez den skor kaslal dusivo plus napinanie na vracanie alebo vracanie hlienov. prosim vas neviete mi poradit nejake tipy ako sa toho zbavit? som fakt zufala a vycerpana kedze som na to sama. cele noci nespim a cez den je to nemozne. uz mam aj zvhlcovac zapnuty, vyvesane plienky, cibulu pri postielke, vsetky lieky davam, vyvyseny matrac v postielke, jazveciu mast mastim...mate niektora skusenost? bola by som velmi vdacna.

st44
8. dec 2018

Nam dr poradila sinuptet ked bola mala soplava plus fenistil na noc

petikmir
autor
8. dec 2018

@st44 sinupret je na suchy a drazdivy dusivy kasel?

tata1401
8. dec 2018

@petikmir sinupret je na rozpúšťanie hlienov....

tatiana1980
8. dec 2018

Plemilysin 3 kv

tatiana1980
8. dec 2018

Plemolysin 3kv

jankaga
8. dec 2018

Tymiánový sirup skúste

gabulienka623
8. dec 2018

A robili vam aj stery? Dcéra keď mala prvýkrát laryngitidu, skončila až v nemocnici, tiež jej to moc neprechádzalo a nakoniec zo sterov zistili nejakú baktériu, takže dostala ATB. Inak trvalo 3 týždne kým sa z toho úplne dostala

petikmir
autor
8. dec 2018

@gabulienka623 udajne je vsetko ok.aj stolica aj dychanie ciste aj hrdlo...

petikmir
autor
8. dec 2018

@gabulienka623 a dnes som si.pustila video na youtube laryngitidovy kasel no tak nekasle

st44
9. dec 2018

@petikmir ano je na rozpustanie hlienov. Moja mala taky suchy dusivy kasel. Teraz mame hedelix a uz skoro nekasle.

simatko2
9. dec 2018

Tymianovy krém, olej z jedle sibírskej, pripadne tannen sirup, vyborne svajčiarske produkty, teraz sme sa natierali a do týždňa mame po kašli, treba len poctivo natierat

kika831
9. dec 2018

@petikmir nas maly mal pred nejakym casom nieco podobne ako pisete- sople sedo biele huste- total zahlieneny. Tiez mi zvracal hlavne v noci a nad ranom. Ak sa da, treba vela odsavat a ked sa vyvracia, je to len dobre, bo telo sa tak zbavuje prebytocneho hlienu. Plus my sme este davali 2x denne sinupret kvapky, ale doktorka nam raz vravela ze solmucol sirup rychlejsie rozpusta a uvolnuje tie hlieny, tak mozno este aj to je cesta. Ale nie obe naraz. Viem, ze to je narocne, ale treba este par dni vydrzat a urcite to bude uz len lepsie. Telicko sa jednoducho musi tych hlienov zbavit. Drzim palce 🤞

gabulienka623
9. dec 2018

@petikmir laryngitidovy kašeľ je taký dusivy štekavy suchý že sa nedá odkaslat. Nemusia byť ani hlieny .. a vždy len kalciovy dávame, ani v nemocnici nám nič iné na kašeľ nedávali... Možno ani nemáte laryngitidu..