Ahojte, máte niečo overené na dusivý hlienovitý kašeľ pre 4 ročné dieťa? Trvá to už skoro týždeň. Lekárka jej dala ráno a na obed Ambroxol a večer Stoptussin, ale vôbec jej to nezaberá.
Skus solmucol,mojej 3 rocnej ambroxol nic nezabral,ale solmucol hned rozpustil vsetko
Mám 2r syna a tiež sa trápime s hlienovym kašľom. V lekárni nám odporúčila Prospan - hoci to je prírodny liek super nám zaberá (ale podať max do 4-5 večer lebo keď sa tieto lieky davaju na noc riedia hlien a v noci sa to dieťa dusí). Ptom malému som podložila viac vankúšov aby sa v noci nedusil. Veľa tekutín aby sa hlien dobre zrieďoval a cibuľový sirup ešte radia ale ten by mi malý nevypil takže toto som nesúšala.
@zuzka2807 mne sa zda ze ten stoptussin len tlmi priznaky ale v konecnom disledku len zhorsil stav. Davala somTrifed a Kalobu a podstivo smrkat nos a preslo to. Po tyzdni v skolke sme zas tam kde, pred 2 tyzdnami. Ja idem pondelok do skolky a tam nie ze sucho pokasliavaju ale brutalny odtrhaci kasel 3 deti este aj jedna z uciteliek.
@nwnw mne mala chodila od septembra do škôlky mimo 3 dni bez problémov. Jedno ráno sme ju doniesli do škôlky a tam, sa priezliekalo dievčatko z vedľajšej triedy, a tak kaslala, že dovidenia. Samozrejme do dvoch dni skončila dcéra chorá, ale za týždeň som ju dala dokopy a išla do škôlky naozaj zdrava. A vydržala týždeň a už je zase týždeň doma. A neviem ju dať dokopy.
@zuzka2807 Teraz sú nejaké silné respiračné ochorenia. Ja sama som kaslala mesiac z toho týždeň a pol som sa silno dusila a budila sa na kašeľ aj v noci. Mne najviac zabrala stopstussin. Ale teda popri Tom som si robila cibuľový sirup, inhalovala a dávala masť cez noc na hrudník. To isté dvojročnemu synovi. On našťastie mal menej dlho trvajúci kašeľ.