Tie, ktoré ste už boli na pobyte, možno mi budete vedieť poradiť. Idem na pobyt s mladším dieťaťom, s ktorým som na rodičovskej dovolenke. Zároveň mám doma aj štvorročné dieťa, ktoré nechodí do škôlky. Toto staršie na pobyt nechcem brať. Manžel s ňou zostane, myslím, že by mal mať nárok na očr. Vydajú mu očr v zariadení Tetis? Máte s tým niektorá skúsenosti? Alebo mu očr vystaví nás pediater? Ďakujem veľmi pekne za odpoveď.
Ocr môže vystavit iba pediater
@melanta aha, nevedela som, že nie je nárok...ja to beriem tak, že som s druhým dieťaťom na liečbe a tým pádom sa o to prvé neviem postarať....aj keď som bola v nemocnici po pôrode, tak mi tam vystavovali na manžela,ale vtedy to staršie malo len dva roky.
@melanta teda neviem presne ako to vystavovali, ale myslím očr, aby bolo postarané o to druhé dieťa, kým ja budem na pobyte. Ďakujem za odpoveď.
@erika12345 ...manzel môže zobrať ocr na to dieťa, s ktorým bude doma
@erika12345 dieta nie je zapisane v materskej skole ? manzel moze ist na pandemicku OCR nie je obmedzena dnami
@doriiis viem, že aj v nemocnici vystavujú, preto sa pýtam, či nemá niekto priamo skúsenosti
@erika12345 v tomto prípade jedine pandemická očr. Ty ideš na pobyt do zariadenia, ktorý nemá status, kde môžu dávať očr. Ak si bola v pôrodnici a staršie bolo do 3 rokov, tak tam mohla nemocnica dať mužovi očr na staršie. Toto je úplne iný prípad, čiže pandemickú očr nech si muž zoberie.
@erika12345 nedaju ti ocr v nemocnici na starsie dieta s ktorym uz nie si na RD
@loginexistuje nie, ešte nechodí tento rok do škôlky, ani nie je zapísaná, ale už má 4 roky. To ešte platí tá pandemická očr?
@melanta @loginexistuje ďakujem krásne, tu vystavuje tiež pediater alebo kde sa vybavuje ?
@melanta @loginexistuje už chápem, je to iné, keď bolo dieťa mladšie
@erika12345 ano raz poda manzel ziadost a potom cestne vyhlasenie https://eformulare.socpoist.sk/sluzby/ziadosti-...
bez lekara len informovat zamestnavatela
@loginexistuje ďakujem veľmi pekne, pozriem
@erika12345 logicky ti v Dunajskej Lužnej nevstavia OČR na manžela a na dieťa ktoré u nich nie je na pobyte.....takže jedine porosiť pediatra či bude ochotný vypísať OČR na zdravé dieťa....
@mogaa ďakujem za reakciu. Ak zdravé dieťa v tomto prípade nemá nárok, tak v pohode. Nebudem hovoriť pediatrovi, že má porušovať zákon a vymýšľať diagnózu... Nechcem očr na oboch, len som sa pýtala, lebo zas mne logicky vychádza, keď sa oň starám a nechodí do škôlky, tak v prípade, že som na hospitalizácii s iným dieťaťom, tak ma nárok na očr muz. Ale chápem, že je to iné po pôrode, keď bola dcérka mladšia a iné teraz. Aj vtedy sme boli všetci zdraví, ale kým som bola v pôrodnici, tak tu očr z nemocnice dostal.
Na pandemicku ocr nepotrebujes pediatra
Myslíš OČR na dieťa, ktoré je doma a zdravé? Pretože ty ideš s druhým dieťaťom na pobyt? Ak je ochotná pediatrička, tak dá. Medicínsky ani právne nárok na očr v tomto prípade nie je žiadny, logicky.