DulcoSoft - zápcha u štvorročného dieťaťa

dubiova
25. feb 2019

Ahojte, má niekto skúsenosť so sirupom DulcoSoft pri zápche u dieťaťa? Môjmu takmer 4 r.nepomohlo ani užívanie duphalacu každý deň (pil ho dlhodobo ), pritom pije cca 1,2l čistej vody a rascový čajík . Niekedy sa nevykaká aj 4 dní a to už som musela riešiť glycerinovým čapíkom. Teraz nám dr.odporučila DulcoSoft ( macrogon ) .Má tu niekto podobný problém prosím

deti95060810
25. feb 2019

4 dni sa dieťa nevykaká...však to nie je až taký problém...moja aj 10 dní...skús duphalac - predpíše pediater.

m14m
25. feb 2019

@dubiova ja riesim zapchu u 3r. Uzivali sme 2 mesiace duphalac,cipok+vela domacich receptov na kakanie, probiotika nic nepomahalo.kakala tak raz za 5 dni s bolestami , ine dni mala stale spinavu ritku. Teraz sme boli u gastroentrologa, dal jej prasky, cipky. Kaka ale velmi riedke. Ked som sa to pokusila visadit zas nekakala. Takze problem dlhodoby :(

dubiova
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
dubiova
autor
26. feb 2019

@m14m prosím ťa,aký prášok a čipky malej dal lekár???

eririka
26. feb 2019

@dubiova glycerínovy čípok je vyborný, alebo nezaberá ?

mkado
1. mar 2019

Dobry den, ja by som vam vrelo odporucila skusit broskynove aloe vera na pitie. Mame skusenosti, ze pomoze 🙂

kvetinka2009
8. apr 2019

Ahojte, tak nám jedine čo pomohlo bol Dulcosoft. Malý sa trápil rok. Skúšali sme všetko - duphalac, aloe vera, čipky....nič nepomohlo. Proste to mal v hlavicke, že kakanie boli a nekakal aj 7 dní. Potom sme išli na gastro na Kramáre a dostali sme Dulcosoft. A po roku kakame 🙂 Možno to bola zhoda nejakých okolností, ale hlavne, že to skončilo 🙂

m14m
11. apr 2019

@dubiova nam dal macrogon 4000...ale mi to mame vo forme nejakych praskov. Teraz som jej to zabudla dat 3 dni a dalsich 7 nekakala... :( ja som hrozne nestastna s toho....

veronikadamianko
6. aug 2019

@dubiova nam na gastre odporucili Movicol Junior (zlozenie tiez makrogol) a ten liek je zazrak funguje uzasne moze sa od 2rokov

rearo
12. sep 2019

Môj mal duphalax... Úplne ale ze úplne o ničom... Pil to na litre a nič... Strašne bolesti raz za 10dni stolica ako keď žena rodí... Myslela som ze umrem pri nom, na chirurgii v BA že je všetko ôk inú stravu... Omacky, polievky ...tam je chyba... Môj nič varené nezje zeleninu a ovocie nič... Vôbec... Tak. Sme skúsili dolgosoft, ten je super, zmakci stolicu už bolesti nemá ale kaka stále tak 1x do týždňa, glic. Čipky tiež nič 0bodov ale easylax boli dobre to stolicu vyhnali z neho... Ten sirup nedávam každý deň, bojím sa aby si nezvykol...

ludmila8805
20. feb 2021

@mkado dobrý deň, aké ste mali dávkovanie u ako starého dieťaťa prosím?

peterlekar
11. okt 2021

Ako tu čítam niekto vôbec nečíta čo pred tým iní píšu a keď podľa niekoho že dieťa nemá stolicu 4 dní nevadí tak potom mu dať do rúk hračku,dlhodobé podávanie duphalacu je návykové,čreva stratia svoj mechanizmus potom je ťažko niečo robiť aby bola stolica pravidelná čiže milé dámy,ak vám nerobí ísť na stolicu 4 dní problém,čo problém je a veľký poraďte sa s lekárom a nedávajte druhým rady že to nič nieje lebo svojimi lajckymi radami uskodite iným 😡

peterlekar
11. okt 2021

@ludmila8805 tu sa neradte ak vám môžem poradiť,najlepšie vám poradí lekár gastroenterológ tymito postupmi môžete dieťaťu akurát tak uškodiť a to dosť vážne