Ahojte, baby môjmu malému 3 ročnému dávam dulcolax tablety každé 4 dni možno necelý rok. Lebo má problémy so zapchou. Mate skúsenosti? Môže, mu tým ublížiť, závažné? Čítam, že by sa prehanadla dlhodobo nemali brať, myslite, že rok je dlha doba? Keď som mu davala každé 4 dni, dakedy po týždni, keď sa vykakal sám.
Ublížiť mu môžeš a závažne, prehanadlami zabijas prirodzeny defekacny vyprázdňovaci reflex (pocit kedy máš ísť na potrebu), určite to nie je v poriadku, treba upraviť stravu, čo všetko si už skusala na úpravu stolice, lebo je toho viac čo fakt zaberá
@marcellka32 nie vzdy sa da cez stravu... niekedy proste dieta tvrdo odmieta a moze to sposobit psychologicke problemy neskor. Prave preto existuje rozpustna vlaknina, o ktorek som pisala vyssie a prave ta pomaha crevu vyprazdnovat sa, lebo podporuje prirodzeny reflex.. nie je to prehanadlo.
A čo na to detský lekár? Akože to je jednorazové riešenie nie na cely rok :(
Mali sme problém, pretože dieťa mi tvrdo odmieta všetko čo obsahuje zeleninu a ovocie v akejkoľvek podobe. Ja som mi zaradila probiotiká a teraz to pomáha. Ale jeden čas sme boli na rozpustnej vláknine, na odporúčanie pediatra. Treba sa naučiť davkovat lebo keď dáš viac tak ide na hnačku... začni 1 sacok a pridávaj alebo znižuj. Uvidis či sa to upraví ale je tam potom protokol vysadzovania a určite o tom hod reč s lekárom.