Dobrý deň.
Prosím Vás za akú dobu majú zabrať tabletky Dulcolax. Po dohovore na Gastro a s Pediatrom davam 3a pol ročnej. Koly zapche. Dala som 2dni .a stále nekaka. Je to normálne? Kto ma skúsenosti. Ďakujem veľmi pekne
@lucana82 najúčinnejšie sú fenolax čipky. Tie však sú na predpis.. Nám pomohli iba tie. Môj syn mal problémy veľké, a teda jedine fenolax. Keď bol upchaty úplne, tak často ani ten nepomáhal. S preháňadlami je to pohyb na tenkom ľade bohužiaľ. Ak sa trápite 2 roky a malá má 3, 5 nebude to iba o zadržiavani. Idú jej robiť irigografiu?
@inull5 robili jej ako 1,5 ročnej a teraz chcú znova. Nam pomáhal zmekčovač stolice Dulcosoft. Ale nerozumiem co sa stalo a zrazu koniec. A boli sme zas na cipkoch. Teraz sa stalo niečo co ešte teraz rozdychavam. Nekakala 6dni ani po cipkoch. Išli sme na pohotovosť. Dali Fenolax nič. O hodinu klystir a nič!!! Len sa zvíjala plakala krcila. Strasne trpela. Dali 2fenolax cipky na doma a nič. Tak na 9ty den zas pohotovosť. A zas len čipok. Potom sa konečne doma vykakala. S obrovským krikom a plačom. Cele noci nespala skoro nič nejedla. Kým budú vysetrenia ze mame dávať tie Dulkolax tabletky. Ale uz zasa 6dni a nič. Nekaka.... neviem už co msm robiť. Ma obrovskú traumu z toho. Krici zo spania... prosím vam co pomohlo ked nezabral cipok fenolax. Ďakujem veľmi pekne
@lucana82 och, tak to máte riadne patalie.. Ak môjmu nezabral fenolax tak som robila doma klystyr. Avšak s tým, ze som z nemocnice vedela koľko mu môžem dať. Mali sme takú veľkú myslím ze 200 ml striekačku. Klystyr som robila tak ze som zmiešaná teplú vodu s trochou oleja, dala do striekačky a nasadila rektalnu rurku a po častiach vstrekla do zadočku. To zabralo a takto som to robila aj pred operáciami a zákrokmi. Z fenolaxu mával často kŕče. Ako naozaj ti nezávidím, pretoze som toto zažívala a bolo to hrozné. Môj bol ale o dosť menší ako tvoja dcéra.
Ako dopadla ta prvá irigografia? Bol tam naznak rozšírenia čreva v spodnej časti?
@lucana82 ahoj, príčina zápchy?