Druhy nosných sprejov pre deti

martina374
25. feb 2019

Ahojte, chcela by som sa spytat ake typy sprejov do nosa su vhodne pre male deti, teda konkretne pre 4rocne dieta. Neviem sa v tych pripravkoch vyznat ( v lekarni sa ma pytala ci chcem len na cistenie alebo dlhodobe uzivanie ), ci pouzit olynth, alebo aliamare alebo vincentku v spreji, ci roztoky na baze morskej soli, sterimar....no netusim kedy sa aky typ pouziva. Neviete mi poradit? Ked dieta ma nadchu a tecie mu z nosa a neustale si fuka nos, teda nema ho asi zapchaty ked vsetko vychadza von tak co vtedy pouzit? Aby to nepreslo do zapalu ucha. Kedy su vhodne spreje na cistenie a kedy na vyplach. Co moze uzivat zakazdym ked zacne vela soplit.
Dakujem.

martinka13
25. feb 2019

Vždy môže používať morskú vodu (my physiomer ). Ked je nos upchaty, tak max.3xdenne dávam olynth. Snažím sa ozaj len výnimočne. Sú to návykové spreje. Takže u nás v 80% ta morská voda.

martina374
autor
27. feb 2019

@martinka13 dakujem. no ja som jej ten olynth dala asi 1x za den a 2 dni ho brala, potom som prestala. Ale neviem, to jej mam vyfukat nos a potom strieknut do nosa, ona to potiahne do seba a potom zas vyfukat, ci potom sa uz nefuka? neviem

martinka13
27. feb 2019

@martina374 Ja dám najprv morskú vodu, riadne vyfukam a potom olynth. Ten je na odpuchnutie sliznic. Aby sa dalo lepsie dýchať . Takže potom už nefukame.