Drsná pokožka 2 mesačného dieťatka. Čo pomôže?

lusia222
9. jan 2013

Ahoj,chcem sa opytat ci nemate niekto skusenost s drsnou kozou na hrudi.Mam dvojmesacnu dcerku a vsimla som si ze ma drsnu pokozku.Pred nedavnom sme jej davali zabaly z br.masti tak neviem ci to moze mat z toho a prejde to samo alebo to treba riesit u lekara.Neni to cervene ani sa to nesuper len je to drsne.Za kazdy nazor dakujem.

michaelamaranesi
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
alena0305
9. jan 2013

Vyskúšaj buď kalciovú masť alebo obyčajnú mastnú indulonu - teraz biela s modrým nápisom.

sampo
9. jan 2013

Aj moja to mala. Zmizlo to samo. Inak som natierala detskym olejom olivovym dr.Hoj. V tych prvych mesiacoch je to s pokozkou tazke, na vsetko tie babatka reaguju

bebiss
9. jan 2013

Náš malý má mal tiež rovnaký problém, skoro od narodenia mal drsnú pokožku a nielen na hrudi, ale aj na kolienkach a lakťoch. Nám na to doktorka predpísala aditívum do kúpeľa - Oilatum a pomohlo mu to 🙂 Dá sa kúpiť aj bez predpisu. Okrem toho som mu tie drsné miesta aj natierala Bepanthenom, ktorý je vynikajúci aj na suché ekzémy, ktoré sa mu niekedy "vyhodia"...

luga
9. jan 2013

akurat sme boli vcera na poradni a Dr. jej na to predpisal Excipial U Lipolotio ... povedal, ze olej na to nie je dobry - my sme doteraz pouzivali detsky olej na natieranie ....

lindarty
9. jan 2013

@luga nam pomohla mast s kyselinou mliecnou, predpisala nam ju pediatricka - je to taky maly zazrak, pouzivame ju takmer na vsetko a to cela rodina 😉

lialucia
9. jan 2013

my sme mali tiež drsnú pokožku, používali sme olejovú prísadu do kupeľa- Linola a natierame sa doteraz Excipialom Kids

sabiatko
9. jan 2013

Excipial pena bola dost slaba. Najlepsie natriet poriadne kremom alebo vymocit vo vode a zosuchat prstami. Ked je to cele zmaknute, tak to ide lahko dole.

stanislavao
9. jan 2013

Excipial U Lopioli - telove mlieko

slavinka9
9. jan 2013

ja som na radu doktorky pred kupanim namasirovala malu olivovym olejom nechala chvilku posobit, zatial sa ponatahovala , podvihala hlavicku, pocvicili sme troska a sup do vody. umyt len cistou vodou a zahyby detskym mydlom. po kupani uz nic ziadne kremy.co pokozka potrebovala to si vzala ostatne sa umylo....takto az do roka pred kazdym kupanim a ak sa aj nieco na pokozke ukazalo...na duhy den uz bolo prec. samozrejme ak maju deticky nejaky exem tak to asi takto nefunguje...s tym skusenosti nemam. 🙂

martina833
9. jan 2013

moja dcerka to mala, casom to zmizlo, odporucam skor jemnejsie hydratacne kremy ako Excipial, huste a mastne kremy (lipobase repair, nivea pre deti), ktore mi odporucala kozna vobec nepomahali

lukrecia242
9. jan 2013

my používame na také suché Bioderma PO zinc - krém a pomáha nám. No najlepšie urobíš ak ukážeš kožnému, to excipial U lipol. je vraj tiež dobré a myslím že to vie aj kožná predpísať a potom menej platíš.

katren
9. jan 2013

@lusia222 my mame tiez, Oilatum nepomohlo, mast s kys. mliecnou tiez nie, tak sme vyfasovali kortikoidy....ale tie som ani nedala, skusila som do vody do kupela dat detsky olej.....ale dost ho davam do vody....a teraz nemame nic 😉 krasne hebka pokozka.....a kortikoidy zapadaju na polici prachom 😝