Drobné vyrážky pod očami 9 mesačnej dcérky

tehulka2016
11. jún 2020

Stretli ste sa niektora s tym? Dcera ma 9m a drobne vyrazky pod ocami. Pride mi to ako vysyp, nedavam jej na to nic. Ak je nieco poradte, inak budem musiet ist ku koznej

sara07
11. jún 2020

ono sa to časom stratí a potom objaví inde ,mne mudr povedala že z trávenia vraj nedala mi nič na to , tiež by som bola radšej keby to nemal a to má už 3

tehulka2016
autor
11. jún 2020

@sara07 a Stale to ma? Nedavas na to teda nic?

sara07
11. jún 2020

ano skušala som holtov krém že vysušit nezabralo, ono ich vidno len v protisvetle zblízka, však skus ist čo povie tebe , pediatrička povedal že milie ale toto nie su milie tie rastu a toto nerastie časom

adela127
11. jún 2020

@tehulka2016
@tehulka2016 Dobry den,pokial to ma nezavysle od potenia,tak to moze byt aj to,ze je premliecnena,moj syncek to mava do dnes /4,5roka/ Ked dlhsie jedava kazdy den jogurt a potom na veceru si napr. vypyta chlebik so syrom a k tomu kakao a ked to tak jedava max.3 dni tak potom pod ockami má ako vase dievcatko. Vtedy na par dni vysadim mliecne a pomaly to zmizne. Neviem,ci som pomohla,ale napisala som ako je to u nas. Pekny den a vela zdravicka.

@tehulka2016

tehulka2016
autor
11. jún 2020

@adela127 dakujem za radu, malu este kojim, ma 9m, a jogurt mava len na ranajky a to max 2x to tyzdna. Zeby jej to robilo moje mlieko? Skusim to este sledovat🙂

ro_manka
11. jún 2020

ja ich mávam od detstva. súvisí to s oslabenou imunitou. vždy, keď na mňa príde nejaká ťažšia choroba, tak sa mi zjavia a ćasom samé opäť vymiznú.

sara07
11. jún 2020

@adela127 u nás zje jogurt ráno ale ten musí lebo ho zapeká ked ho neje ale to je jogurt hollandia jogurt bez smotany a E kvalitny a potom mliečne nemá , nerátam deci mlieka v koláči a aj to nie niekedy
ale môj to má vkuse, niekde sa objaví inde zmizne

dazdovka
11. jún 2020

@tehulka2016 tak tvoje mlieko urcite nie, to skor ten jogurt jej to moze robit. Mam dve deti alergicke na bielkovinu kravskeho mlieka, im sa to prejavuje niecim podobnym na pokozke (3rocna ma aj nad vieckami a v zahyboch ruk a starsia dcera ma celkovy vysyp na hrudniku)

sara07
11. jún 2020

@dazdovka no ale najmladší to mal aj ked bol mesačny už kojeny a starši to nemali

dazdovka
12. jún 2020

@sara07 jasne, ak kojene dieta neznasa bielkovinu kravskeho mlieka, je treba aby to aj mama vysadila zo stravy

sara07
12. jún 2020

@dazdovka ale ja mlieko nepijem , na tenko maslo doslova raz za čas na chleba, alebo droždie v mlieku trocha na vykysnutie to je celé moje mliečne
smotana raz za čas v perkelte , maslo v koláčoch ale zase tiež ho nezjem kvantum
a mala som 40 dni bez mlieka doslova aby som presvedčila mudr že v tomto nie je a bolo to isté

dazdovka
12. jún 2020

@sara07 tak môžem ti s kludnym svedomím povedať, že ja som úplne musela vyradiť aj hovädzie (aj zelatinove cukríky) mäso, aj všetko z mlieka (maslo, smotanu atď) a až po cca 2 týždňoch sa to mojej kojenej dcére začalo zlepšovať, ale to som predtým absolvovala eliminacnu diétu, pomaly som každý deň vyradovala zo stravy suroviny, až som prišla do štádia že som jedla len ryžu a keď sa dieťaťu vyčistila pokožka, začala som priberať naspäť jednotlivé potraviny a všetky som si zapisovala, v momente keď som zbadala že sa jej kožný problém navracia, vedela som povedať, na čo zareagovala, postupne som pridávala ďalšie potraviny. U nás boli kritické citrusy, kravské mlieko (a výrobky), hovädzie, kakao a zázvor.

zuzka0601
21. júl 2020

@tehulka2016 dobrý deň, zistili ste co spôsobovalo tie vyrážky? My ich mame už dlho neviem prísť na to co to môže spôsobovať.

tehulka2016
autor
21. júl 2020

@zuzka0601 zatial nie ale zmizli same

zuzka0601
22. júl 2020

@tehulka2016 a ako dlho ste ich prosím Vás mali? Ničim ste nenarierali, len tak to samé zmyzlo? Nam dala očná kadejaké masticky atď ale nič nezaberá.

tehulka2016
autor
22. júl 2020

@zuzka0601 mne ocna povedala ze s ocami to nic nema, treba ist na kozne. To som nesla, lebo mazat jej nieco pod oci som velmi nechcela, par tyzdenov 2-3 to trvalo ale uz to nema. Podla mna to bola len reakcia na nieco a same to zmizlo

zuzka251
22. júl 2020

je to úplne normálne u 50% detí, volá sa to mílie a netreba to ničím ošetrovať, zmiznú aj samé. je to individuálne, u niekoho do par tyzdnov, niekto to ma aj mesiace. nie je to alergia ani problem s ocami.. niekedy moze zbytocna kozmetika viac uskodit ako pomoct (farm)

zuzka0601
23. júl 2020

@zuzka251 no nás posielajú hlavne stále na očnú, že všetko čo je okolo očí rieši očná.. Ale tiež len samé masticky, snažila som sa ho nechať 3 dní len na základnej strave ale aj tak to nezmyzlo takže viem ze to stravy to nie je. Strašia ma ze hračky, psík atď atď.. Mame yorka a už som sa bála ze z toho. Tak ďakujem krásne nechám to len tak a snáď to teda zmizne. 😊

zuzka0601
23. júl 2020

@zuzka251 no pozerám to na nete a my milie nemáme.. My nemáme biele bodky, skôr začervenanie okolo očí. Vyzerá to inak. Ste ma trosku potešili ale nie je to asi ono...