Drobec nekakal už 6 dní

23. sep 2022

Maminky prosim, ktore riesili takyto problem, ze dieta s nastupom do skolky zacalo zadrziavat kakanie, ako ste to riesili? Moj drobec nekakal uz 6 dni, stravu ma pestru, vcera dnes zjedol vela sliviek, biely jogurt na ranajky ma kazdy den. Vcera som zaviedla aj capik a nic. Psychologicka mi povedala ze je to psychosomaticky povod, dala mi aj par tipov ktore nam velmi pomohli ale skor na zaclenie do kolektivu ako na kaku
Mam na vas dve otazky - ako mu pomoct k vykakaniu? A druha ak ste mali podobny problem, kolko dni takto vydrzalo dieta nekakat. Som uz z toho zufala, ale maly je vesely akoby nic, len brusko uz ma nafuknute...
DAKUuuJEeeM!

xlucia
23. sep 2022

na kramaroch vam daju taky specialny cipok aby sa vykakal, chodte ked uz 6 dni mu neslo. a potom pridat do stravy vlakninu. casto sa to stava, ze deti v skolke nejedia. je to pre nich nove prostredie, kym si zvyknu to potrva

ada12345
23. sep 2022

No 6 dni je uz velmi vela....to je uz pomaly na pohotovost ako pise pani vyssie. Ja by som na tvojom mieste este skusila easy lax.

miroslavaa31
23. sep 2022

Ahoj,nasa mal 3,5r.na 9.den sa podarilo s cipkami a macrogol. Uz som bola zufala. Predtym som skusala cipky,easylax 2x a nic. Strava od vymyslu sveta. Myslim,ze ten macrogol zabral-to sa pije a glyc.cipok. To nam pomohlo,potom sa to uz rozbehlo. Skus aj caje feniklobe,davam odvtedy kazdy den vlakninu detsku z DM.

maytee
23. sep 2022

Ahoj toto riešim už 2 rok nám veľmi pomáha ten macrogol a potom slivková šťava z lekárne len tak na udržanie mäkkej stolice jej dám ráno striekacku.. keď je taký stav že dlhšie nekakala makrogol 3x denne. ale easylax je u nás top. Čipky vôbec neúčinkuju ani laktuloza ale kombinácia makrogolu a easylaxu je super. Veľmi držím palce. A už to radšej riešte lebo týmto stavom treba predísť lebo nastane blok ako má naša už nesadne ani na nočník ani na wc. Pre obrovský strach z bolesti. Držím palce veľmi silno ❤️

bublinka1426
23. sep 2022

@maytee a za lekarom, ste nesli? psycholog..alebo na gastro?

nwnw
23. sep 2022

Lactulosa a veela maku

bublinka1426
23. sep 2022

@nwnw mak?

nwnw
23. sep 2022

@bublinka1426 ja napeciem makovu strudlu a to potom upcha WC. 🤣 Alebo iba tie jablka s makom vyjedaju.

bublinka1426
23. sep 2022

@nwnw vyskusam dakujem

jankajanka13
23. sep 2022

Lactulosa na 10000% pomoze, na predpis z lekarne na pohotovosti daju inak vas mozu aj na chirurgiu poslat

layla123321
24. sep 2022

@jankajanka13 lactulosa sa dá kúpiť ako sirup bez predpisu. Brala som celé tehu, nenavykova

jankajanka13
24. sep 2022

@layla123321 dakujem za info ja len ze predpisovo

maytee
25. sep 2022

@bublinka1426 konzultovali sme samozrejme... Je to psychického charakteru. Úmyselne zadržiava stolicu. Tie lieky pomôžu k tomu že stolica je makksia a už je úspech že aspoň do plienky vtedy kaká každý alebo kazdy druhý deň. Chce to veľa trpezlivosti a vraj u detí vo veku okolo 3 r.je to bežné. A ešte probiotiká stále ..pekný deň

xlucia
25. sep 2022

@nwnw mak speka

yoxinka
25. sep 2022

Riešila som to so všetkými mojimi deťmi. V istom období okolo 2-4 rokov odmietali kakať. Zadržiavali, vrieskali na WC, behali po celom dome, špičkovali, občas pustili do gatí, keď už to inak nešlo. Aktuálne to riešim s najmladšou dcérou. Nekakali mi maximálne 8dní. Pomohol dulcosoft, makrogol pri najmladšej, staršej som dávala laktulózu, keď už to nešlo inak, tak čípok, ale nie glycerínový, ale Lecicarbon pediatrickí pacienti. Pokiaľ je to psychika, urobila by som všetko možné, ale pohotosti by som sa snažila vyhnúť. Tam zväčša z dieťaťa stolicu vypáčia a pošlú vás domov s tým, že dieťa treba nechať tak, aby sa uvoľnilo a ono to prejde samé. Toho stresu v nemocke by som ho asi ušetrila. To, že to musí prejsť samé, môžem potvrdiť. U dvoch detí to obdobie proste skončilo a bolo, ale pozor, trvalo to u nás aj rok, nie je to víkendová záležitosť.