Drobce v nemocnici

barborinkamisko
30. aug 2022

Ahojte maminy.
Malého ( rok aj 2 mesiace) mi dneska zobrali do nemocnice. Koli miestu a covidu nemôžem byt tam snnim. 3 dni horúčky zvracanie neprijímal nič doma mi odpadol.
K veci vlastne. Som prehnaná citlivka ale také myšlienky mám či sa drobec sa nehnevá ci mu nechýbam a co si mýli ze som ho nechala tam ( môže prežívať Separačnu úzkosť?!)
A keď prídem či sa bude tešít.
Proste som už vyčerpaná aj z posledných dní atď a také myšlienky mi behajú. On je veľmi veľký môj cecok stále len so mnou pri mne je a teraz som ho tam nechala 🥹🥹🥹🥹🥹
Ako ste zvládali keď boli detičky v nemocnici?

nyusika
30. aug 2022

@barborinkamisko
neexistuje take, ze nemozes byt s nim, aj keby som mala na chodbe na podlahe spat

ejbyk
30. aug 2022

Prepac asi ta nepodporim, ale za ziadnych okolnosti by som tak male dieta nenechala same v nemocnici....keby som mala spat po stojacky opreta o postel....prípadne išla do inej nemocnice....proste to nehorzí!!!!

denden77
30. aug 2022

suhlas s @nyusika
nikto by ma odtial nedostal ani keby co bolo

thereisabear
30. aug 2022

Ľahko sa mudruje, keď to človek nezažil, ale... Od tak malého dieťaťa by som neodišla, aj keby som si mala vedľa postieľky rozložiť rybársku stoličku. Nechápem, ako môžu poslať mamu preč 😦 Držím silno palce a prajem skoré uzdravenie!

martul
30. aug 2022

@barborinkamisko bola som si synom v nemocnici v čase najväčšieho covid, nikto ani nespomenul že tam nemizem byť a to bol syn starší ako tvoj. Jedine som išla na pcr test a 5 dní som bola s ním.
Bude možno plačlivy pár dní, ale neboj nič to nebude vyčítať ani si pamätať že bol bez teba. Kľud.

weronca22
30. aug 2022

@barborinkamisko ja by som ho tam v ziadnom pripafe nenechala, ani kebyze mam spat na podlahe..

marienka1989
30. aug 2022

Poznám ten pocit....syn mal rok a pol, keď skončil v Šrobárovom ústave na JISke...tá cesta domov, nikomu neprajem ten pocit, keď som ho tam musela nechať....našťastie, napriek tomu, že bol na tomto oddelení, púšťali ma k nemu každý deň....vždy sa tešil, keď ma videl, no keď som odchádzala, to bolo plaču...priznám sa, že som plakala rovnako ako on....neskôr sme sa dohodli, že budem s ním doobeda, dám mu papať, uspím ho a pôjdem....takže potom som plakávala už len ja😢 sestričky mi vraveli, že keď sa zobudil, hľadal ma, ale aspoň tak nenariekal....a teraz k tvojim otázkam....neboj sa, určite sa maličký na teba nehnevá.....našťastie si to nebude do budúcna pamätať, rýchlo na to zabudne...hlavne ty sa musíš ukľudniť a netrápiť sa....keď budeš pri ňom, mojkaj si ho, hraj sa s ním, spievaj mu.... držím palce, aby ste to obaja zvládli a prajem skoré uzdravenie drbocovi😘

beata_k
30. aug 2022

@barborinkamisko Ani parom volov by ma nedostali von. Myslim, ze netreba pisat, co tak malicke dieta bude prezivat.

lenja123
30. aug 2022

@barborinkamisko v prvom rade NEEXISTUJE nechať tak malé dieťa v nemocnici samé. Covid - necovid, rozhodne si mala stáť za tým, ostať tam s ním. Každé dieťa má nárok mať pri sebe rodiča. Nie som žiadna citlivka, ani biomatka kojacia do 10 rokov, nerozmaznávam deti, ale toto ma strašne vytočilo 😡

marienka1989
30. aug 2022

to je podpora, ženy....ach jaj.....🤐👎

nyusika
30. aug 2022

@thereisabear ja som to nezazila...ale moja sestra ano. neter priviezli v bezvedomi, tiez ju tam nechceli nechat s nou...ona sa proste zatala a povedala, ze budu musiet zavolat SBSkarov, ale ona sa odtial ani nepohne.
nastastie, pretoze neter sa v noci prebrala, dezortientovana, dovracala sa...nebyt tam sestra, chyti taky sok (v lepsom ptripade), ze az...o tom, ze sa mohla zadusit zvratkami, toradsej ani na to nemyslim.

a sestry spokojne, ze maju o starost menej, nemusieli utierat ovracane dieta, hnus

martul
30. aug 2022

@marienka1989 a? Píšeme pravdu a reálnu skúsenosť.

tamitamitami
30. aug 2022

Máš nárok pri ňom byť, mne tiež tvrdili že sa nedá (tiež v covid dobe).....ale keď videli že na tom trvám našli miesto, aj keby ti nedajú posteľ minimálne kreslo sa nájde.
Na oddelení bolo aj dieťatko bez rodiča, sestričky sa k dieťaťu chovali pekne.

renab
30. aug 2022

Do troch rokov mas narok byt s dietatom ci je covid alebo nie.
A ked naozaj nemozes, netrap sa takymi myslienkami. Nie je tam sam prvy ani posledny. A vsetky problemy, ak sa vyskytnu, budes riesit potom za pochodu.

katus226
30. aug 2022

Myslis covid opatrenia, alebo ty mas covid?

thereisabear
30. aug 2022

@nyusika To je strašné :( Ja nie som konfliktný človek a vždy radšej ustúpim, ale v tomto by som tiež trvala na tom, že ostávam.

tamitamitami
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
nyusika
30. aug 2022

@thereisabear presne tak.

akvi
30. aug 2022

@renab nielen do 3 rokov. Rodič má vždy právo byť tam. Resp.ono je to opačne - dieťa má nárok na nepretržitú prítomnosť zákonného zástupcu. A dieťa je to až do dovŕšenia 18 rokov. To, že naše nemocnice porušujú zákon a niektoré priam vyháňajú rodičov, to ešte neznamená, že si rodič nemá stáť za svojim.

@barborinkamisko nenechavaj ho tam osamote. Tvoje dieťa má nárok, aby si tam bola. Sama cítiš, že nie je v poriadku, že tam nie si. Stoj si za svojim dieťaťom.

marienka1989
30. aug 2022

@martul aj ja som napísala reálnu skúsenosť....svoju reálnu skúsenosť....chcela by som vidieť niektorú z vás, ako presviedčate primára oddelenia JIS, že pri dieťati musíte zostať., keď Vám niekoľkokrát zopakuje, že to nie je v žiadnom prípade možné... ja som celému oddeleniu ruky nohy bozkávala za to, že ma tam za malým aspoň denne púšťali, keďže ani to nebolo dovolené.... ale odhliadnuc od toho, aj keď autorka príspevku možno mohla s dieťaťom zostať, keby si trocha "dupla", teraz je doma, sama, bez dieťaťa a je z toho nešťastná, a teraz jej poďme všetky pekne krásne napísať, ako by sme to my nikdy nedovolili, akú spravila sprostosť, že si nedupla a aké strašné následky to bude mať na dieťati....

pandorra
30. aug 2022

@barborinkamisko trvajte na tom, že budete s ním v nemocnici. Je to choré, že sa nemocnice stále vyhovárajú a obmedzujú naše práva. Upozornite ich na to, že to zmedializujete a uvidíte, že už budete môcť byt s dieťaťom v nemocnici. Ja som bola bez dcéry po cisárskom a doteraz má z toho následky.

akvi
30. aug 2022

@marienka1989 stačí proste neodist. Bola som v tej situácii. Bol na mňa vyvíjaný nátlak, sedela som na zemi, lebo v izbe boli len dve mrezovane detské postieľky. Mysleli si, že ma to odradí. No neodradilo a oni veľmi dobre vedia, že vyhnať ťa nemôžu, aj keď by zavolali políciu, zákon je na strane dieťaťa.

nyusika
30. aug 2022

@marienka1989 ale to dieta naozaj moze mat kvoli takymto situacim nasledky, ci si to chcete, alebo nechcete pripustit.
Mozno autorka nevie, ze si proste moze dupnut a ostat, proster treba to vyskusat.
ako pisem vyssie, mam priklad z najblizsej rodiny.
sestra neodisla, normalne tam ostala sediet a sedela a sedela. kebyze ju chcu vyhodit, asi by ich tam napadla, vazne

maminkasisa
30. aug 2022

@pandorra mozem vediet, ake ma dcera nasledky z toho, ze si s nou nebola po cisarskom?

banalu
30. aug 2022

Musi to byt pre teba hrozne! Mozes s nim aspon byt cez den, cely den? Ved aj pre sestricky je jednoduchsie ak sa mama stara o babo..
neviem si predstavit, ze by som malu musela nechat samu v nemocnici, ale clovek nikdy nevie do akej situacie sa dostane a tak aspon posielam vela sil a snad bude maly rychlo fit 🤞

martul
30. aug 2022

@marienka1989 nechápem, prečo riešiš mna. Ja som doslova skonštatovala že som tam zostala aj cez covid. Vôbec neodsudzujem, neriešim prečo neostala či mohla či nemohla. Je mi to úplne jedno, napísala som moju skúsenosť.

martinaju
30. aug 2022

Neexistuje aby som nechala male dieta same v nemocnici. Nas aj keď chceli nechať nikto ani len nespomenul ze bezomna hned automaticky rozpravali že matka s dietatom. Taky bordel by som tam spravila len by to navrhli že by nezabudli nikdy v živote. Brala by som dieta do inej nemocnice alebo by som si dala zabolat okamžite primara.

viestta
30. aug 2022

Neboj sa, malý sa na teba nebude hnevať. Určite mu bude smutno, aj poplače si ale hnevať sa nebude. Je to nepríjemné pre každého, ale nevycitaj si to. Sú okolností, ktoré nezmeníš a treba ich brat také aké sú. Treba veriť, že sa mu stav rýchlo zlepší a pustia ho domov a budete spolu.

whatever1
30. aug 2022

@barborinkamisko Mas pravo tam byt. Ak nemaju pre teba postel, dones si hoc aj karimarku a trvaj si na svojom.