Chcela by som sa spytat, ci ste sa ocitli v situacii, ked na dovolenke dostalo vase dieta kiahne. Aku ste dostali starostlivost a ako to dieta znasalo. Vcera som kupila dovolenku do Egypta , a syn akurat bol v kontakte s kamaratom ktoremu sa na druhy den objavili kiahne. Boli vonku na prechadzke a bicyklovali sa.....neboli v uzavretom priestore. Na dovolenku mame ist na buducu nedelu....Tak by ma zaujimalo ci sa niekto ocitol v podobnej situacii. Velmi dakujem vopred za vase infos 🙂
@janette1105 tak si dokup poistenie pre zrusenie dovolenky, ak si si ho nekupila. A ak ti dovtedy ochorie, zrusis zajazd a vratia ti peniaze.
Diky, mame storno poistenie tiez, presne takto mi hovorili ze nikde nemame iste ci ich dostane....hlavne ked to bolo na volnom priestranstve. Ideme na 12 dnovu dovolenku, kebyze funguje 21 dnova inkubacna doba a (nie 14 🙂) tak by sme stihali alebo kebyze ideme len na tyzden.....
moj syn bol v kontakte s kiahnami presne tak ako pises. V nedelu sme boli na ihrisku a v pondelok mi kamoska volala, ze jej mala s ktorou sa hral ma kiahne. Syn ich nedostal, dostal ich az o rok v skolke. Takze moze ich dostat ale aj nemusi.
@janette1105 moja dostala kiahne na dovolenke v Tunisku a bolo to úplne super! Našťastie som nepoznala všetky tie katastrofické scenáre, ktoré sa tu na Slovensku rozprávajú a riadila som sa iba tým, čo mi povedala lekárka tam. Dostali sme nejakú dezinfekčnú vodičku, nejakú mastičku, niečo proti svrbeniu a žiadne obmedzenia. Normálne sa kúpila v mori a to jej veľmi pomohlo - do týždňa bolo po chorobe. Vlastne sme ani nevedeli, že je chorá. 🙂
synovi sme objavili 1. kiahňu na ceste do španielska, takže celá dovolenka bol sa kiahňami, pediater mi ešte pred tým poradil, nasadiť oscilococum-homeopatiká, ešte pred dovolenkou som mu ich dávala každý druhý deň - ako prevencia, a keď to prepuklo, tak každý deň, na tele mal asi 20 kiahní, žiadne teploty, normálne sme chodili na pláž, len sa zdržiaval pod slnečníkom a do mora išiel akurát v tričku a v šiltovke na loďke (žiadne kúpanie), vtedy mal 6 rokov. V podstate sme mu riadne posilnili homeopatikami organizmus. Kiahne som mu sušila alpou. Kiahne po týždni boli preč.
Diky, ja dufam ze bud nic nebude aleboak ano tak to bude mat rychlejsi priebeh 🙂
@janette1105 more pomáha v liečbe kiahní, určite mu to pomôže.
@janette1105 no ked letite tak veru davajte pozor lebo nie kazda spolocnost ti zoberie dieta s kiahnami......
ja som robila na letisku tak to mozem 100% potvrdit ze sme mali 3 pripady ked odmietli rodiny presne kvoly tomu :(((
ale na druhej strane verum vraj v mori ked sa okupes s kiahnami tak skor zmiznu takze . no je to na vas 🙂)
Toho som si vedoma, ze pokial neprejde minimalne piaty den od prvej vyrazky tak by nas na palubu nepustili, a to iba potom s doktorovym potvrdenim ze presiel 5ty den, a jasne ze to je nefer ku ludom so slabsou imunitou a detom ktore este nemali kiahne. To si berem na vedomie.
No este nemas iste ze ich dostane. Moj starsi mal prve vyrazky v skolke stravil cely den v skolke a z triedy to nikto nedostal.
A kolkodnovu dovolenku mate? Keby tyzdnovu to teoreticky ako tak stihate. Len ist niekam s vedomim ze moje dieta ma infekcnu chorobut je dost zapeklite. Este mozno zajst za pediatrom nech mu urobi test na protilatky.