Dostali sme kiahne

katuch
29. máj 2022

Ahojte, nemám to ešte potvrdené ale vyzerá to tak že sme dostali kiahne. V piatok dve vyrážky a v sobotu viac. Dcéru bolela hlava , mala vyššiu teplotu. Mám mladšiu dcéru ktorú pravdepodobne asi zajtra ju nesmiem dať do škôlky. Moja otázka znie kedy bude v poriadku? Totiž o 3 týždne má tanečnú súťaž aj na svadbu máme ísť. Môžem s tým vôbec rátať?

iveta7677
29. máj 2022

@katuch o tri tyzdne bude urcite v poriadku. Ale mozno bude mat na sebe ešte vyrazky.

nevenka
29. máj 2022

@katuch no len moze to chytit ta mladsia...skor alebo aj tak, ako nasi, ze az po 2 tyzdnoch mal syn prve vyrazky, takze de facto sme boli doma mesiac. Uvidite. Ale tato starsia by mala byt uz ok.

katuch
autor
29. máj 2022

A môže prísť ku nej napr. mama ktorá prekonala kiahne? Resp. Či ja viem normálne fungovať.ja som kiahne mala

mamula20
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
anesim
29. máj 2022

Mladsia moze normalne do skolky, ked ich dostane , tak az za 14-21 dni

sibrez
29. máj 2022

@anesim no lenze nie je clovek infekcny uz 2 dni pred vysypom? Ja by som deti nechala doma obe.

mogaa
29. máj 2022

@katuch staršia bude za 3týždne ok, ale otázne je, či a kedy to dostane mladšia....

nevenka
29. máj 2022

@katuch kto prekonal a nema problem s imunitou, myslim nejaky zavazny imunodeficit, tak kludne moze byt s detmi, nenakazi sa kiahnami. My sme obaja s muzom prekonali v detstve a v pohode.

endzi83
29. máj 2022

@katuch záleží kedy Ti to mladšia schyta, moja to schytala na 19den od kontaktu. Priebeh ľahký, ale nechala som ju doma až do vysušenej chrasty vtedy už nie je infekčná.

babydesire
31. máj 2022

@katuch tusim su tie kiahne na celom slovensku,,aj my snimi prave bojujeme..dcera uz ma po,syn vikend odtrpel..muz mal v detstve ,ja zatial nic,,

katuch
autor
31. máj 2022

@babydesire muž ich tiež nemal a keď dostane bude to boj. Dcéra to celkom dobre znáša. Teploty nemá. Prvá vyrážka bola v piatok a včera sa začala až vysypovat. Zatiaľ ju to nesvrbi.Druha dcéra mi chodí do škôlky na odporucanie doktorky len tento týždeň a potom čakám. Ako dlho bola dcéra doma?

krystofkal
31. máj 2022

No tak ja som kiahne za tie roky tiež ešte nemala a to som bola asi so všetkými, ktorí ich mali a proste sa na mňa nie a nie nalepiť. No tak mali by byť až pokiaľ sa im všetky vyrážky tak nejak neusušia, či?

endzi83
31. máj 2022

@katuch dieťa má byť doma do poslednej vysusenej vyrážky. Dovtedy je infekčná.

minutka
31. máj 2022

@katuch moj syn bol doma 2 tyz. Vcera bol na kontrole presne po 2 tyz a dnes isiel do skolky. Kupali sme ho 2x denne v hypermangane. Ale iba par minut. Ja som sa nakazila od neho. Od soboty som mala teplotu a od vcera prvy vysyp. U dospelych je to vraj horsie.

babydesire
31. máj 2022

@katuch 11 dni, potom sla 4dni do skolky a teraz ju mam doma zasa so soplikmi a kaslom 🤧 Tiez to celkom dobre zvladla,,syn ten trpel typicky chlapsky dva dni 😷🙄🤧😖 ale uznavam mal to rozsiahlejsie a hustejsue ten vysyp

katuch
autor
5. jún 2022

Dcéra má 9 deň kiahne. nové vyrážky sa už nerobia ale má ešte niekde púpaky napustené vodou. Infekčná je ešte stále?

remaadja
5. jún 2022

@katuch áno je infekčná, nebude až keď budú vyrážky suché

katuch
autor
6. jún 2022

@remaadja volala som teraz doktorke že až keď to opadne vtedy môže ísť do skoly