Dokrmované trojmesačné dieťa málo kaká

christi14
4. mar 2022

Ahojte, mame 3 mesacneho syna, uz vyse mesiaca ho dokrmujem -nutrilon advanced 1, a stale kaka tak 1x za tyzden..dokrmujem skoro po kazdom kojeni, a davam mu aj probiofix. Harmancek mu nerobi dobre, takze to mu uz nedavam, aj ostatne cajiky napr.fenykel pije malo, vypluva.. inak ho nebolieva brusko, je makke, nie je nafuknuty, a aj prdka dost..cvicim s nim pri prebalovani atd a stale je to rovnake.. inak nema zapchu v tom zmysle ze nevie vytlacit, stolica je v poriadku, ale uz par dni pred tym je taky nervozny, nespokojny. ..ked sa konecne vykaka (vacsinou do rozbalenej plienky 🙈) tak je spokojny, vsetko je ok..
Mate niekto podobne skosenosti? Rozmyslam ci zmenit ten nutrilon, alebo co s tym...

misana84
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
kuriatkocervene
4. mar 2022

@christi14 vraj je v poriadku aj keď má bábo stolicu raz za 14 dní, no nie ak je malý nekludný a nervózny z toho ... ja som počula na nutrilon vraj je to najhoršie UM a všetky deti z neho zapeká, tak by som ho skúsila vymeniť, ja som dokrmovala s HIPP a bolo to úplne v pohode a žiadne ťažkosti nemal. Možno by pomohli sem tam espumisan L kvapky, keď bude nekludný alebo mu spraviť masáž bruška, sú na to aj rôzne gély napr. Pupík.

domireb
4. mar 2022

@christi14 moja bola tiež materské + umelé, kakala si svoje raz za 7-10 dní. Až keď iba umelé, vtedy začala (ob)deň. Ake ani na 10ty deň nebola nespokojná, vyzerala byť bez problémov
Pije kendamil,ale mala aj nutrilon,ten ju nezapiekol, ale dosť z neho vracala
Probiotiká dávaš?

sirka9
4. mar 2022

@christi14 moju tiez nutrilon zapekal. bolelo ju potom brusko, nekakala niekolko dni. teraz ma kendamil, kaka kazdy den, malokedy sa stane, ze obden a brusko ju naposledy bolelo uz velmi davno ( ked mala nutrilon 😁) skus zmenit za nejake ine, UM tiez musi sadnut. mavaju rozdielne mnozstva tukov, vlakniny atd. aj ked iba minimalne rozdiely su tam, ale celkovo to moze nesadnut v tom pomere

misana84
4. mar 2022

My sme mali nutrilon a nebol problém

christi14
autor
5. mar 2022

@kuriatkocervene no vraj je to v poriadku, pokial je cisto dojcene.. ze vtedy sa cele to materske mliecko vstrebe a zvysok uz iba vycika...kym som ho iba kojila, tak som si z toho nerobila nic, a to bolo aj 2 tyzdne veru.. ano espumisan L mame, aj ten Pupik, davam mu ked ho sem-tam boli brusko ..to ale nepomoze na kakanie, iba pri problemoch s prdikmi 🤷‍♀️ skusim asi nejake ine mlieko teda ... a davala si aj vodicku alebo cajik? Mne sa tie umele mlieka zdaju take hustejsie, mam pocit ze by to chcelo aj kus vody...
@domireb ano ten kendamil som pocula ze je vraj dost dobry.. a moj tie nema take nejake problemy ze by mal tvrde brusko, alebo tak, skor je taky nesvoj, proste vidim na nom ze by sa potreboval vykakat 🙈 a probiotika davam pribiofix, uz asi 3 tyzdne takze uz mali zabrat podla mna..
@sirka9 hm no ja asi fakt skusim ten kendamil, ked to tak chvalite..uz som pocula od viacerych..a nemali ste problem pri zmene mlieka? Islo to hladko?
@misana84 vidis naozaj je to velmi individualne..a mozno to vobec nie je z mlieka ..neviem..ale skusam co sa da a snad na to coskoro pridem 😊

sirka9
5. mar 2022

@christi14 u nas problem s prechodom nebol. nastastie sme toho nemuseli vyskusat vela a sadlo jej hned druhe co sme skusili. trochu som porovnavala zlozenie u viacerych tych mliek a v zasade sa lisia uplne minimalne. niektore ma viac alebo menej toho a toho, druhe toho ma viac ale zas ma menej ineho. ale su to fakt minimalne odchylky.