Ahojte, mám takú otázku na maminky, ktoré so svojimi deťmi prekonali koliku. Napíšte mi svoje skúsenosti, do kedy trvala..
nám presne dva mesiace ( ak môžem poradiť, pomohlo nám psyllium) 😉
my ešte aj štvrtý sme si užili 😔
my skoro na deň 4 mesiace... nechcem ani spomínať ☹
Necelé 4 mesiace... Neskutočne pomáhal Esumisan - kvapky a Pupík - masť na bruško.. 🙂
my presne 6 tyzdnov. pomohla biogaia, neskor espumisan.
u nás to bolo presne týždeň pred jej tromi mesiacmi a u nás pomáhal sab-simplex..kvapky a pupík mastička ...espumisan mi vracala 😢
U nas 2.5 mesiaca...myslim, ze nepomohlo nic..len cas...davali sme Espumisan, Infancol, Sab Simplex..a neskor BioGaia..ta asi najlepsia bola..masirovali sme Pupikom a nosili a nosili...ale preslo to proste samo, ked na to dosiel cas a dozrel nervovy system 🙂
nam tiez tak cca 2,5 mesiaca,nepomahalo nic,akurat na chvilku rozbalit a teplu plienku na brusko prikladat,inak nic,vyskusali sme aj vsetky kvapky mozne aj nemozne..proste vyrevala sa pravidelne 3-4krat do tyzdna po 21 hodine,niekedy aj do polnoci..a potom ako prislo,tak odislo...
no moj syncek mal 4 mesiace 😒 😒 😒 😒 😒 a skusala som kadeco kym som nasla babycalm prirodne feniklove kvapky,tak pri druhom dietatku sme mali koliku uz len 3x. prvy si to odtrpel a ja som sa normlane bala 19,00 hodiny kedy sa to u nas spustalo 😢 😢 😢 😢 😢 😢
Syn nemal koliky, ale dcérka sa trápila od troch týždňov do štyroch mesiacov. Tiež sme skúšali masáže, Biogaiu, Infacol, ale nič nepomáhalo. Len natriasať vo zvislej polohe a vydržať. Teraz s odstupom rokov ( a po skúsenostiach iných mamičiek) som si uvedomila dôvod tých kolík. Mala som nadmerný vypudzovací reflex, dieťa sa zahltilo mliekom a ťažilo mu bruško. V noci ten problém nebol, lebo papala pomalšie v polospánku. Možno by stačilo len spomaliť tok mliečka a bolo by po probléme. Nabudúce budem múdrejšia 😉 Ak chceš, napíš mi viac o tých kolikách do IP, možno ti pomôžem. Alebo kontaktuj laktačnú poradkyňu. Držím palce, aby vás to netrápilo dlho!
nam na koliku pomohli kvapky Biogaia, maly mal 1,5mes. a odvtedy bola kolika prec 😎
aj nam pomohla biogaia, preslo to v tretom mesiaci
Vie mi niekto poradit pre 28 dnové babetko co pomaha na koliky - bolesti bruska . dakujem
kolika by mala byt max do 6 mesiacov
po strasnom zisteni,ze ten neutichajuci plac sposobuje kolika, sme zasli ku doktorke. Po odporuceni na kvapky SAB Symplex a probiotikach BIOGAIA nas do tyzdna presli koliky. Avsak treba ich uzivat aspon do 3tieho mesiaca, aby sa kolika nevratila.
náš malý nemá ešte ani 3 mesiace a bolesti bruška už ustali. sub simplex nám vôbec nepomohol, ale masáže bruška s mastičkami na uvoľnenie vetrov pomáhali dosť. na zmiernenie bolesti sme ho doma tiež všetci vytrvalo nosili na rukách 🙂
Kým sme nezačali brať probiotiká Biogaia 🙂 bolo to asi tak v 2 mesiacoch.
dva mesiace a potom akoby utal a prestalo to
Nam prestali takmer po skonceni 4. mesiaca! A boli take silne, ze 24 hod. v jednom kuse! Chceli nas aj 2. x hospitalizovat koli tomu, robili nam kadejake vysetrenia....nepomahalo nic volne dostupne (minuli sme desiatky eur). Lekari boli bezradni a jedine, co nam zostavalo s ich suhlasom - rektalna rurka. Ukazali nam ako hlboko a to nechcite pocut baby, kolko vzduchu z takeho malinkeho telicka islo. A ,,rurkovali,, sme v jednom kuse - dokonca aj v noci, pretoze mal silne bolesti. Takze v noci rurka min. 2 - krat, cez den aj 6 - 7 krat!!! A so suhlasom detskeho chirurga! Nas maly si popravde do 4. mesiaca sam nedokazal ,,poprdkat,,. Uz nikdy viac!!!!
U nás trvala asi do 6 mesiacov a potom nám začali ísť zúbky, takže sme bolo dobre asi 2 týždne a keď vyrástli zuby začalo obdobie vzdoru 😀 Najviac nám zaberala biogaia, masírovanie, teplý uteráčik na bruško a kmínový čajík a hlavné pevné nervy ktoré boli málokedy pri tolkých prebdených nociach 😖
moja sestra a jej malý sa trápili až do 6. mesiaca. Ja som na odporúčanie mojej doktorky dávala kvapky ColiPrev s enzýmom laktáza na trávenie materského mlieka. Zabrali po pár dňoch, takže sa malá cítila oveľa lepšie a príznaky ustúpili takmer na nulu, Kvapky sme vysadili, keď mala takmer 6 mesiacov. Od vtedy pohodička.
Trvalo nám to 3 a pol mesiaca, tretí mesiac bol najhorší. Nepomohli žiadne lieky len nosiť a nosiť.
u dcerky to bolo 4 mesiace, kazdu noc nostop- nespala som vobec, prerevala kazdu noc a spala cez den, u syna tri mesiace- trosku lepsi priebeh, on to mal len styri hodiny kazdy vecer reval. nic nezaberalo, ziadna masaz, ziadne kvapky, ziaden olej, ziaden kupel, vobec nic- museli z toho vyrast.
My sme si koliku "užili" pri oboch deťoch... syn do 3 mesiacov, ale bolo to dosť intenzívne, plakával celé dni, potom vďakabohu ustúpila a dcéra 4 mesiace, ale len večer cca 3-4 hodiny plakávala... Takže u nás neplatil mýtus, že len chlapci mávajú koliky. Chce to len čas a pevné nervy 😉
zhruba do 4 mesiacov
nám presne do 4- roch mesiacov....potom nam išli zuby... ☹
Nam trvala kolika zhruba do 7 mesiacov, s kakanim sa trapili do cca 9 mesiacov.
Do 4 mesiacov potom nastupili zuby a siesta choroba a anemia....
u nas to bolo presne do troch mesiacov... skoro na den, potom ako keby utalo a nic. 🙂