Dokedy je ok prilepená predkožka?

26. nov 2024

Ahojte, dokedy je to ok? 2 kamosky mi spominali, ze isch synovia uz maju odlepenu a maju 4 roky. Moj ma tiez 4 ale este dost prilepenu.

Zuzenu predkozku nema.

janettdamian
26. nov 2024

Za mňa a moju dr. dovtedy, keď si ju samo telo uvolní, napr. vplyvom hormónov v puberte. Ak nie sú s tým spojené iné zdr. problémy, nie je na 99% čo riešiť.

autor
26. nov 2024

@janettdamian och, super! 🙏🙏🙏 takze ma este casu dost. 🙏

luckaiza
26. nov 2024

ja som pre pol rokom ked maly mal 3,5 roka bola u urologa a on mu ju odlepoval a vraj treba stahovat pravidelne ...niekto odlepuje ,pretahuje niekto nie

13uzivatelka11
26. nov 2024

My cvičíme so synom s pipikom asi od 3 rokov, odkedy mal mierny zápal kvôli stiahnutej predkozke

anavixy
26. nov 2024

Udajne u 90% chlapcov az okolo 5.-6. roku, ma este cas.

alzbeta311
26. nov 2024

Nám na urológii povedali, že do 6 rokov je to v poriadku

euka210
26. nov 2024

Do 6-7r v pohode

parvinka0001
26. nov 2024

Nám tiež dr vravela že kľudne riešiť az v puberte pokiaľ niesu problémy .takže my neriešime .teraz každý by rovno surovo išiel nato

bubuzu
26. nov 2024

Mne pekne dr vysvetlila, že treba pravidelne sťahovať, jemne, najlepšie,keď si dieťa samo. Nie kvôli tomu aby si ju stiahol, ale kvôli tomu, aby sa mu tam neurobili zrasty. Podobne, ako u dievčat môže vzniknúť synechia pošvového vchodu, tak aj u chlapcov môže dôjsť k zrastom slizníc a potom tu už nejde a potom to ti urológia drsne strhávajú a vie to veľa krvácať. Čiže, každý večer jemne stiahnuť, pokiaľ to ide a pokiaľ už nedošlo k zrastom, jedného dňa sa to samo pekne uvoľní.

strongi
26. nov 2024

Do puberty má čas, ak nemá iné zdravotné problémy. Môjmu synovi sa dala stiahnuť v trinástich. V zahraničí je bežné, ze sa nesťahuje nasilu, to len tu je to akýsi národný šport, alebo čo. Rastom sa to uvoľní samo. A nemal ani zrasty, ani nič podobné, ani sme nestahovali, lebo nešlo, ani iné problémy nemal. Takže ak nemá problémy, časom sa to uvoľní samo.

anavixy
26. nov 2024

@bubuzu lenze predkozka je fyziologicky prilepena k zaludu, kdezto synechia vznika naopak - zlepenim toho, co fyziologicky zlepene byt nema. Nie je to to iste ani ten isty princip. Predkozka sa v drvivej vacsine pripadov oddeli sama, ked pride jej cas, bez akychkolvek zasahov.

belasy_motylik
26. nov 2024

Do puberty. Dovtedy ju nepotrebuje 😀. Pokiaľ nie je už nejaký vzniknutý problém (zvyčajne po násilnom pretiahnutí), tak nie je dôvod to riešiť, je potrebné si naštudovať na základe čoho sa uvoľňuje. Je to fyziologický proces vplyvom hormónov, do ktorého keď sa umelo nešetrne zasahuje tak vznikajú mikrotrhliny a zápaly, na základe ktorých sa predkožka prilepí často už problematicky. Synovi sa úplne uvoľnila v deviatich.

bubuzu
26. nov 2024

@anavixy áno,ale zároveň sa postupne uvoľňuje, nie je to tak, že zo dňa na deň sa zrazu celá uvoľní. Čiže ak sa napr. nejaká časť uvoľní a ty, ideálne dieťa samo, nebude sťahovať, tak tam môže a často dochádza k zrastom, ktoré potom bránia v ďalšom prirodzenom uvoľňovaní predkožky. Takže sa má jemne sťahovať kvôli tomu, aby to, čo sa už uvoľnilo, nezrástlo. Sú deti, ktorým sa to nestane a sú deti,ktorým sa predkozka uvoľní už v troch rokoch, ale vďaka tomu, že tú kožičku nesťahujú, dojde k zrastom slizníc. Takto mi to bolo vysvetlené a dáva to zmysel.

bubuzu
26. nov 2024

A teda, pod sťahovaním nemyslím žiadne násilne sťahovanie, ale iba tak, ako to ide. Keď nejde, nejde, lebo ešte nemá čo ísť. Možno za rok začne ísť trochu, a potom ďalšie tri roky to pôjde iba ten kúsok. Ide o to, aby to nezačalo ísť menej.

autor
27. nov 2024

Dakujem vam velmi velmi pekne. Ukludnili ste ma. 🙏 zuzenu predkozku nema, tu stahujeme po sprche a davam taku slezovu masticku. Vela nam pomohla. Len aj ked ju stiahnem, je este prilepena k zaludi a veelmi pomaly sa odlepuje.