Maminky detičiek, ktoré majú reflux. Ako vám to diagnostikovali, ako ste sa s tým pasovali a ako sa to vyvíjalo. Počula som, že do roka by to malo ustúpiť same. Máme doma 3 týždňovú princeznú, ktorej sa za posledný týždeň objavuje vygrckávanie raz v menšom raz vo väčšom množstve. Ďakujem za každú skúsenosť.
@malamoni od 5 týždňov reflux. Dcérka bude mať už 9m. Grckanie len sem tam za lyžičku. Zistené na základe zástavy dýchania. Vyšetrenie v ORL ambulancii na Kramároch na fibroskopickom vyšetrení. Vtedy zistili zápal pažeráka. Doporučili ar mlieko na predpis, polohovanie pri kŕmení a v spánku, odgrgavanie po každom kŕmení vo zvislej polohe (malú som nosila pi každom kŕmení 30min, potom 20min).
Už po 3m sa to zlepšilo, to bola 1. kontrola v júni. A 2. kontrola bola na konci septembra a ze už je to v norme.
Aši sa to zlepšilo tým co nám odporučili, dcérka sa začala sama viac hýbať a možno k tomu dopomohli aj príkrmy.
Ale strach mam stále a bojím sa či sa to nevráti.
Nerada spomínam na tie časy.
@malamoni synček mal tiež od narodenia a má doteraz, bude mať šesť mesiacov. Išli sme na sono kde vyšetrili a potvrdili. Rada od doktorky: hlavičku dávať do vyššej polohy (používa sa klin), vždy po papaní odgrgnúť, papať častejšie a po menej, na bruško dávať tesne len pred papaním, nikdy nie napapaný a nám napríklad radila pokračovať v dojčení. Materské mlieko je síce redšie, ale že pokiaľ som ochotná aj napriek tomu dojčiť tak to určite podporuje.
Keď povieš doktorke že začína častejšie grckať určite dá lístok na vyšetrenie.
@malamoni diagnostikovali sonom,upravilo sa to okolo pol roka.Teraz mame rok a sme uplne ok co sa refluxu tyka. my sme grckali po kazdom jedle