Dojčenská kolika u 5 mesačnej dcéry

fiera33
26. júl 2017

Dobry den,

Moja dcerka /5 tyzdnov/,kojena, ma kazdodenne koliky. Strasne place,najcastejsie navecer,tak 1-2 hodiny. Lekarka mi poradila Espumisan,ale velmi sa mi jej ho nechce davat. Ake mate s tym skusenosti? Mali by koliky potom pominut,alebo to treba davat dlhodobo?

Dakujem

zuzdav
26. júl 2017

Skus kremík PUPIK, nám pomohol.Tiež možno rektalne rúrky alebo bio kvapky biogaia. Držím palce

fiera33
autor
26. júl 2017

Dakujem, toe gaja kvapky sa davaju pred dojcenim ci po?

Dakujem

kika831
26. júl 2017

@fiera33 aj nas syn mal koliky, treba vyskusat ci uz espumisan, biogaiu, masaze atd. A urcite by si mala prisposobit stravu. Nam biogaia pomohla, dava sa raz denne, je napisane 5 kv ale nam doktorka povedala ze stacia 3 kv. Teply obklad na brusko tiez moze pomoct.

luba41
26. júl 2017

prečítaj https://dojcenie.wordpress.com/zivot-s-dojciatk...
-nosiť, ukludnovať, ponukať prsník, vydržať..🙂

11mirka22
26. júl 2017

Mám tri deti, no s kolikou sme bojovali len u najmladšej dcérky. Bolo to náročné obdobie od jej dvoch týždňov zhruba do desiatich. Nedávali sme jej žiadne kvapky, iba masírovali bruško pupikom, občas jej to pomohlo. Treba to len vydržať, hlavne prijať to tak, že to časom prejde, upokojiť sa, aj dieťa je potom pokojnejšie. Mne veľmi pomohol partner, keď ma ubezpecoval, že som dobrá mama, že to nie je moja vina, že robíme všetko správne, že to časom prejde. A tak som sa s tým zmierila, a psychicky sa pripravovala na poobedne plače. Snažila som sa to malinkej uľahčiť tým, že som sa diétne stravovala, masírovali sme bruško takmer pri každom prebalovaní, eliminovali sme poobednajsie návštevy na minimum s výnimkou babky a mojich sestier, lebo oni mi nedávali múdre rady ale pomohli popestovat a zabaviť bábo. Nosili sme sa v nosiči, po byte, po schodoch, hojdali sme sa, občas si tak aj podriemala. Pomáhalo pritmie, tiché prostredie, mne to neprišlo ako nejaké bolenie, skôr nervozita bábätka. Postupne to trvalo kratšie, potom už len obdeň, až to úplne skončilo, keď mala niečo cez dva mesiace. Zrazu ukážkové bábo, a nebojte sa nosenia, že si dieťa zvykne, nie je to tak. Máme 7 mesiacov a zaspavame sami v postielke. Držím palce.

majkaska
26. júl 2017

http://www.dojcenie.eu/2016/01/naozaj-existuje-... odporucam precitat. Mozno sa v tom.najdes

stankadu
26. júl 2017

ja som deťom nič nedávala, staršia bola ako budík. Presne o 19-tej začala plakať a o 20-tej ako keby uťal. Len sme masírovali bruško. Mala presne 3 mesiace ked sa to razom skončilo. 😎 Myslím si, že každé dieťa si tým musí prejsť a určite by som do tak malého babatka nepchala žiadne lieky a už vôbec nie rektálnu rúrku!!! Vela mamičiek sa silou mocou snaží o to, aby dieťa neplakalo, ale plač jednoducho k babatku patrí. 👶

lubka3232
26. júl 2017

aj ja som mala takéto problémy so synčekom. každý večer si tak 2h poplakal, niekedy aj cez deň a bol veľmi nekludný. nám pomohli kvapky sab simplex a probiotika bio gaia. bolo mu po nich lepsie. odpozorovala som na sebe ze bolo vzdy horsie ked som jedla nieco mliecne prípadne vajíčko, ako som to vysadila zo stravy uplne, bolo po probléme. takto som dietovala asi dva mesiace a potom ked som to skusila zase jest, tak uz problem nebol. drzim palce!

siska53
26. júl 2017

@fiera33 nasej to preslo po 3.m. Ona to mala hocikedy aj cez den aj v noci... Nosili sme.ju vela masirovali brusko.. Davala som kvapky saabsimplex,nam pomohli viac ako espumisan. Aj som obcas odvetrikovavala..aj ja som na take trpela,vzdy predne dve hodiny som plakala.. A to som bola na Sunare..
Preslo a bolo dobre..
Musite len vydrzat a trosku to babatku ulahcit.

vlafoj
26. júl 2017

Nam neuveritelne pomohli kvapky Coliprev. Zrazu bolo po placi... Mozno ma dcerka docasnu intoleranciu laktozy co vraj bezne male babatka mavaju a z toho vznikaju koliky. Davkovanie si uz presne nepamatam, ale skus pozriet na webe prip. sa spytaj lekarky. Drzim palceky.

slavka030
26. júl 2017

@fiera33 nečítala som všetky predchádzajúce príspevky, ale moja skúsenosť- nepomohlo nič. Dcére začali koliky dovrsenim 1 mesiaca a skončili presne keď mala 4 mesiace. Skúšala som biogaju, coliprev, espumisan, sab simplex, infacol...vsetko možné a všetko to zabralo tak na dva dni. Bolo to strašne obdobie, ale treba to len vydržať a prežiť. Mojej pomáhala istá poloha na rukách, vtedy trochu pospala. U nás to nebolo ze nejaká hodina, u nás to bolo cez deň v noci. Veľa trpezlivosti a viem ze ten plač trhá srdce, ale ako tie koliky prišli tak odídu.

majkaska
27. júl 2017

@stankadu plac je prejav nespokojnosti a ma sa riesit. Je to sposob ako nam chce povedat ze mu nie je dobre... k spokojnemu babatku urcite plac nepatri...

evittam
27. júl 2017

@fiera33 Davas Vigantol? Vysad. A v zime nahrad inym vit.D.

evittam
27. júl 2017

@stankadu Suhlasim s
@majkaska . A asi neuveris ale nie kazde dieta si s tym musi prejst-treba to riešiť. Moje si tym teda vôbec nepresli.😉

lu_
27. júl 2017

Ja mozem poradit teply kupel, ak ma babatko rado. Moja dcerka sa upokoji, potom masirujeme a casto sa vyprazdni do vody a zaspinka. Len nie kupat cerstvo nadojcene dietatko. Aktualne tym prechadzame a toto pomaha. 🙏

bluray
26. feb 2019

koliku sposobuje kravske mlieko, kravske mlieko by nemala piť ani matka ked koji,