Môj synček je plne dojčený. Asi v druhom týždni sa na tváričke vysypal. Niekde som vyčítala,že to môže byť z kravského mlieka alebo sóje, ktorú je mama. Skúsila som vylúčiť všetky mliečne výrobky a pomohlo. Moja otázka je, či môžem aspoň niečo z mliečnych výrobkou jesť?
Skus kyslomliecne - jogurty, syry, to mi kedysi radila kamzyk pri ekzeme, moj syn mal aj ruzovu stolicu, po tyzdni vynechania mliecneho to zmizlo, tiez ma pupienky na lickach a este ramienkach, ale ani vysadenie mliecneho nepomohlo, zrejme reaguje na nieco ine a neviem prist na to, co mu vadi. Teraz skusame chlorellu, ale on uz bude mat 2,5 rocka.
No našťastie u nãs sú to len tie vyrážky,ale aj tak je to hrozné,že človek musí len skúšať, čo vyvolá reakciu a to na vlastnom dieťati.
moj syncek sa vyhadzal na tvaricke a laktoch po cokolade,kt. som zjedla ☹ natierate niecim tu pokozku?
@jarmilka83 to je v pohode, babatka sa v tomto veku zvyknu vysypat na tvaricke ... to este vsetky tie hormony z porodu ... netreba to ani nicim natierat, nam lekarka radila omyvat tamponikom namocenym v zelenom caji
" Novorodenecké akné sa objavuje v 2. - 3. týždni po pôrode a podobá sa na akné dospelých - na lícach sú červené vyrážky až kiahničky v rôznom počte, niekedy zasahujúce až do ofiny. Počas niekoľkých mesiacov samovoľne ustupujú."
http://www.medicalportal.sk/clanky/kozne-lekars...
cize sa nemusis kvoli tomu v strave nicim obmedzovat ... ale ak fakt pomohlo vylucit mliecke, skus postupne zaradit jogurty a uvidis co to spravi
ak by sa ti samozrejme nieco nezdalo, spytaj sa radsej lekarky
Nie je to mliekom.moja dcera mala presne v takomto veku to iste a presne ma napadlo mlieko.samozrejme ze to nebolo tym ze som pila vela mlieka.bolo to klasicke novorodenecke akne,prejde to.ale ak chces nam na to doktorka predpisala Holtov krem.zabralo.
@mazliceklienka čistím repíkom a potom olivovým olejčekom natriem. Celkom dobre to pomáha, ale len na také doliečenie. Nesmiem jesť nič z mlieka. Teda niečo možno. Detská doktorka mi povedala,že môžem maslo a smotanu a mlieko skúsiť tak,že plnotučné prevariť tek,aby sa spravila koža. Tú dať preč a tak piť. Tak zatiaľ len skúšame. Maslo bude asi v pohode,ale smotana neviem. Keď som si dala tak sa malému zas spravil výsyp. Síce len taká jemná krupička akoby, ale predsa.
@jarmilka83 skus bezlaktozovy jogurt ci by mu nevadil 🙂