Dojčené bábätko a reakcia na kravské mlieko

jonkaamisiko
8. jan 2016

Ahojte maminy, prišla som si sem po radu. Synček má 5 mesiacov a je plne dojčený a zdravý. Vždy som pila kravské mlieko a jedla mliečne výrobky, ale až teraz som sa začala zaoberať otázkou či môže kravské mlieko zahlieňovať? Keď sa malý narodil, vynechala som mliečne výrobky.. Ale za posledné cca 2 mes., keď som sa k nim opäť vrátila, postrehla som, že synček začal mať jemné hlieny a horšie spáva. V noci sa mi budí každú, aby sa nakojil. Aké s tým máte skúsenosti? Môže to byť reakcia na to, že konzumujem mlieko/mlečne výrobky? Ďakujem

sasa1983
8. jan 2016

Jednoznacne je to mozne. Ci to tak je,alebo nie sa da (sice nie uplne spolahlivo),ale slusne zistit tak,ze ich znova vynechas. Ak sa to zlepsi (samozrejme s urcitou latenciou,nie hned za 1-2dni),tak to moze naznacovat,ze to je povod spominanych tazkosti.

prevenar
8. jan 2016

zahlienovanie je najmensim problemom tvojho dietata . kravske mlieko je tazky alergen a zaroven to co sa dnes predava v tych krabiciach sa za mlieko uz da povazovat len s velkymi tazkostami .

myslim ,ze lepsie obide, ked mu zacnes vyrabat mandlove , orechove, alebo pod. mlieko. nie kupovat - vyrabat doma. je to rychle a jednoduche , potrebujes len mixer a sitko. navod najdes v mojom blogu.

to iste sa tyka aj lepku - obilnin.

sasa1983
8. jan 2016

@prevenar tak mamicka spominala aj mliecne vyrobky, to je xy veci, nielen mlieko.

lorela
8. jan 2016

@jonkaamisiko Mlieko samo o sebe nezahlieňuje.

prevenar
8. jan 2016

@sasa1983 co viem tak mliecne vyrobky sa robia z mlieka, cize na ne plati to iste ako na mlieko 😉 ..jogurt sa da vyrobit z mladeho kokosu, popripade 100% kokosovej smotany . ghee sa da pouzit namiesto masla . RAW chlieb namiesto bezneho ..atd. nastastie existuje internet , co nenajdes v mojom blogu, najdes na nom 🙂

sasa1983
8. jan 2016

@prevenar vsetko sa da,ked je cas,ja si domacu vyrobu mlieka,masla,jogurtov,bryndze,tvarohu a x dalsicg veci osobne predstavit neviem. Suhlasim ale s tym,ze bielkoviny kravskeho mlieka su potencionalne silny alergen,ale len u preddisponovanych jedincov,v ziadnom pripade sa to neda a nema uplatonovat na celu populaciu

jonkaamisiko
autor
8. jan 2016

@prevenar To mlieko nedavam babatku, ale pijem ho ja. To by som mu ani nedala 😆 Mna skor zaujina ci mojou konzumaciou moze ten alergen prejst do materskeho mlieka.

mlil77
8. jan 2016

@jonkaamisiko necitala som si co ti ine mamicky radili ale podla mna sa preto budi stale papat lebo uz mu to nestaci, zacni pomaly s prikrmami...........uz sa nevie tak nasytit z mliecka...........

sasa1983
8. jan 2016

@jonkaamisiko ano,moze.

jonkaamisiko
autor
8. jan 2016

@sasa1983 Skusim ich vysadit, lebo nie je ani prechladnuty tak si inak neviem vysvetlit tie hlieny. Som zvedava ako dopadneme☺️

jonkaamisiko
autor
8. jan 2016

@mlil77 Nie som si ista, ze by to bolo tym, lebo cez den mi zacal praveze papavat menej, len v noci sa po 00:00h budi kazdu hodinu, kojim 15min a potom zaspi. Ja mam pocit ako keby bol z niecoho nekludny.

jonkaamisiko
autor
8. jan 2016

@lorela Citala som o tom, ale su na to aj protichodne nazory 🙄

mirkava
8. jan 2016

@jonkaamisiko odporucam kozie mlieko. Najlepsie z nejakej farny nie z obchodu. Aj kravske radsej z druzstva.

katka1981
8. jan 2016

@jonkaamisiko, ked som kojila bolo mi povedane, ze treba obmedzit kr. mlieko, takze podla mna do MM prechadza tak ako vsetko co zjes a vypijes.

katka1981
8. jan 2016

@sasa1983, tak ked nasa bola miminko nebol caj ozaj na nic. Zavisi od narocnosti babatka. Pri jednom clovek stihne aj nemozne, pri dalsom nestihne nic.

lorela
8. jan 2016

@jonkaamisiko Stačí sa opýtať zopár lekárov, ktorý sa na tom len zasmejú, podobne, ako lekár robiaci kolonoskopiu nad "teóriami o zanesených črevách" a potrebe črevných spŕch, ktoré ešte donedávna zažívali boom.

lucibka
8. jan 2016

My sme boli v 4 mesiaci na ORL presne pre toto iste, maly zahlieneny a zacal sa v noci budit kazde 2 hodiny ale chory sa mi nezdal. Pricina, isli mu zuby preto je zahlieneny a budi sa. Ak ma cire hlieny, je to podla mna zo zubov, vsetky deticky mojich kamosiek to tak mali ked zacali ist zuby. A budit sa moze castejsie aj koli papaniu, my kojime stale (7mes.) a cez den mi toho vela nezje, ani nevypije ale zato sa potrebuje 'dotankovat' v noci.

mlil77
8. jan 2016

@jonkaamisiko mozno mas v noci malo mlieka, zvycajne v noci byva menej mlieka....

prevenar
8. jan 2016

@sasa1983 neviem 🙂 mna viac zaujima moja rodina , ako cela populacia 🙂

prevenar
8. jan 2016

@jonkaamisiko aha 😵 ..my nepijeme / nejeme mliec. vyrobky cela rodina, tak isto nekonzumujeme obilniny / lepok. tazko povedat , osobne si myslim ,ze vplyv na mm to bude mat. urcite obidete obaja lepsie ak sa zbavis mlieka aj mliec. vyrobkov 🙂 drzim palec 😵

jonkaamisiko
autor
8. jan 2016

@lucibka Uz aj mna to napadlo, lebo si stale papa ruku, slinta a stale ho svrbi v okoli ociek a nosteka, no a cez den papa uplne minimalne oproti tomu co jedaval predtym, tak ako opisujes ty. Nevedela som, ze tie hlieny mozu byt aj zo zubkov. Ak by to bolo z toho co je na to dobre?

lexilaracroft
8. jan 2016

@jonkaamisiko ahoj ja uz cakam druhe babo a ani pri jednom som mlieko ani mliecne vyrobky nevynechala neviem aky si na to mala dovod ci len nechut. Ja som kojila 5 tyzdnov nemala som tolko mliecka. Nasa mala pila kravske mlieko asi od 6 alebo 7 mesiacov niako jej to neuskodilo. Pokial nema alergiu nevidim dovod preco mlieko a mliecny vyrobky vysadzat. Hadam ti moja skusenost bude prospesna.

jonkaamisiko
autor
8. jan 2016

@mlil77 To nie, mliecka mam stale vela

jonkaamisiko
autor
8. jan 2016

@prevenar vyskusam ho vysadit 😉

jonkaamisiko
autor
8. jan 2016

@lexilaracroft Dakujem za tvoj prispevok, rada si precitam kazdu skusenost 😉

lucibka
8. jan 2016

@jonkaamisiko nic speci nam doktorka nedala, obcas vodicku som mu dala koli tekutinam, ked sa mi zdalo ze ten den malo mlieka pil a potom to po par tyzdnoch ustalo. Teraz ale je opat zahlieneny, to uz ale riadne ze sa mu zle dycha, tak odsavam odsavackou na vysavac a pred spanim kvapky Fenistil. Tie upokoja zdurenu sliznicu, ale su na predpis. Myslim, ze pediater pri najblizsej poradni by ti povedal ci to zo zubov ide..

jonkaamisiko
autor
8. jan 2016

Ja som sa bola pytat a ona tvrdi, ze nie. Ale cim viac som o tom presvedcena. Dnes dostal Chamomillu tak uvidim ako bude spat 😀