Moja mala je plne dojcena, za par dni ma 5 mesiacov. Bezne nam zvykla kakat tak 4 krat za den. Teraz uz asi tyzden kaka iba 1x ale poriadne. Samo o sebe by nam to nevadilo, aspon si neprekaka tolko oblecenia. Len ona teraz cele dni mrnka, place, jeduje sa. Jedine co pomaha je ist von (aj v kociku, aj v nosici je dobra). Zienky, mali ste s detickami toto iste? Bude problem v tom brusku? Alebo separacna uzkost, tlaciace sa zubky... Ale ked ona sa tak velmi jeduje. Mali ste to? Kedy to preslo? Pred mesiacom dostala 1.davku Rotarixu, ale tak s tym to snad nesuvisi, aj ked po nej mala riadny bruskabol. Este dodam ze prve dva mesiace mala riadne koliky, potom sa to zlepsovalo az sme uz ani nevedeli co to kolika je. Teraz je to ako na zaciatku.
@purplelife materske mliecko sa dobre stravi, takze moze kakat menej, najma ked teraz rastie a potrebuje stale viac papania. Mozno jej mozes skusit pomaly davat prikrmy, mozno jej uz tvoje mliecko nestaci, najma aj ked menej spi.
MojA
@purplelife podla mna to je v poriadku, pokial ju neboli brusko - citala som ze dojcene deti mozu nekakat aj par dni a je to v poriadku. ak sa ona citi dobre tak nie je o com 🙂 iba ak by ju bolelo, mozes jej pomoct kvapkami, masazami, cvicenim 🙂
na separacnu uzkost je skoro, mohli by to byt zubky a mozno by si mohla pomaly zavadzat prikrmy...to ze menej kaka moze byt aj tym ze vsetko mliecko stravi cize je odpad minimalny....
Mne nevadi, ze kaka iba raz za den. Len som bola prekvapena, ze sa jej to zo dna na den zmenilo. Preto som tie place a nervozitu pripisovala tomu. Ale kedze vsetko obhryza a slini, tak skor to budu asi tie zubky. Neviete co pomaha pri raste/prerezavani zubkov? Pouzivali ste nejaku mast, alebo nieco ine?
mi sme pri prvom kupili v dm drogerii 3 kefky v jednom baleni kazda bola na urcite obdobie pri zubkoch maximalne spokojna ani sme nevedeli ako a uz boli von
@purplelife u mojej malej pomaha gel, ale len kratkodobo a inak pevne nervy, ....
@purplelife mam pocit,ze pises o mojom synovy. Vcera sme mali 5mesiacov.od malicka mal koliky do 3 mesiacov.potom bol mesiac klud a posledne 3 tyzdne je to katastrofa. Cele dni len mrnci, puci sa pri papani a ked sa mu podarii vykakat tak je hned kludnejsi. No a neviem ako tvoja mala,ale my mame zle aj noci a hlavne ked sa nevykaka cez den, tak sa puci celu noc :(
Pokial babatko nechudne malo by to byt v poriadku, ja mam dvoch synov, kojila som ich oboch dost dlho a tiez obcas malo kakali. Detska traviaca sustava vie mater. mlieko tak spracovat ze z neho vznika minimalny "odpad" 🙂 horsie je ked uz nekaka viac dni po sebe. A zlostit sa moze teoreticky aj zo zubkov, moj starsi mal uz v styroch mesiacoch prve dva zuby vonku. Ale ked sa ti to ozaj nepozdava tak sa radsej porad s lekarkou 😉