Mamičky prosím Vás poraďte mi. Moj 2mesacny synček ma už vyše mesiaca problémy so soplikami, stále chrci hlavne nad ránom okolo tej 4hod.a to tak ze sa preberie a potom je celý deň nervózny. Napapa sa MM, po dopapani mu vytecie trochu von a co stihne tak naspäť prehlta. Niekedy vytecie mlieko čisté a niekedy už také hrudkoidne. Teploty nemá. Výter čistý,Na krcnom všetko ok. Vysávam mu noštek, používam morskú vodu, sinupret na hlieny, teraz dávam Solmucol, cicicibuľucibimpostieľkou, zvlhčuje mu vzduch a vdychuje Vincentku ale nič nezaberá.
@efaa ak je to to iste, co mal moj maly, tak mozes len cakat, kym z refluxu vyrastie. A ulavit mu pri dychani ( ale to si pisala, ze uz robis). ORL doktorka len vravela, ze neskor moze mat nabeh na zvacsenu nosnu mandlu, ale ze to nie je pravidlo.
Avsak ak to mate z inej priciny ako my, tak neviem viac poradit.
Tie atb ste dostali na zaklade vysledkov CRP, ci len tak "na slepo"?
My tiež to isté :( môj ani negrcka a reflux nemáme. Môj ma 3 mesiace, jarozmýšľam zase, že, či to nie je alergia. Hm???
@efaa reflux. Vypytajte sa na gastro.
@haluta na oko grckat nemusí
Môže mať tichý reflux. Alebo alergia, intolerancia. Pre istotu na gastro.
@efaa moj bol takto zahlieneny dlhodobo, v 3 rokoch alergia na prach potvrdena
@efaa Dobrý večer naša malá keď mala 2 mesiace tiež stále chrčala. Všetky vyšetrenie boli ok. Aj na vyšetrení refluxu sme boli nepotvrdilo sa nič Dávala som malej pred kojenim zahusťovacii prášok od nutrilonu. Pomohlo trošku. A čo sa týka soplikov bojovali sme s tým tiež veľmi dlho kým mi kamarátka neporadila malej vstrekovať moje mlieko do nošteka.Trošku som si odsala a cez striekačku som pomaličky dávala aj 5krát za deň. Neverila som že toto nám pomôže za 3dni bolo po soplikoch odvtedy do nošteka pri soplikoch len moje mlieko a to máme už 19m.Skoré uzdravenie prajem.
@efaa ahoj, u syna sme s tym bojovali tiez. Zahlienenie ale bolo sposobene refluxom, ked mu zaludocne kyseliny zapalili hrtan a hlieny sa tlacili hore do dychacich ciest. Mohli sme len polohovat a cakat kym z refluxu vyrastie. Okolo 4-5 mesiacov sa to zacalo zlepsovat a okolo 8 mesiaca to prestalo uplne