Dojča má neprestávajúce sople a hlieny

efaa
28. feb 2019

Mamičky prosím Vás poraďte mi. Moj 2mesacny synček ma už vyše mesiaca problémy so soplikami, stále chrci hlavne nad ránom okolo tej 4hod.a to tak ze sa preberie a potom je celý deň nervózny. Napapa sa MM, po dopapani mu vytecie trochu von a co stihne tak naspäť prehlta. Niekedy vytecie mlieko čisté a niekedy už také hrudkoidne. Teploty nemá. Výter čistý,Na krcnom všetko ok. Vysávam mu noštek, používam morskú vodu, sinupret na hlieny, teraz dávam Solmucol, cicicibuľucibimpostieľkou, zvlhčuje mu vzduch a vdychuje Vincentku ale nič nezaberá.

naty_s
28. feb 2019

@efaa ahoj, u syna sme s tym bojovali tiez. Zahlienenie ale bolo sposobene refluxom, ked mu zaludocne kyseliny zapalili hrtan a hlieny sa tlacili hore do dychacich ciest. Mohli sme len polohovat a cakat kym z refluxu vyrastie. Okolo 4-5 mesiacov sa to zacalo zlepsovat a okolo 8 mesiaca to prestalo uplne

efaa
autor
28. feb 2019

@naty_s ďakujem za odpoveď. Aj ja som ho už začala polohovat ci v kočíku, či v postieľke a aj keď papame mliečko. Tak to prejde samé nič iné netreba mu dávať? A z tých hlienov nemôže mať neskôr nejaký zápal? Ma už aj predpísané ATB ale tie mu nechcem dávať.

naty_s
28. feb 2019

@efaa ak je to to iste, co mal moj maly, tak mozes len cakat, kym z refluxu vyrastie. A ulavit mu pri dychani ( ale to si pisala, ze uz robis). ORL doktorka len vravela, ze neskor moze mat nabeh na zvacsenu nosnu mandlu, ale ze to nie je pravidlo.
Avsak ak to mate z inej priciny ako my, tak neviem viac poradit.
Tie atb ste dostali na zaklade vysledkov CRP, ci len tak "na slepo"?

efaa
autor
28. feb 2019

@naty_s len tak naslepo pre hlieny v dych.cestach

naty_s
28. feb 2019

@efaa mohli dat radsej nieco lokalne do nosa ako Pamycon napr. Syn mal z vyteru zistene 3 rozne bakterie v nose, dr dala pamycon. Prelieclo sa, dalsi vyter bol negativny. Ale na celkove zahlienenie to vplyv nemalo ziadny.

efaa
autor
28. feb 2019

@naty_s aj my sme mali pamycon a nepomohlo...preto som už čítala, hľadala co by to mohlo byt a stále sa mi len utvrdzuje že máme reflux. Len už to nemuselo prejst do takejto fázy. A máme aj kyselinu a pri pľaci sa vystiera ako luk. Skúsim Nutriton alebo gastrottus sirup.

naty_s
28. feb 2019

@efaa tak budem drzat palce, nech to rychlo prejde a rychlo z toho vyrastiete🙂

efaa
autor
28. feb 2019

@naty_s dakujem

haluta
28. feb 2019

My tiež to isté :( môj ani negrcka a reflux nemáme. Môj ma 3 mesiace, jarozmýšľam zase, že, či to nie je alergia. Hm???

malinajahoda
28. feb 2019

@efaa reflux. Vypytajte sa na gastro.

malinajahoda
28. feb 2019

@haluta na oko grckat nemusí
Môže mať tichý reflux. Alebo alergia, intolerancia. Pre istotu na gastro.

efaa
autor
1. mar 2019

@haluta aj nad tým som uvažovala ale Dr.mi hneď z fleku povedala ze nie.... A ako bojujete s hlienami vy?

haluta
1. mar 2019

@efaa no odsávam a odsavam a odsavam :(

majka99999
2. mar 2019

@efaa moj bol takto zahlieneny dlhodobo, v 3 rokoch alergia na prach potvrdena

kristinkalucinka
2. mar 2019

@efaa Dobrý večer naša malá keď mala 2 mesiace tiež stále chrčala. Všetky vyšetrenie boli ok. Aj na vyšetrení refluxu sme boli nepotvrdilo sa nič Dávala som malej pred kojenim zahusťovacii prášok od nutrilonu. Pomohlo trošku. A čo sa týka soplikov bojovali sme s tým tiež veľmi dlho kým mi kamarátka neporadila malej vstrekovať moje mlieko do nošteka.Trošku som si odsala a cez striekačku som pomaličky dávala aj 5krát za deň. Neverila som že toto nám pomôže za 3dni bolo po soplikoch odvtedy do nošteka pri soplikoch len moje mlieko a to máme už 19m.Skoré uzdravenie prajem.