Ahojte, boli nejaké zmeny ohľadom veku, dokedy je možné byť registrovaný u pediatra? Dcéra má 18 rokov, 3 mesiace, odmietli ju vyšetriť na urgente na Kramároch, pediatrička ju už vyradila z evidencie, takže sme s úrazom museli riešiť presun zdravotnej karty k lekárke pre dospelých. Pritom na internete majú uvedené, že ošetrujú do 18 rokov + 364 dní. Stretli ste sa s niečím podobným?
nás vyradili tento rok, syn má 19. Ešte stále je ako onkologicky pacient vedený na Kramároch, ale tento rok ho už vyradia. Podľa mňa do dovŕšenia 19rokov by mali byť vedení u pediatra.
Každý pediater to má vraj inak, kamarátka mojej mamy je pediatrička, tá má do 19, inde už v 18 vyradia...
nebude to nedostatkom pediatrov? zrejme usudila, ze berie miesto niekomu inemu...
18+364 chirurgia dcera. Mala 19,keď ju prijímali. Bolo to pred 4 rokmi
@maciatkolulu oni tento rok menili zákon. Respektíve nejaké uznesenie alebo čo.
@maciatkolulu 18 mala
je to sice uz par rokov dozadu, ale ja som bola do 26, zavisi asi od doktora. ja som sa vtedy v 18 pytala, ci si mam hladat noveho, ale bolo mi povedane, ze do 26. moj bol "lekar pre deti a dorast", neviem, ci to maju tak vsetci, alebo je to tiez nejaka specializacia.
Moja detská mi povedala, ze az kym nebudem potrebovat PN-ku do roboty 😆
@mischap nevidím to tam....https://nudch.eu/o-nemocnici
moj syn má 24 a ešte je u pediatričky, pokiaľ je študent, tak vraj može, ale už mu povedala, nech si hladá dospelého dr.
Ste spádovi?
zo stránky Dôvery - Všeobecný lekár s atestáciou z pediatrie ošetruje deti do dovŕšenia 18 rokov + 364 dní. Všeobecný lekár s atestáciou alebo certifikátom z dorastového lekárstva ošetruje pacientov od 19 do 26 rokov.
Po tomto veku je potrebné zmeniť ošetrujúceho lekára a vybrať si všeobecného lekára pre dospelých.
@maciatkolulu áno
Tak nerozumiem.
Do 26 rokov som bola 🤷🏻♀️
Záleží, či je len pre deti alebo je aj pre tuším dorast to nazývajú.
Pre deti je do 19 (teda ešte kým má 18 a nejaké mesiace).
Pre dorast je 25, nie som si istá. Náš má aj dorast. Minule som tam bola s mojím ročným a kamoš 25 ročný si bol vybaviť papier do roboty 😂
S mužom sme tiež splňali podmienku že sme mali do 26 rokov, lekárka mala špecializaciu pre deti a dorast a aj napriek tomu nás začiatkom roka vyradila a hľadali sme si nového všeobecného.. takže ťažko povedať ako to vlastne celé je.
Moj 24 rocny studujuci syn je stale u detskej, starsi detto bol, kym studoval.
Práve minulý týždeň mi povedala pediatricka, že do 19 rokov, lebo majú veľa malých detí a chce ich uprednostniť aj, keď by mohla byť do 25 či 26 neviem ako to je.Ale slušne od vašej doktorky by bolo napísať mail a informovať vás o tom za tie roky čo ste tam boli.
Ja neviem,čítate,tu nejde o pediatra ako bežného lekára pri chrípke,ale ako urgent na kramaroch . To je rozdiel.
@maciatkolulu no ja čítam, že dcéru vyradil pediater a aj ju odmietli vyšetriť na chirurgickom urgente
@blaazi nebude to len tým, nás tiež lekárka vyradila keď sme splňali dany vek a to mala dorobenu atestaciu aj pre dorast. Muž má inú lekárku, vyradila ho tiež. Dokonca nám o tom ani nedali vedieť, len sme si to všimli v appke všzp že odtiaľ zmizol náš všeobecný lekár zo zoznamu lekárov kam pravidelne chodíme a kde sme "zapísaní" a keď sme tam volali tak sa vyjadrili že nastala nejaká zmena a musíme si hľadať nového všeobecného kvôli veku.
Moja ma 24 konci vysku a je u pediatra..dokonca je tehotna uz🙂
kamoška bola u pediatra do 25 tuším a úplne v pohode.