Ahoj,kedze mi moja dvojmesacna dcerka nechce spavat chodim s nou na prechadzky. Chcem sa opytat do akej teploty pod nulou sa moze chodit v zime s takym malickym miminkom von a na aky dlhy cas. Vopred dakujem za pomoc 🙂
aj nas cez den spinka len v kociku,neviem ho uspat inde a inac ☹ rada by som bola ak by niekto dal nejaku radu,ako naucit 3 mesacne babatko spat v postielke pocas dna
Myslim do nejakych -5az-10. Ale to taka pol hodinka.dietatko ma pri takomto mraze problem dychat.ale nachvilku mozes. 🙂
urcite by som nesla pod teplotu -5.
No ja chodím momentálne do -5...tiež má dva mesiace malá... ale max hodinku som, podľa toho či svieti slniečko alebo tak..podľa pocitov.. Stále jej chytám noštek, ruky strkám do fusaku, či má teplúčko 🙂 nechcem ju celý deň len v tom vykurovanom byte držať... A páči sa jej... moja suseda má 3 mesačného a sú aj 2-3 hodiny von,ale to sa ja už neodvážim.
S dvojmesačnou by som pod -5 nešla.
Ja mám 3 mesačnú dcérku, ale max. na hodinku najlepšie okolo 13.00 h -14.00 h, keď svieti slniečko... .-) Určite je dobré chodiť s dieťatkom každý deň von, aj keď len nachvílku...🙂
ja som tiez mala dceru ktora mi spala prve 3 mesiace len vonku v kociku, narodila sa v januari a od februara som s nou chodila doobedu na 2h vonku a poobede tiez a nemala ani omrzliny ani nic, riadne som ju naobliekala, dala do fusaku,pod deku a bolo, netrebas robit zo vsetkeho vedu
moj ma 3mes a od narodenia hned ako sme prisly s porodnice spi vonku stale aj tri stiri hodiny dopoludnia a aj popoludni, bud sme na prechadzke alebo je na balkone aj pri minusovich teplotach.Na nette toho pisu dost neboj nic akurat co moze mat je dobry imunitny system,moj este nebol vobec chory a je len na umelom mlieku.Ani ziadne omrzliny nebude mat,len pekne naolejcekuj tvaricku,ale nie kremom ktory obsahuje vodu,aby jej to neznicilo plet ked je misus.
no ja by som do mrazu nesla... babo nema termoregulaciu, prechladne a potom z toho bude viac zleho ako dobreho. A cim skor si malicku naucis spinkat v posielke a nie v kociku, tym lepsie pre teba... lebo ta bude tyranizovat este par rockov kocikom 🙂)) V dobrom samozrejme 🙂)) Pod -5 by som nesla, V chladnejsom pocasi sa da ist, na 10-30minut trochu na vzduch... ale na viac urcite nie... a to je potom dlhsie obliekanie ako prechadzka 🙂)
ja som chodievala v zime, ked bolo pocas dna -12 na cca hodinku (to bola najnizsia teplota, pri akej bol dlhsie vonku) ... syn mal vtedy cca 4 mesiace, ale bol v babysatke a nie v kociku ... do kocika by som take male dieta v zime urcite nedala
Mne moja cca 3-4 mesacna spavala vonku tak cca do -10, ale tak max. 1,5 hod., potom som ju dala dnu. Bola v pohode, ziadne choroby ani nic, ale tak zavisi asi aj od dietatka, niektore mozu byt na chlad citlivejsie.
ja som chodila do -15 samozrejme podľa veternosti maximálne na 1,5 hodiny, vo fusaku naobliekaná žiadne omrzliny nemala, posilňuje to imunitu, nebezpečný je vietor, keď fučí do kočíka a to nemusí byť ani pod nulou
pokiaľ by som nutne nemusela (lekár) určite by som nešla ,ked mrzne nachvíľu otvorím v 1 izbe okno na zaspatie a potom šup okno privrem a necham vo vyvetranej izbe spať, naši sú všetci traja hned po lícach ako šupinoví draci a krémiky im moc nepomáhajú, A ked ideme von lebo musíme tak sa snažíme max 1-1,5hod.
ak je do -10 urcite to babatku nezaskodi, mi chodime kazdy den min na hodinu, pri takomto vetre tak na pol hodku kedze sa mi nechce byt dlhsie 🙂, vencime kedze mame psika a maly ma stale teple rucicky aj licka aj pri takychto mrazoch ako su teraz, tak sladko ako v kociku na cerstvom vzduchu by mi urcite doma nespal, jasne ze davam pozor aby mi do kocika nefucalo 🙂
ja som mala dcerku novembrovu ale von sme chodili vzdy aj ked bolo zima,jedine sme nesli ked velmi snezilo abo prsalo,inak kazdy den a niekedy aj dvakrat.poriadne som nas naobliekala zababusila pred vetrom a malicku natrela niveou proti vetru a chladu
ahoj ja som davala malu aj ked bolo -10 aj som s nou chodila po vonku chora mi nebola vobec ked ju dobre zabalis tak neni problem aj nasa Dr. mi vzdy na poradni kazala co najviac von ved ked je taky mraz ani bacily su neni
V severských krajinách (Nórsko, Fínsko, Švédsko a napr. Rusko) asi takéto "ptákoviny" neriešia. Tam je to prirodzené. Veď predsa deti aspoň získajú odolnosť voči počasiu (teplo, chlad). A keď je nad 30 stupňov v lete, tiež sa nechodí s deťmi von ?
odbornici hovoria co sa pise v casopisoch alebo knihach do -5,teraz ked som mojej pediatricke hovorila,ze moj maly 3 mesacny prespi 3,5hod. sa zlakla,ze dufam ,ze nie vonku-tak to tam len 2 h a dalsie dotiahne vnutri.
jednoznačne každy den chodit von aj ked mrzne... ja som chodila od prichodu z nemocnice (narodeny 28.10) denno denne a ma aj dobru imunitu, ma 4 roky a bol 2 krat chory aj to len 2-3 dni. čiže odporučam
inak túto otázku riešim pomaly aj ja....ale nám sa drobček narodí až vo februári.......Keď odporúčate do mesiaca až dvoch nechodiť von, max tak na 20_30 min, tak my s novorodencom tým tuplom asi nebudeme tak skoro nikam chodiť....teda samozrejme ak budú strašné mínusy ako sú teraz......
ahoj, nam v tomto velmi pomohla nasa pani doktorka...maly mi do 9 mesiacov spaval zasadne len vonku v kociku a nemohla som zastavit ani na chvilku 🙂 povedala mi, ze ak denna teplota klesne pod -10 stupnov uz by sme nemali ist von. Maly bol vzdy naobliekany, vo fusaku, deka na nom plus nanoznik. Mala som na toto super kocik, ked som mu pripla nanoznik, tak mal hadam 3 cm strbinu a vobec ho nebolo vidno 🙂)) mali sme vtedy 4 mesiace...
sa mi paci, ze omrzliny :o) No nic, naco mame kremy? A v norsku von nechodia? Nas ma skoro 5mesiac a sme von kazdy den. A to sme z PP, vcera -10 a v pohode 2hodky spinka. Nostek teply...V tej hlbokej vanicke tam ani ten zimny vzduch k nemu nedojde ked je dostatocne obleceny ..
mne nas dr. vravel ze dieta do 1 roka by nemalo ist von ked je pod -5 a toho sa aj drzim...
pokial je dietatko zababušene a vo vanicke, tak si myslim ze do tej teploty -10 kludne. aj ja som tak chodievala, dcerka mala v takejto zime minuly rok na vianoce akurat 3 mesiace a chodili sme. vo vanicke bola krytá. horsie je to teraz, ked je v sportovej casti, to pri takychto teplotach aj ked je sice vo fusaku, predsa len vrch tela je vonku, aj tvaricka priamo na chlade, vidim na nej ze je z toho uz po pol hodine mrzuta, takze len take kratke prechadzky, vyvetrat a domov 😉
do -10 stupňou.Potom sa už tvoria omrzliny, ak je viac stupňov
von treba chodit stale. ved ked babatko poriadne obleciete, je vo fusaku z ovcej vlny a ma aj deku, aby mu na tvar nefukalo, tak aspon na pol hodinku - hodinku mozete ist von.
tak ja som s malym chodievala von minulu zimu kazdy jeden den, aj ked boli tie naozaj silne mrazy..., vzdy ked sme prisli dnu mal vo fusaku teplucko...
licka som mu natierala kremikom, ktory bol urceny do zimy
mal v tych najvacsich mrazoch 5 mesiacov
dodnes nemal ani raz sopliky a nebol vobec chory
Naše deti do roka spali pravidelne na balkóne v kočiari, takže my sme od dvoch týždňov boli von každý deň min. 4 hodiny (2 doopeda, 2 poobede) za každého počasia.
Ahoj pokial chodite dennodenne von tak si dietatko postupne na teplotu privyka.. Ak je to len ked sa mi chce, pri mrazoch pod -5 by som sla len na chvilu, tak pol hodky. Ako uz pisali prddomnou, jednak male deticky nemaju este "spravnu" termoregulaciu a moze sa podchladit a tiez maju take male problem aj s dychanim v mrazoch. S tym dychanim maju problem aj rocne deti..preto sa v nasich podmienkach doporucuje prave tych -5. Vsetko s mierou, ale ja osobne by som svoje dietatko v mrazoch take male spat nenechavala. Tiez som to riesila, ked mala dcerka 4m a naucila som ju spat v postielke. A von sme chodili len kratko.
@lusia222 - s miminkom pod mesiac by som pri teplote -5 akosi nesla von vobec, aj tak cely cas spinka, pri dietatku do pol roka by som tiez pod -10 nevystrcila ani nos... si moze chytit pekne omrzliny na tvaricke.. a ty prechladnes tiez... inak 20 minut supom okolo domu a hajde domov 😀 Spinkat len v kociku by som pokial sa to da nejako vynechala, je to pri zlom pocasi dvojsecna zbran ;)