Dĺžka liečenia atopického ekzému

klaruska09
16. okt 2024

Dobry den prajem, dcerka 2 rocna ma atopicky ekzem.Od Jula 2024 a ma to este niekdw zacervenane.Chela by sim sa opytat ako dlho liecite atopicky ekzem do dalsej zhorsenej fazy, pride mi to dlhi 4 mesiace liecit.Niekedy ma to vyhojene ale skrabe si to :( ze svrbi . a co vam pomaha pri liecbe AE, navsteva alergologa nas len caka.

egonsk
16. okt 2024

@klaruska09 je to celozivotne, bude to mat podla pocasia, resp. aj rocneho obdobia horsie, alebo lepsie, ale nezmizne to uz nikdy. Teraz je vlhko a chladno, takze exzemisti maju "veselo" - niektorim by aj raci zavideli.

carduelis
16. okt 2024

U nas jedine tak, ze sme zistli na co obe deti reaguju zo stravy. Akonahle sme vysadili konkretne alergeny, tak ekzem zmizol. (U dcery napr paradajky, hrozno, banany, kakao, jahody; syn - paradajky, kravske mlieko a produkty)

denisa_deniska
16. okt 2024

@klaruska09 atopický ekzém už nikdy nezmizne, je to na celý život, ale sú tam obdobia, kedy ho mať bude, a kedy jej prejavy úplne zmiznú, a potom sa vrátia, a takto dookola, jedine zistiť, čo ho môže zhoršovať, a prispôsobiť tomu všetko (strava, telová kozmetika, prací prach, atď), už s ním bojujem 30 rokov, bohužiaľ, avšak zistila som, že keď vylúčim kravské mlieko, ekzém zmizne (podotýkam, že naň nemám intolerakciu, ani alergiu, dávala som si to zisťovať u x lekárov)

danielahamar
16. okt 2024

Môj mal extrém ekzém, liečenie trvalo 4mesiace, pokiaľ sa telo úplne očistili od mlieka. Odvtedy sa drží a len sem tak fliacik, je to 3r.

klaruska09
autor
17. okt 2024

@danielahamar a maly ste aj mokvajuci ekzem? ci len zacervenane loziska na telicku?

danielahamar
17. okt 2024

@klaruska09 takéto mal, zapálene 90% z pokožky, keď bol starší samozrejme už aj škrabkal, toto mal 4m.