Dlhý menzes u 12-ročnej dcéry

6. mar 2024

Ahojte, dcéra na už rok menzes, teraz mala 12 rokov. Menzes jej trvá 12 -13 dni. A to ma dosť silný, až posledné dva dni ma spinenie. Inác má celý čas dosť silný,hlavne prvé dni,vkuse musí meniť vložku. Nemáte skúsenosti ako znížiť intenzitu a počet dní? Mám ten istý problém,mne trvá 14 dní, dr vravel, že buď nejaké hormóny alebo piť alchemilku a užívať ascorutin. Mne to zatiaľ nepomohlo. Neviete ako sa to rieši u tak malých dievčat? Rozmýšľam navštíviť s ňou gynekológa,je to veľmi obmedzujúce a to je štíhla, má len 40 kg a stratí toľko krvi.

pribinak
6. mar 2024

Aspoň ten ascorutin vyskúšaj. Môže si dať aj 6 tabletiek za deň

hipuska
6. mar 2024

Chúďatko. Ja som ako dieťa mala to isté. Skus tu alchemilku, vyvážená strava, hlavne doplniť ziviny+pozrieť na nete prírodné (doma urobene myslim) sirupy na zvýšenie zeleza. A ten lekár. Aj keď, asi veľa možností.od.neho nebude, len hormonálna liečba. Preto by som skúsila najskor všetky možné "babské" recepty (alchemikla, kapsička, rebríček...)

palculienka40
6. mar 2024

Skus kupit Vitex - drmek. U nas to zabralo. Kupujem v DM. Treba to riesit s gynekologickou. Obvodna alebo gyn vas moze poslat hematologiu. .

autor
6. mar 2024

@pribinak ascorutin dávam dva mesiace, 3x denne jednu tabletku. Zatiaľ žiadny efekt.

autor
6. mar 2024

@palculienka40 a čo vám zabralo, ten vitex iba? Či aj niečo iné? A prosím ta, na hematologii by čo zisťovali?

autor
6. mar 2024

@hipuska železo jej dávam, bylinkové čaje,teda alchemilku piť nechce, ja dom to medzi rečou spomenula môjmu dr, povedal že to môže byť aj dedičnej,niečo že sliznica je vysoko či čo. Hormóny do nech pchať nechcem,preto zisťujem,čo by pomohlo. Je to na nervy,celý deň v škole,proste každú prestávku meniť vložku,už aj pretiekla,plus telesná, a keď menzes trvá dva týždne,ja už som na prášky z toho.

bale1rinka
6. mar 2024

ja som brala vitex dlhodobo,asi 6mesiacov a fakt zabral, upravil sa mi menzes a to som mala krvácanie aj 14dňové,a kamoška čo chodila aj na hematologiu ho tiež brala a asi po roku mala pokoj

autor
6. mar 2024

@bale1rinka prosím ta a teraz mavas koľko dní?

palculienka40
6. mar 2024

Ci nema nejaku poruchu zrazanlivosti. To obvodak ani gyn nezisti. Gyn vyluci endometriozu, cysty ci ine veci. Vitex jej zabral tak po mesiaci ale boli sme na vsetkych vysetreniach a zistili jej aj daco s dostickami. Plus davame ascorutin a tabletky mala od hematolloicky pri menzese. Varim jej caj miesany z rebricka, alchemilky, malinovy list, cistec lesny., praslicka hned ako zacal menzes.

palculienka40
6. mar 2024

A este jej gyn ci endokrynolog moze urobit hormonalny profil. V provom rade to treba s doktorom riesit.

marticka85po
6. mar 2024

Alchemilke by som sa vyhla oblukom,kedze je to estrogenna rastlina a pouziva sa na zvysenie sliznice maternice.z nej bude krvacat este viac

bale1rinka
6. mar 2024

ja síce nemám 12 a som už žena po pôrodoch, ale vtedy sa mi upravil na cca 5až7 dní a chodil menzes cca na 26deň...
12ročná to môže mať ešte rozhádzané aj rok, ja by som ju nestresovala doktormi, ak by naozaj mala bolesti ,že nevie fungovať a krvácala by veľmi veľmi...išla by som k doktorovi..

sella38
6. mar 2024

mala som to tak isto, brala som dlhodobo pocas menzesu kanavit a ascorutin. Mne ale na gyn museli aj nejake hormonalne injekcie pichnut, lebo som mala s prestavkami a spinenim menzes dva mesiace vkuse. Ja by som to min konzultovala s gynekologom, lebo to musi byt pre take dieta extremne neprijemne. Ved ma dva tyzdne vlozku a dva tyzdne je bez... porazilo by ma a to som stara koza.

dzanky
6. mar 2024

Ja mám polycystické vaječníky a v jej veku som to mala podobne 10-12 dní ale silno som krvácala len 5 dní ostatok bol špinenie, no mne to prišlo nekonečné. Nič nepomáhalo. Pomohla mi až antikoncepcia, keď som mala 18r. dovtedy som trápila. Keď som ju vysadila do roka som bola tam, kde na začiatku. Takto som musela opakovať 5x po ročných cykloch kým sa to ustálilo. Rok lieky rok pauza. ustálilo sa to až pred tridsiatkou. Určite je potrebné čím skôr navštíviť gynekológa. Prosím majte k nej citlivý prístup je to veľmi háklivá téma. Ak jej chceš zatiaľ aspoň trocha uľaviť nakúp menštruačné nohavičky. Aby nemusela stále používať vložky. Je to omnoho pohodlnejšie a príjemnejšie. Za mňa je to top produkt stačia aj tie lacné z primarku. V jej veku by som to určite ocenila ešte viac ako teraz. Držím prsty aby ste to zvládli.

autor
6. mar 2024

@sella38 mňa tiež trha z toho, keďže 14 dní mám menzes ja a 12 dcéra, celý mesiac riešime len vložky,až mi je trápne, keď toľko baleni kupujem v DM. Aj pre mňa je to na nervy, a dcéry mi je dupľom ľúto, veď to je na zváženie v škole byť a 12 dní menzes,niekedy ani nestíha vymeniť vlozku cez prestavku

autor
6. mar 2024

@dzanky ďakujem. Nohavičky som kúpila v DM a na to sú dáva ešte vložku,ale asi to nie je dobre,lebo to dupľom pretiekla. Keby to mala ešte slabé,ale ona normálne také silné ako dospelá žena. Idem preštudovať ten vitex,prípadne zbehneme k lekárovi

medda_beda
6. mar 2024

@palculienka40 Keď je endometrióza dole tak ju ani gynekológ neuvidí.

palculienka40
6. mar 2024

@medda_beda to ja uz neviem len reprodukujem co hladala gyn. Ja nie som doktor. Len mi povedali, ze aj dievcata mlade mozu mat. Urobili vysetrenia a na liecbe sa menzes upravil na 4 dni. Odisli bolesti. Pricom pred tym prelezala cely mezses na liekoch, ktore neucinkovali a zmiernilo sa PMS. Teraz uz aj sportovat pocas menzes moze. Uz vitex beriem aj ja a za mna tiez supee.

autor
6. mar 2024

@medda_beda a ako sa potom zisťuje?

medda_beda
6. mar 2024

@palculienka40 Kúpim si aj ja :D ja endometriózu mám a trápim sa tým od 11 rokov.

medda_beda
6. mar 2024

Buď to lekár vidí, ukáže to krv alebo to môžu zistiť až pri laparoskoickej operácií ako mne.Kedže ja to mám v takej časti, že sa tam nedá veľmi dostať tak to nechávajú tak.

autor
6. mar 2024

@medda_beda a aké máš príznaky?

autor
6. mar 2024

@palculienka40
@medda_beda baby idem objednať aj ja ten vitex. Tak myslíte,že to môžem dávať aj dcére? Užívali by sme to obe.

lenka098123
6. mar 2024

Alchemilku neodporúčam, z nej rastie vysoká sliznica maternice, potom je aj krvácanie dlhšie. Alchemilka je vhodnejšia pri snažení o dieťa, keď tú výstelku vyššiu treba 🙂

palculienka40
6. mar 2024

Moja ma 13 a uziva to uz pol roka. Ja som tiez zacala. A kup si ten co maju v DM ale maju ho aj inde. Tam ho ja proamo kupujem.

autor
6. mar 2024

@lenka098123 no krása,píla som ju mesiac a pol a aj sa mi zdalo,že to absolútne nepomahalo

autor
6. mar 2024

@palculienka40 ďakujem pekne, objednala som presne tento, dve balenia. Dúfam,že nám pomôže,lebo som z toho už na prášky.

palculienka40
6. mar 2024

Verim ja mam roky krvacave stavy takze verim. Kym zaberie vitex pite od menzesu caj miesany z rebricka, alchemilky, malinovy list, cistec lesny., praslicka hned ako zacal menzes. Alchemilku nemusis dat alr v tejto kombinacii je eobra ale nemusi byt. Kup sipane caje. Mozes aj nechtik. Plus ten ascorutin. 3 x denne

elfi1
6. mar 2024

Velmi dobra bylinka na menzes a na krvacanie je pastierska kapsicka. ja som dlllho mala problem s castou menstruaciou a tiez dlhsou (ale teda nie az tak - ja som mala 7-8 dni). mne ani hormonalne dlhodobo nepomohli. ale ked som pravidelne pila tu pastiersku kapsicku, tak mi menzes upravila. S krvacanim skusenosti nemam, ale ona zastavuje akekolvek krvacanie (samozrejme nie tak, ze nebude mat menzes).
Nie je velmi chutna, ale naozaj pomaha.

autor
6. mar 2024

@palculienka40
@elfi1 ďakujem vám, pozriem aj tie caje