Dlhý menštruačný cyklus 11 ročného dievčaťa

lucka1121
7. mar 2016

Ahoj!
Mám taký problém. Už som dosť zúfalá, neviem, kde by som sa opýtala. Mám 16 rokov, menštruáciu mám od 11. rokov. Nikdy som ju nemala pravidelnú. Cyklus mi takmer vždy (občas sú výnimky) trvá nad 40 dní, niekedy aj nad 50 . Je to normálne? Potrebujem od vás názory, pretože fakt sa bojím. Nechcem ísť k doktorovi, mama o ničom nevie. Budem vďačná za všetky názory.

moon1979
7. mar 2016

@lucka1121 normálne to nie je, my ti tvoj problém nevyriešime .... ak to chceš reálne riešiť a nemať v budúcnosti problémy, navštív gynekologa ....

kexik218
7. mar 2016

Skus pit zenske caje ako mysi chvostik. Mne pomaha na cyklus aj nechtik lekarsky. Ist do lekara je sice fajn ale povedzme si na rovinu liecia to jedine hormonalne, nie kazdy ako trebars ja znesie brat hormony. Samozrejme je dobre ist na prehliadku ale necpat do seba zbytocne lieky.

cerez
7. mar 2016

Škoda, že s mamou neriešiš takéto veci. Mama má byť prvá, s ktorou treba zdielať veci veselé, smutné, vážne či bežné. Čo ti poradiť? Navštíviť ženského lekára a môže ti nasadiť antikoncepciu len na istú dobu napr. 3 či 6 mesiacov, aby ti upravil dĺžku mc.

fuska
7. mar 2016

Ja som mala 40-dnove a mam dve deti. ALe ries s lekarom.

smoulingirl
7. mar 2016

Nie je to normalne u zien v dospelosti ale u mladej baby kde sa vsetky tie hormonalne veci este doladuju to nie je ziadna vynimka. Hormony cyklus sice "vyliecia" ale je to len neprirozdena imitacia toho co by malo prirodzene dozriet . Moja kamoska mala presne taky, dr jej hormony nedala, lebo inac bolo vsetko ok a nechali to len na cas. Cely cyklus sa jej upravil v dvadsiatke ked si nasla partnera a zacala s nim fungovat, Teraz je tomu uz 10 rokov a smejeme sa, ze by podla neho mohla pocitat letopocet lebo jej chodi este aj na hodinu presne 😀
Ale mozno by bolo dobre zajst k dr aby sa vylucili mozne patologicke priciny.

hradnapani
7. mar 2016

@lucka1121 uplne normalne. Mne sa to upravilo az na vysokej skole, ked som zacala cvicit jogu (ma vplyv na harmonizaciu hormonalneho systemu; velmi zlahka, ziadne narocne cviky, ale za to pravidelne) a odvtedy som isla ako hodinky kazdych 28-29 dni 😉

milota164
7. mar 2016

urcite treba ist na prehliadku aby lekar vylucil ci to nie je nieco vaznejsie ale byva to normalne. Ale ako vravim lepsie je ist sa dat skontrolovat.

zuz02
7. mar 2016

Ja som svoj prvy menzes dostala ako 12-r.a tiez som ho mala raz za dva mesiace. Postupne sa skracoval, ale trvalo to mozno aj celu strednu. Do porodov sa mi ustalil tak na 31-35 dnovy cyklus. Takze je to individualne. Ani teraz mi nechodi presne. Niekedy pride po 25.dnoch, inokedy po 34. A to mam tri porody za sebou a s otehotnenim som nikdy problem nemala. Takze ja v tom problem nevidim. Ale aby si si bola na istom a zbytocne sa nestresovala, neostava ti nic ine, len zajst ku gynekologom.

misel0806
7. mar 2016

@lucka1121 normalne?? No urcite by si to mala zacat riesit. Nastiv gynekolkoga ved to neni hanba a urcite sa o tom porozpravaj s mamou. Coho sa bojis. Doktor ti da lieky na upravu cyklu ved to je normalna vec.. Tu tvoj problem aj tak nikto nevyriesi max.poradii. Daj sa vysetrit aby to nebolo nieco viec. A ty si este nikdy nebola na gynde???😀

mirka822
8. mar 2016

Byla jsem na tom podobně, řešila jsem to tehdy s doktorkou a ta mi řekla, že v takhle mladém věku je to naprosto normální. Přeptej se doktora, ale podle mě to problém není 😉