Ahojte, mate niekto s tym skusenost? Nasa (6r.) ma prvykrat tdlhotrvajuci kasel, uz 6.ty tyzden a uz neviem co s tym. Prve tyzdne bol suchy drazdivy, asi po cca. mesiaci presiel na vlhky, no stale sa jej neda vykasliavat, napriek tomu, ze uziva mucolytikum, pije caje na podporu vykasliavania atd. Zvlastne je, ze tentokrat nema ani nemala vobec hlieny, ako obvykle, ked mala kasel. Pediatricka jej na to dala najskor pamycon, ked nezabral, tak ant. augmentin. Ale ani po nich sa jej stav nezlepsil. Ziadala som spravit jej vytery, rozbor krvi, no spravila to az po ant., na chlamydie a mykoplazmy (kedze tie zvyknu sposobit taky kasel), to bolo negativne. Vysiel jej akurat zlaty stafylokok. Neviem ako postupovat dalej, zajtra ideme k lekarke, tak prosim len o nazor, prip. skusenost, ak niektora mate, co to moze byt, ake dalsie vysetrenie ziadat. Bola doma uz mesiac, nechcem ju pustit do skolky "nedoriesenu".
@flower24 ahoj.My sme mali to iste kašel aj dva mesiace.Nic nezaberalo.Nakoniec nam ten kašel sposobovala nosná mandla.
@flower24 priedušky a plúca môže mať čisté, môžu jej zatekať hlieny z nosohrtana, to ju dráždi a kašle...my sme tak boli u plúcnej(velký kašel)RTG plúc čisté, vtedy doktorka povedala že mala ísť na ORL a tá mala dať liečbu, ale liečbu hneď nasadila....ak nekašle veľa tak len posilovať imunitu, ak veľa tak skús ORL
Dakujem, boli sme dnes na rontgene, zial ako naschval, lekarka, co to vyhodnocuje tam nebola, takze vysledky budu az v pondelok. Ano, zvazuje sa suchy zapal pluc, kedze hlien nema ani nemala ziadny. Takze aj bronchitida je viac menej vylucena. Uvidim podla vysledku RTG, ked bude negativny, pojdeme k pneumologicke a imunoalergologovi.
@inulienka11 Ako sa zistilo, ze je to nosna mandla?
@flower24 ahoj u nas vsetky vysetrenia neg., vylucena alergia aj astma, rtg ok, v tom case sme mali ist na kontrolu na kardio, tak som volala ci nas vobec vysetria s takym kaslom. Tam som sa dozvedela ze kaslat mozes aj ked mas srdcovu vadu. Vtedy ale viac v lahu _ ultrazvuk neg. , gastro reflux nepotvrdeny. Nam pomohli kupele v tatrach. Prisli sme, na 2,3 den prestala kaslat a bolo. Neuvidim neuverim😉
@flower24 ak sa neda horske prostredie tak skus ako ti radili pozicat inhalator a inhalujte slany roztok, pripadne skusaj ci jej neurobi lepsie chladny vzduch, ci vlhky. Na zadnu nakoniec az taky sprej od imunologa ale bolo to uz davno. Pamatam si len ten hnusny pocit a ze dlho to trvalo.
Nam tak to sposobovala infekcna mononukleoza a prisla na to az imunologicka. Urcite sa pytaj k nej. To sme uz prekonali pred dvoma rokmi. Teraz od septembra stale nadcha a kasel a doktorka nechcela dat antibotika ze nadcha len a prechladnutie az sme skoncili zapalom stredneho ucha kedze sa to vsetko upchava hlienom a dvoje antibiotika ma. Ale urcite skus imonologicku
vies co...kukni si v okoli solnu jaskynu
mozu to byt aj parazity, ale nie v stolici, ale normalne v plucach a nevidno ich ani n RTG.. mozes poziadat doktorku, nech vam predpise ZENTEL alebo nieco podobne... neuskodi rozhodne..
mate doma nejake domacie zvieratko? ale nemusi byt, nakazit sa da kdekolvek a dychacie cesty byvaju tym velmi casto postihnute a nemysli saa na to.
ma zlateho stafylokoka, aj ten to moze robit, je tazko, je rezistenstny na vacsinu ATB, ale vraj pomaha kapucinka, daju sa kupit kvapky bylinkove.... a tiez biorezonancia, plazmovy generator... spolahlivo ucinkuje.
@flower24 My sme nemali palenie zahy, vystupovanie kyseliny do krku, nie u kazdeho sa reflux prejavuje typickymi priznakmi. Obidve sme len neustale kaslali, a viac po nevhodnom jedle, spatne ked sa nad tym zamyslim. O to vacsie bolo prekvapenie, ked sa potvrdil reflux. Ja som dokonca mala uz aj silny zapal zaludka, dvanastornika a pazeraka uz aj s vredmi, o com som absolutne ani netusila. Keby nebol ten kasel, tak k lekarom ani nejdem.
Reflux? Zapal pluc? Bronchitida? Alergia? Urcite by som sa ziadala k imunoalergologovi koli moznej alergii alebo astme. Ak sa nepotvrdia, tak gastro koli refluxu a tiez aj plucna ambulancia. Tento postup bol aj v mojom pripade s dcerkou. Obe sme uz aj alergičky, ale kasel ani po nasadeni liecby neprestaval. Az po dlhom case hladania priciny neustaleho kasla a viacerym vysetreniam (dokonca u mna potom uz aj v plucnej amb. s podozrenim na bronchitidu), nam bol na gastre potvrdeny reflux. Dovtedy ziadne lieky, vratane ATB nepomahali, chlamydie a mykoplazmy tiez negativne. Pricin neustaleho kasla moze byt viac.