Ahojte, synovi vzdy zacne suchy kaseľ cca v oktobri a trva do marca s prestavkami. Kasle len sucho, sopel nema vobec. Kasle hlavne po namahe a v noci. Doktorka povedala ze priedusky ma ciste aj dychanie. Mne to uz nejde do hlavy, presne takto isto to bolo minuly rok. Zacala jesen a vkuse kaslal bez inych priznakov. Na ake vysetrenia sa mam pytat? Alergologia, plucne? Mne to pride ako keby mu u nas doma niečo vadi, ale vetrame stale, zvlhcujeme…pouzivam difuzer s eukalyptom. Keby je alergicky na roztoce asi by kaslal aj v lete tak neviem. Proste pride chladnejsie pocasie a začne to. Mal niekto podobnu skusenost? Dakujem za odpovede
@kati1303 my sme mali tiež taký kašeľ , boli sme na alergologii, krcnom.... Zistili jej zväčšené mandle a na alergologii vysoké ASlo to je vlastne z prekonaného ochorenia (streptokok -bakterialny patogen ktorý spôsobuje zápaly horných dýchacích ciest). To jej vyšlo z krvi . Určite by som išla aspoň na alergologiu. Držím palce .
@merrymajer dakujem,urcite pojdeme. Snazim sa najst čo najskorsi termin ale vsade mk davaju az od januara ☹
@verka1818 ahoj, nakoniec sme boli na alergo pred rokom. Zistili mi alergiu na roztoče a vysoke travy. Dala mu sirup, ale davala som mu ho viac cez leto lebo zacal kychat dost intenzivne. Sirup pomaha. Teraz ako zacalo chladnesie pocasie tak zatial nekasle vobec. Keby zacal tak mu nasadim ten sirup. Ako osobne si myslim ze ten kasel nebol z alergie, proste len prekonal daku chorobu a kasel ostal ako jediny priznak a trval fakt dlho. Ale musim si zaklopat ze za ten rok nekaslal ani raz. Tak neviem nejak to same prešlo ale teda alergia mu vyšla tak ci tak. Kedze mu vysla na roztoce tak som doma vyhodila vsetky koberce, kupila som mu novy paplon a vankus a zatial mame pokoj. Pride jar a zacne kychat zas ako besny…furt niečo 😃
@kati1303 Hned z fleku ma napada alergia na plesne. Tie maju na jesen raj a nielen vnutri, aj vonku poletuju spory plesni, moc sa tomu neda vyhnut. V zime keby bola nejaka tuha, tak by to malo teoreticky ustat, ale aspon u nas v BA take zimy uz velmi nebyvaju. Sla by som teda k alergologovi.
Ja tu alergiu na plesne napr. mam, aj muz ju ma, je to caste.