Dlhotrvajúci kašeľ u 2-ročného syna

waitinka7
17. okt 2023

Ahojte, syn ma 2 roky a uz 3 týzdne ma silny, vlhky kasel. Pouzivali sme Solmucom, Erdomed, teraz tyzden Mucosolvan a nic nezabera. Popritom inhalujeme vincentkou. Ak ste mali podobny problem, ako ste to napokon vyriesili? Vdaka comu to preslo? Dakujem.

tianna
17. okt 2023

@waitinka7 a lekárka čo na to?

amelia89
17. okt 2023

Sirupy vobec nie su efektivne. Naozaj najviac to inhalovanie. Kazdopadne to musi povedat pediater. Moja skusenost je ze pomohlo az vdychovanie ventolinu a flixotidu lebo potreboval roztiahnut tie priedusky. Ale to su veci samozrejme na predpis.

nikpa
17. okt 2023

@waitinka7 crp, vytery, RTG hrudníka. Následne ATB, to bol pripad môjho syna. A momentálne som aj ja na ATB pre dlhotrvajúci kašeľ ako opisujes. Neviem či ste vôbec boli u pediatra, ak nie tak treba ísť.

sona272
17. okt 2023

Nám veľmi pomáha soľná jaskyňa.

kris_tin257
17. okt 2023

My sme to riešili teraz a aj riešime s 8 mesačnou, 2 mesiace vkuse kašeľ a hlieny, skončili sme aj v nemocnici... Dostala antibiotiká na mykoplazmy pretože vraj tie spôsobujú že choroba prolonguje a je ťažšie sa ich zbaviť (mala 1 antibiotiká a 2x sa jej vrátila choroba), momentálne inhaluje ventolin flixotide má ATB a inhaluje vincentku. Odporúčam riešiť s pediatrickou 👍

floren
17. okt 2023

Dostal spreje. U Dr všetko v poriadku. Ešte čakáme na výsledky z imunologie

anavixy
17. okt 2023

A ten kasel je stale produktivny, ked berie taketo sirupy (ktore btw ani nie su vhodne v takom veku! mozu este viac zahlienovat, resp. podporit produkciu hlienu pricom dieta nevie efektivne vykaslat)? Lekarka ho vysetrovala teraz niekedy? Posluchom aj crp? Ak je kasel produktivny, tak by som skusila inhalovat ambrobene (potom uz ziadne sirupy), ak je kasel uz len suchy drazdivy (tj vykasle mozno parkrat za den, inak kasle sucho), tak treba zmenit liecbu za antitussikum. A samozrejme vyhladat lekara, ak ste neboli.

waitinka7
autor
17. okt 2023

Ano, boli sme u dr.pred dvoma tyzdnami, crp bolo nizke, dychanie ok, len pocut hlieny, zajtra pojdem ku dr.znova

amelia89
17. okt 2023

@kris_tin257 vela zdravia! my sme to presne riesili minuly rok ked mal syn 6-8mesiacov a bolo to narocne veru. Nam ten ventolin a flixotide nakoniec zabrali tak snad aj vam

kris_tin257
17. okt 2023

@amelia89 ďakujem 😊 my sme ventolin už dvakrát vysadili a celé sa to vrátilo 2-3 dni po vysadení, v nemocnici robili komplet vyšetrenia na všetko možné a všetko vyšlo negatívne... Len doktor hovorí že mykoplazmy sa ťažko zachytávajú a je presvedčený že to má malá aj keď to vyšlo negatívne, ten flixotide má až na dva mesiace na inhalovanie tak dúfam že ma lekár pravdu lebo už dva mesiace do nej dávajú antibiotiká a lieky 😕

waitinka7
autor
17. okt 2023

@kris_tin257 ten ventolin a flixotide sa dava do nadobky inhalatora a tak inhaluje? Ved uvidim, co mi povie doktorka. Zase nekasle stale. Ale ked zakasle, ke to vlhky kasel a doteraz, ked sme mali kasel, tak to bolo par dni a odoznelo to popri brani sirupu. No teraz akosi nic.

anavixy
17. okt 2023

@waitinka7 to su klasicke spreje ako na astmu, detom sa davaju cez tzv chamber, co je ako maska pri inhalatore, alebo zvyknu davat aj ventolin sirup 🙂 on ten kasel moze niekedy trvat aj takto dlho, dolezite je ci su priedusky/pluca ok, crp…

zuzubb007
17. okt 2023

To iste neprechadzalo, antibiotika a kasel vylieceni, niekedy sa mozme aj na hlavu postavit, domace recepty som vyskusala vsetky co existovali spolu s tromi druhmi sirpov bohuzial nepomohlo, ak je daky bacil

iwanka222
17. okt 2023

Boli sme na ORL, alergologii, plucnom. Vybrali mu nosne mandle na alergologii zistili ze je alergik a astmatik tak nasadili liecbu a z plucneho nas poslali na liecenie. Tam zistili ze ma reflux tak nam nasadili Gastrotus sirup. Naucili nas preplachovat nos a odvtedy je to ovela lepsie. Velakrat kasle lebo nevyfuka poriadne nos a po preplachu nosa sa ten kasel znova stabilizuje.