Dlhotrvajúci kašeľ, napínanie na vracanie

sumalee
2. mar 2016

Maminky prosím vás, dcéra pred mesiacom mala poriadne sople, potom po týždni začala kašlať, išla som s nou k dr, kázala dávať sinupret, po dalšom týždni začala vykašliavať, ešte týžden som dávala sinupret, lebo som myslela že je to dobré že vykašliava a lieči sa to..ale nič sa nelepšilo, potom poradili Solmucol, tak teraz dávame od soboty solmucol, cez deň až toľko už nekašle, ale počas spánku a vnoci je to katastrofa, kašle až sa dusí a napína ju na vracanie, plače potom samozrejme z toho...Naša dr má dovolenku, tak som nešla, ale teraz ma známa straší že to môže byť čierny kašel, neznášam to také šírenie paniky ale začala som sa báť, aj ked je očkovaná...Horúčky nemala ale čítam že pri čiernom kašli ani nebývajú..a kašel má fakt hrozný v noci..inak cez den je aj veselá, aj nie, taká ako vždy..Viem že kašel môže trvať dlho u detí...Nemáte skúsenosti? Dakujem...

sweetlip
2. mar 2016

@sumalee ja bojujem z niecim podobnym uz 2 mesiace a nic nepomahalo.Uz sme vyskusali mukosolvan,ambrobene,ditustad ,no nic nezabralo az nastastie ma este napadol kalciovy sirup vanlkovy a po 3 dnoch sa kasel nejako utisil.Samozrejme tiez ma vsetci strasili s ciernym kaslom a vobec nic take sme nemali a to mame iba 8 mesiace.

marika39
2. mar 2016

ak má doktorka dovolenku, zaskoč s malou na pohotovosť ked sa ti nezdá 🙂

marthuska
2. mar 2016

Hlavne ziadny stres. Kasel verim ze je hrozny a ze sa vzdy vystrasis, ci nebude vracat atd. Ale neboj noc. Davaj aj vitaminy, vela zdravej stravy, obmedz mlieko a spol a cukor a bude dobre🙂) na taky nocny kazel sa mi osvedcil dr.theiss hustensaft- sirup na kasel. Das malej a do 5mij nekasle. Mojej to super zaberalo. Pokial nie je alergicka na bylinky.

rena107
2. mar 2016

Tak ja som sa v tomto článku úplne našla. Už si pripadám ako že si vymýšľam alebo čo. Naša dr stále hovorí, že je malá úplne v poriadku. Presne my tak po chorobe dr povedala, že je v poriadku no mne sa nezdala tak som aj odložila očkovanie. Manžel ma s ňou zase poslala a dr vraví, že nič jej nie je. Som jej popísala ten kašeľ a že iba v noci a v spánku tak jej sa to javí na reflux - že nemusí pritom vracať iba ju naťahuje. Tak máme sirup gastrotuss. Ale ja som nie o tom presvedčená.....ale tak vyskúšam asi to, lebo už všetko od kašľu sme vyskúšali. Mám sa stále zdá akoby mala niekde schované, alebo neviem to nazvať akoby niekde tie sople mala. Trvá to už od vianoc ☹

sumalee
autor
2. mar 2016

@sweetlip tak to je super.. ten kalciový by som tiež skúsila len neviem či je zas dobre stále striedať niečo po pár dnoch...

@marika39 no tu by ma vysmiali na našej pohotovosti ☹..skúsim radšej asi zajtra za dr aby som bola kludnejšia..

@marthuska dakujem 🙂..papá zdravo, cukor ani nedávam max jednu sušienku nejakú, ale mliečko ešte pije ráno ja večer, to jej najviac chutí iné mi nechce..skúsim pozrieť tie kvapky, dakujem 🙂

sweetlip
2. mar 2016

@rena107 ale moze to byt aj ten reflux.Len je otazne z coho ju napina.Ja som sa to tiez cgcela dr opytat

adriana7284
2. mar 2016

Ak je kasel najhorsi v noci cize zachvaty az na zvracanie tak to moze byt reflux aspon nam to tak prebiehalo aj prebieha... A treba spravit aj vyter z hrdla mozno predsa neaka bakteria tam moze byt ...

sumalee
autor
2. mar 2016

@rena107 no ved to že každá mama cíti ked nie je všetko úplne v poriadku ☹..mne sa tiež tak zdá akoby mala nejako vzadu tie sople ale ked vysávame tak nejde..ale ten reflux aj v takomto že už má vyše roka? ani ked bola menšia ten reflux mala iba slabý...

marthuska
2. mar 2016

@sumalee sirup

adriana7284
2. mar 2016

Nam reflux potvrdili az teraz a to mame 6 rockov a s kaslom sa trapime asi 2 roky a potvrdili nam to na 100 percent az pred mesiacom...

rena107
2. mar 2016

@sumalee naša už má rok aj 3 mesiace a keď sme boli maličký nemali sme s refluxom problémy. Ja som ešte navrhovala krčné či nemá nosnú mandľu zväčšenú alebo čo. Ale dr navrhla, že zatiaľ skúsime ten reflux. A teraz keď čítam tak asi fakt začnem poriadne jej dávať ten sirup... Lebo som nechcela všetko naraz do nej pchať aby som vedela, že čo zabralo ak by to prešlo. A tiež už mám plné zuby do nej pchať sirupy ☹

cichlida
2. mar 2016

No tak my sme sa tiez dostali do stadia napinanie na vracanie dokonca vracanie. V skratke maly bol chory non-stop pol roka- stale kaslal raz dusivo, raz vykasliaval az sme po 7 mesiacoch skoncili hospitalizovani. Az odtial ho poslali na alergologiu- nabeh na astmu. Dali mi mu spreje, uzival rano a vecer dalsieho pol roka- zabrali asi po 2 tyzdnoch, popritom od septembra do novembra som mu davala imunoglukan a div sa od toho septembra nebol chory, len sopel, ktory ked v tom hroznom obdobi zacal tak sme vzdy skoncili min. na pohotovosti aj s kaslom, teraz sa to nikdy nevyvinulo dalej od soplov. A spreje ma uz vysadene. Takze radim davat bacha, lebo ked si na to spomeniem tak hroza. Zacalo to ked mal skoro 3 roky a teraz ma cez styri, dufam, ze sa to uz nikdy nezopakuje

cichlida
2. mar 2016

A vybrali mu medzitym aj mandle - jemu to pomohlo

ruthike
2. mar 2016

@sumalee treba krvne testy na potvrdenie cierneho. Uz v tomto stadiu sa neda velmi nic robit, ale aspon mozes varovat kamaratov - nakolko je inkubacna dobo az do 3 tyzdnov. Teple kupele pomahaju na tento typ kasla, plus tymianovy caj s troskou naozajstneho medu

alexatami
2. mar 2016

Môj syn kašľal tiež viac ako 8 mesiacov a hlavne v noci, až ho dusilo a zistili mu reflux ako 3 ročnému. Dostal tabletky, ktoré užíval 9 mesiacov a už sme rok a pol bez tabletiek a drží sa

rena107
2. mar 2016

@alexatami a ako vám to zistili, že je to reflux?

katarinamarkova
2. mar 2016

@sumalee solmucol? opisem ti svoju skusenost spred par tyzdnov.......sople, potom kasel, hrozny......samozrejme antibiotika plus solmucol......po troch dnoch kasel ako tak ustal avsak aj tak par krat do dna ma chytali take zachvaty nezmyselneho sucheho kasla, steklilo v krku, skriabalo, dusilo az som sa nadychnut nemohla......
solmucol som vysadila na radu jednej starej tety, ze aj hlieny maju pri liecbe svoju funkciu, ze ked ich pomocou sirupu vsetky vykaslem robim si este horsie.
🙂 na dalsi den super ok, kasel ziadny 🙂

leeenka26
2. mar 2016

Poradim. U nas bol kasel 2,5 mes, neustale vracanie sa laryngitid a infektov, az malemu vzala dr krv a zistila ze ma zvysene imunoglobuliny. Poslala nas na imuno a zistili s testou alergie na roztoce a plesne a nabeh na astmu. Odvtedy pokoj, ma nasadeny taky sprej flixotide co inhaluje rano a vecer a zodac kvapky. Ani raz nezakaslal uz 3 mes! Nocne kasle podla mna napovedaju o alergii zrejme aj na roztoce. A tiez tak kaslal, maval zachvaty ze ho az napinalo.

sumalee
autor
2. mar 2016

ach no je to hrozné že čierny kašel môže mať také isté symptomy ako reflux, alebo astma a podobne..tak som zvedavá že čo my zistíme..lebo človek nevie čo skúšať čo dávať, sirupov milion aj všetkého, len nechcem aby bola pokusný králik ale aby jej to už prešlo..tak asi jedine dr a bojovať aby ma neodbila len tak že to nič nie je ale porobiť výtery a testy ..☹

sumalee
autor
2. mar 2016

@katarinamarkova hm, tak ty myslíš že vysadiť všetko úplne?

@leeenka26 no tiež rozmýšľam či to nemôže byť nábeh na tú astmu...lenže pred tými 2 týždnami kašlala hlavne cez den, a potom sa to tak zmenilo že hlavne v noci...môže byť aj tá alergia..som zvedavá ako táto noc zas..

katarinamarkova
2. mar 2016

@sumalee myslim vysadit hlavne sirupy na kasel, od kasla........co este okrem solmucolu berie? antibiotika? ine lieky?

leeenka26
2. mar 2016

@sumalee moze byt ze aj cez den. Ak to trva tolko treba dat zobrat krv. Pediatricka by to mala sama navrhnut.

alexatami
3. mar 2016

@rena107 robili mu sono v srobarovom ustave, ked sme boli na lieceni. Detom do troch rokov robili sono a starsim 24 hodinovu pH - metriu

arwen88
3. mar 2016

@sumalee ty si.rodic a ked povies dr.ze chces.vytery a.vziat krv,tak.to.ma.spravita hotovo...a ked bude dr.urazena,jej problem,ze ma.take.ego..tu ide o tvoje dieta...netreba cakat,kym sa stav zhorsi...a ked ma dr.dovolenku tak co?nema zastupcu? pohotovost tiez.funguje...a ano,mozeto byt aj cierny kasel,priznaky by sedeli,ale aj hocico ine...a moze to takto veselo sirit dalej...

sumalee
autor
3. mar 2016

@arwen88 bola som dnes u dr,uz ordinovala,chcela som vytery povedala ze netreba,len ju pipocuvala a dala Trifed sirup..a ten ani neviem ako fo nej dostat nechce ho ani v caji.,,povedala ze cierny kasel to určite nie je...tak co ine mam robit:(

mamutka
3. mar 2016

nasho trapil podobny kasel cele mesiace, doktorka to odbijala sirupmi - postupne vsetkymi moznymi a komentami ako "choroby z kolektivu, oslabena imunita" a pod. Nakoniec sme si vydobili alergologiu a hups - alergia na vzdusne plesne. Odvtedy je to podchytene. Skoda, ze u nas casto rodic musi lekarovi doporucit, kam asi ma dieta ist na vysetrenie... nasa dr.tvrdila, ze alergia to isto nebude 🙄

mamutka
3. mar 2016

pozeram, ze dcerka je malicka - treba sa pripravit na to, ze lekari, aj alergo, radi povedia "takym malickym detom testy nerobime" Nie je to pravda! Kozne testy su u malych deti casto nepreukazne, aj ked alergia tam uz je. Preto to odmietaju robit. Krvne testy nemusia ukazat nic. Ale dobry alergolog vezme aj rocne dieta, aj kozne testy mu spravi, ale aj ked tam nemusi nic vyst, podla toho ako ta vyspoveda zisti na co dieta tu alergiu ma -napr.otazky Kedy kasle, po namahe, pred polnocou, po polnoci, po jedle, kedy veceria, co jedava a sto dalsich otazok.... nemusi to byt alergia u vas, ale na vysetreni by som trvala.
Je vlhko a nad nulou, napr.alergici citlivi na plesne to maju teraz tazke

carrie4
3. mar 2016

nás takto trápil nočný kašel odkedy dcérka nastupila do škôlky... okrem prázdnin, čo bola mimo kolektív kašlala v noci nonstop a veľmi často aj pri tom vracala... nám zistili nejakú baktériu, ktorú sme preliečovali atb, no nepomohlo, nakoniec jej teraz v novembri vybrali nosnú mandlu a máme zatial naozaj pokoj... ale určite by som zvažovala aj alergologiu a orl

ajka81
3. mar 2016

@sumalee ja to mam u syna od jeho cca 3 rokov teraz ma 7 a ste s tym bojujeme,ako pises hlavne dusivy kasel pocas spanku,niekedy je na to.m az tak ze sa vyzvracia z tych hlienov. Skusili sme nezavie 2 od seba rozdielne imunog., alergia ziadna na nic mu nevysla,v lete komet vysetrenia sme si porobi a doslo sa k zaveru ze to bude refluxoveho charakteru. Mame antireflux.rezim,obmedzit mlieko hlavne vecer,biele pecivo,sladkosti... v case ked kasle uzivame hilicid a imunologicka nam dala sprej na inhalovanie ...

ajka81
3. mar 2016

@alexatami mozem sa spytat ake lieky uzival?