Dobry vecer. Neviete cim to moze byt? Boli sme na vela vysetreniach. Na reflux, ten sa vylucil, na rtg pluc, brali nam niekolkokrat krv, vsetko ok, alergiu nema, uz to trva aj rok a pol, teraz v zime sa nam to zhorsilo, odkasliava kazdu chvilu, uz sa nas na to kazdy pyta co tak kasle. Same lieky ma na astmu a aj tak kasle. Uz aj mandlu sme dali von. V noci nekasle. Nestretol sa s niecim takym niekto?
@aluska82 Reflux sme neliecili lebo sa nepotvrdil, poslala nas dr na sono bruska ale tam to bolo vraj tiez vporiadku. Vy uz sa od roka trapite? To je teda ozaj dlho, a boli ste tiez na vysetreniach? Ja uz som zufala, tak mi jej je luto. Uz neviem ako jej pomoct. Vo february nas caka kontrola na alergologii tak uvidim co nam tam zas povedia
Ahojte naša malá dlho kašlala sucho ale len v noci a nám pomohol elektrický zvlhčovač vzduchu.
@dame to je to ze nasa v noci nezakasle vobec, ani raz.
to je ale divné že, väčšinou dráždi každého na kašel kľud večer ked si lahne aj dospelých. asi to bude musieť prerásť, chudatko ale musí to aj nu znervoznovať.
Nebude to uz skor tik?
@dame ano je to divne, kazdy reaguje prekvapene. Vcera som aj citala ze psychogenny kasel rozpoznat tak, ze v noci mizne. Ale vobec nevyzera ze by ju nieco trapilo. U nas doma vsetko ok, aj v skolke, nevyzera smutna, prave naopak,stale je vesela. Tak neviem. Inak ma diagnostikovanu ponamahovu detsku astmu, ale aj napriek tomu ze ma lieky ktore jej aj davam tak su dni kedy odkasle aj kazdych 5sekund
@monika2606 preto som sa pytala ako vam to liecili lebo presne nam na sone nic nezistili az v marci nas poslali do tatier srobarov ustav..dcerke robili bronchoskopiu ju uspali a mala plne plyca kyseliny zo zaludka ..skryty reflux ak brno ze to este nevideli..primarka mi to vysvetlivala ze jej to steka po priedusnici a z tohi ma zapal pluc..my sme boli 7x v nemocnici kvoli zapalu pluc a suchy drazdivy kasel...liecili ju ventolinom flixotitom a vysledok ziadny...a z toho refluxu ma zapal pluc to ju drazdi na kasel...dali nam dietu a od marca mame pokoj ziadne lieky na alergiu nic sme nepotrebovali az teraz v novembri nam robili znovu test na reflux peptest to sa robi zo slin na mesiac sme dietu porusili a konec taky kasel skoro sme skoncili v nemocnici...aj doktorka mi povedala ze nic na to nezaberie ani dithiaden ani ventolin lebo to ide zo zaludka...a test jej vysiel pozitivny...aj na to sono co jej robili ze tam ked to vide negativne ze neznamena ze nema reflux ze to by museli sledovat cely den akoto robia v srobarove...a fakt dieta je prvorada...
@miskaska to neviem, ako to zistim?
Moj kaslal dlhodobo. Riesili nas aj v srobarovom v tatrach. Denne kortikoidne spreje.nic nepomohlo. Boli sme u nas u starej dr. plucnej a ta sa zasmiala a povedala mi nech ho odcervim a bude klud. Niekedt sa deti bezne odcervovali, dnes sa na to nemysli. Nam to pomohlo, syn prestal kaslat a byt tak casto chory. Teraz ho odcervujem viackrat do roka. Ako maly mal aj reflux a alergiu na mlieko a nikdy tak nekaslal. Cervy vraj vychadzaju v istej faze do pluc, kde dokoncuju vyvoj a vtedy deti drazdia na kasel.
@kredog dakujem za radu, a smiem sa spytat cim ste ho odcervili?
@monika2606 na parazity je momentalne na predpis jedine liek Vermox, su to male tabletky, vacsie dieta bez problemov prehltne, daju sa aj cmulat. Obvykle sa uzije jedna a za dva az tri tyzdne druha.
@aluska82 no pekne ☹ tak to ste ma nepotesila, dakujem, ak nepomoze alergologicka tak sa budem pytat u nasej nech nas este poposiela. Ale nasa zatial nemala zapal pluc
Aj môj kaslal celý minulý rok všetky vyšetrenia a nič na plucnom 2 spreje kopec liekov strašne veľa vymeskal školu má 11 rokov a tak som sa naštvala všetko vysadila a potom to prešlo aj nám hovorili psychogenny kašeľ....má samé jednotky v pohode aj na šikanu sme sa ho pýtali nič toho roku zatiaľ dobre dúfam že sa to už nevráti
Kazdy ma cervy, u niekoho sa prejavia, kto ma slabsiu imunitu. Vermox tablety ja bezne kupujem v lekarni, nerobia s tym problem. 3dni -rano vecer 1tableta. V baleni ich je 6 ks. Teraz sa mi starsi vysypal z mandariniek. Nie a nie ustupit a kozna mi vravi, ze u zacervenych deti ma vysyp tazsi priebeh. Dala som vermox a presiel aj mesacny vysyp. Mamka mi vravela ze niekedy nas pravidelne odcervovali. Aj dospely ich maju. Kamoska vegetarianka ich dostala zo zeleniny...
psycholog
Este zvacsena stitna zlaza ma napadla.
@erickatt neuskodi. Ale nedvala by som to najvyssie davkovanie ako spomina @kredog, to je urcene len pre najhorsie pripady. Dala by som narazovo jednu tabletku a po dvoch az troch tyzdnoch druhu. U nas to takto dobre zabralo. Zase netreba byt paranoidny, ze za vsetko mozu parazity. U mojho syna aj u mna boli klasicke priznaky, bolesti bruska, dlhodobejsie hnacky
a svrbenie ritky 🙂. Vsetko to trvalo dlhsie, takze mi potom pediater predpisal Vermox pre syna a dala som si aj ja. Hned po prvej tabletke uplna ulava. Udajne to clovek chyti velmi lahko vonku, prenasaju to psy, macky, staci chytit infikovany konarik a nasledne spinave ruky do oci, nosa alebo ust.
@monika2606 Ahoj na kasel je dobry Matovy olej, 4-5 lyziciek denne a do aromalampy cajovnik inhalovat, nam zabral za kazdym, ked uz ani sirupy z lekarne nepomahali, jeden znami mi poradil, odvtedy mame tieto oleje stale doma 🙂
Alergia na mlieko? Zistovali? Lebo niekedy sa nepotvrdi ale po vyluceni mliexneho kasel prestane
Vyskusajte ale museli by ste aj stopove mnozstva mlieka vylucit a uvidite za par dni ci sa to lepsi
Niekolko pripadov poznam, dokonca opakovane zapaly priedusiek a vsetko prestalo
Zatial to vyzera na tu detsku astmu. Dostala lieky od dr zatial kym sa dostaneme na alergo a velmi pomohli. Vraj tie co mala su take slabe, ze nestacia
@monika2606 a čo presne teraz užíva? A ten kašeľ ako dlho trvá?
@alobalka teraz uz ma lieky od alergologicky, rupafin sirup, montelukast a nejaky sprej na inhalovanie a este keby bolo treba ventolin
@monika2606 tak to má dobrý arzenál. ..🙂 a predtým čo mala (keď to bolo slabé). Tieto sú standardnou liečbou astmy. Rupafin antihistaminikum, antialergikum, montelukast blokuje prejavy astmy, asi má kortikoid na inhalovanie (základná protizapalova liečba) a ventolin sa dáva podľa potreby na akútne rozsirenie dychacich ciest. Tak snáď bude ešte lepšie! 🙂
Dobry vecer presne nas pripad...takto sa trapime od roka dcerka mala teraz pat rokov...a reflux ste ako liecili...