Dlhodobý kašeľ u dvojročného dieťaťa

klaruska898
28. jún 2020

Ahoj mamule chcem sa vás opýtať nemáte skúsenosť s dlhodobým ranym kašľom? Trvá to už 2mesiace..teraz sme ochoreli kašleme aj cez deň stridea sa ten kašel ráno vlhký aj cez deň a v noci suchý až ho naťahuje na vracanie....zajtra ideme na rontgen pľúc Dr nás poslala... Brala aj crp to bolo v poriadku aj dýchanie ma čiste ak nám nič nezistia na rontegene ideme ku alergologicke... Sopliky nemáme vôbec... Ako 8mesacny sme dostali prvú laringytidu potom ako 10mesacny..odvtedy pokoj môže to mať súvis?

deti95060810
28. jún 2020

syn mal podobný problém. Kašeľ bol dlhodobý. Ale nie dva mesiace, ale pol roka. Skončili sme na alergologii....dostal spreye na dýchanie , ktoré mu pomohli...

klaruska898
autor
28. jún 2020

@deti95060810 a kašeľ mal celodnovo či len ráno? Keď sme zdravý u nás je kašeľ len ráno od kašle vlhko a nič viac.. Teraz keď sme chorý kašleme aj cez deň aj v noci.

pukanec123
28. jún 2020

@klaruska898 my sme mali podobne, tiež sme skončili na alergologii, kde sa to aj potvrdilo. Najprv treba odkontrolovať na orl mandle, či nerobia problémy tie. A ešte nám aj Dr. preliecila pre istotu parazity, lebo zevraj aj tie spôsobujú dlhodobý kašeľ. Nič sa u nás nepotvrdilo z tohoto, potom až na alergologii sa v podstate ukázala celoročná alergia, dostali sme lieky a už je dobre. Ale tiež sme to mali tak, že išiel zo suchého kašľa do vlhkého, a stále takto dokolecka.

danielahamar
28. jún 2020

Reflux, alergie, astma, celkovo aj creva

deti95060810
28. jún 2020

@klaruska898 keď bol zdravý tak len ráno....ale keď bol chorí tak celý deň...A najmä pri chorobe horúčky 40 - dlhodobo...

klaruska898
autor
28. jún 2020

@deti95060810 a boli ste aj an rontegene pľúc ci nie?

eriksonka1234
28. jún 2020

@klaruska898 prežili sme si to... A tiež sme mali CRP ukážkové, napriek tomu 2x prechodný zápal pľúc, že vraj skrytý, dcéra sa v noci už ani nadýchnuť nevedela, nakoniec jej zobrali krv na mykoplazmy a tie mala strašne vysoké. My sme skončili s ťažkou astmou. Prosím, nenechaj to tak, ja keby som to vedela, keby ma doktori počúvali, nemuseli sme takto dopadnúť

kvetinka2108
29. jún 2020

aj moj maly mal takto kasel...trvalo to skoro 3 mesiace..vsetky vysetrenia, aj na alergologii sme mali...najcastejsie kaslal rano...zistili mu reflux, nasadili liecbu a kasel zmizol...