Dlhodobý kašeľ u detí i u mňa

adrianka7d
8. máj 2023

Ahojte maminky, chcela by som vedieť či ste sa stretli s podobnou situáciou.vo februári mi ostali deti choré , kašeľ sopel bez horúčky a odvtedy sa to snami ťahá , keď sa aj jednému polepší na maximálne týždeň zase sa nám to vráti. Mali sme aj antibiotiká všetci traja , boli sme na ORL , skúšali sme všetky ľudové recepty , všetky možné sirupy na kašeľ, užívame vitamíny, probiotiká,i rybí olej a stále kasleme .staršieho čaká výber mandle o cca týždeň a aj mladšiemu mi kázali ísť dať vybrať , viem že veľa z vás mi napíše aby sme nedávali vyberať ale ja som vážne zúfalá , kasleme stále už ma to nebaví sme stihol unavený... Mladší mi mal antibiotiká nedávno stále nám to neprešlo mali sme ísť na krv a nakoniec nás poslali do nemocnice no zisťovali viac veci i rengen pľúc a neprišli v podstate na nič , stále iba o tej mandlí všade tocia , pomôže nám to ? Ja by som nerada dávala hlavne aj toho mladšieho na výber má len dva a pol roka ale neviem fakt čo už mám robiť... Stále ma zapálené aj uška a nejak nám to nechce prejsť....som stihol fakt už zúfalá .objednala som inhalator , budeme sa naparovat nad Vincentkou ale polepší sa to ? Na imunoalergiu nás neposlali zatiaľ asi budem musieť maťom trvať... Máte niekto prosím podobnú skúsenosť? Alebo tie čo ste dali vybrať nosné mandle pomohlo vám to ?

adrianka7d
autor
8. máj 2023

Malo tam byť že som s toho unavená a nie že stihol prehodil mi to telefón

dzulli1980
8. máj 2023

A výtery z nosa, z hrdla robili? ... ak sú negatívne, jednoznačne trvať na alergologickom vyšetrení ... mojej dcére výber mandle nepomohol vôbec ... doktorka tiež len vybrať mandľu, furt dookola ... nakoniec sa prišlo na to, že dcéra mala v nose streptokoka ... moc banujem, že som vtedy bola sprostá a počúvala doktorku.
@adrianka7d

adrianka7d
autor
8. máj 2023

@dzulli1980 áno menšiemu robili v nemocnici mal to v poriadku a staršiemu robili az teraz na predoperacnych zajtra ideme po výsledky... Veď to že niekedy trvajú na niečom čo ani nieje treba.

terry658
8. máj 2023

@adrianka7d my sme mali jeden rok kašeľ 3 mesiace. Pomohla len megaaskorbická liečba a domáce odšťavované džúsy. Bola som už naozaj zúfalá.

adrianka7d
autor
8. máj 2023

@terry658 ahoj a aká je to liečba ?

terry658
9. máj 2023

@adrianka7d vysoké dávky vitamínu c

christie11
9. máj 2023

@dzulli1980 a co pomohlo na toho streptokoka?

liv1
9. máj 2023

Treba dat urobit testy na alergie, mozno spirometria - astma. Ten inhalator je dobra volba, vela doma vetrajte. Aj domacnost aby bola cista, nezaprasena. Bez testov na alergiu by som ziadne mandle nedala vyberat

31majka12
9. máj 2023

@adrianka7d môjmu synovi tak zistili vysoký histamin.
Pýtajte si výmenný lístok na vyšetrenie imunoalergologicke ...ja som syna sama objednala ...lebo jeho organizmus to už nezvládal ATB na ATB..nakoniec sa celý vyhadzal.
Objednali nás až o 3mes.
Ale mál potvrdený histamin...a robila mu aj kopec vyšetrení na rôzne alergény...
A na kašeľ kúpte Skorocelovy caj

adrianka7d
autor
9. máj 2023

Ďakujeme dievčatá dám urobiť tie vyšetrenia imunoalergicke .