Dlhodobý kašeľ u 5-ročnej dcérky

dubek
2. júl 2023

Dobrý deň mám otázku možno si niekto týmto prešiel a bude vedieť poradiť. Vopred sa ospravedlňujem za chybi píšem v rýchlosti.
Mám 5 ročnú dcéru ktorá je veľmi často chorá a ma opakujúce bolesti hrdla a kašeľ
Začalo to zachvatovým kašľom hlavne v noci kedy zvykla aj 2x zvracanie z toho ako kašlala...naša lekárka to nejako neriešila až jednej noci prišiel záchvat kašľa ktorý trval 4hodiny nepretržite šli sme o pol noci na pohotovosť..akurát tam bola primárka ktorá nám dala výmenný lístok na krčné röntgen pľúc...rtg bolo v poriadku na krcnim zväčšená nosná mandla ktorú vybrali vo februári podľa lekára sa to malo zlepšiť....od februára mala už 6x atb možno aj viac opakujúce zvyšené crp teploty kašeľ som už zúfalá o atb nechcem ano počuť od alergologičky máme aerius +monacasta ma trošku zvysene testy na stromy a peľ máme doma papier na liečenie šrobárov ústav zajtra ho idem poslať...neprešiel si niekto týmto čím to môže byť strašne sa o ňu bojím napádajú ma všelijaké scenáre neviem už ako jej mám pomôcť 😪

dzulli1980
2. júl 2023

Výtery jej pediatrička nerobila? Krv na chlamýdie brala?

dubek
autor
2. júl 2023

Nie ...zavolám ráno lekárovi nech kej skúsi vziať výter a krv uvidíme

pribinak
2. júl 2023

No nič, počkať kým prejde sezóna a na jeseň urobiť komplet testy na alergie

Zatiaľ požiadať o nejaké sílnejsie antihistaminika

Zober si peľový kalendar oblasti kde žijete a znač, kedy má kašeľ sopel hlieny

dzulli1980
2. júl 2023

@dubek Nie? ... veď to je základ, pokiaľ sú výtery a krv negatívne, smer ORL, imuno-alergológ, pľucne ... moju dcéru sa pediatrička nechala pol roka s týmto trápiť, dala som jej vybrať nosnú mandľu, nepomohlo, nakoniec dostala horúčky cez 41 st., som spravila taký bordel v ambulancii, nakoniec sa prišlo na to, že jej pol roka neliečila streptokoka v nose, hoc výsledky výterov mala ... stačilo nasadiť cielené ATB ... nenechaj sa odbiť, trvaj na výteroch, odbere krvi, veď to je základ ...

zuzita1
3. júl 2023

My sme mali takyto scenar kvoli refluxu. Odporucam cvicenie na branicove dychanie. Nam velmi pomaha. A riesit to cim skor,lebo nam to preslo az do astmy

zuzkaa1991
3. júl 2023

@dubek my sme tak mali v maji asi 3 tyzdne lekarka ze nema ako liecit kasel bez príčiny 🤣🙈🙈 a dieta sa mi dusi....
Uz ani dithiaden nezaberal jej na noc som.davala...sirup ani neviem co som skusala ale stoptussin my sme mali neskôr ajj hlienovy tak prospan.....a aerius.... rozkrajanu cibulu dat k posteli otvoriť dokoran okno naparovat a striekala som eukalyptus dofizer s vôňou eukalyptusovou