Dlhodobý kašeľ u 5-ročného

21. júl 2022

Zdravim. Syn škôlkar už asi druhý mesiac kašle. Je to taký suchý až dusivy kašeľ. Bral sirupy, boli sme u obvodnej, crp v norme. Z vyteru mu zistili influenzae vírus. Obvodná ale hovorila, že sa to u detí nechá tak, že sa nelieči. Sirupy vybral calciovy, trifed, stoptussin, robitusin.....a nič. Niekedy na pár dní sa to zlepší a potom zase kašle. Čo mám robiť? Stretli ste sa s tým? Okrem kašľa mu nič nie je.....

panelacikova
21. júl 2022

čo nejaká prípadná alergia?

autor
21. júl 2022

@panelacikova áno....idem volať po termín na alergologiu. Ale trifed vraj bol na kasel alergickej pôvodu...

panelacikova
21. júl 2022

no skús ešte toto vyšetrenie a uvidíš. keby bol trifed taký zázračný, nepotrebovali by sme alergológiu 🙂

autor
21. júl 2022

@panelacikova to je tiež pravda. Hneď zajtra idem volať. Stále dúfam, že už to prejde...ale už to trvá príliš dlho....

renatka100
21. júl 2022

Doporucujem acc-solmucol. U nas na kasel vzdy pomoze. Urcite treba brat aj tyzden a viac. Je aj na zlepsenie celkovej imunity.

marianarem
21. júl 2022

Influenzae virus? Nebol.to skor hemofilus influenzae? Na to by mala dat atb, ked su dlhodobe potiaze.

01matrioska
21. júl 2022

Nám tiež dlhodobo neprechádzal kašeľ, večer a v noci bol dusivý, aj po antibiotikách. Nakoniec nám pomohol tymianový krém natieraný na hruď a medzi lopatky na chrbte.

autor
22. júl 2022

@marianarem môže byť. Telefonovala mi výsledky a iba to slovo som zachytila. Čo je to? Viete mi prosím napísať viac? Treba ATB?

marianarem
22. júl 2022

Je to bakteria, deti v skolkovom veku ju mavaju casto. Da da liecit antibiotikami, ak su dlhodobe problemy, tak by som ich ziadala.