Zdravim. Syn škôlkar už asi druhý mesiac kašle. Je to taký suchý až dusivy kašeľ. Bral sirupy, boli sme u obvodnej, crp v norme. Z vyteru mu zistili influenzae vírus. Obvodná ale hovorila, že sa to u detí nechá tak, že sa nelieči. Sirupy vybral calciovy, trifed, stoptussin, robitusin.....a nič. Niekedy na pár dní sa to zlepší a potom zase kašle. Čo mám robiť? Stretli ste sa s tým? Okrem kašľa mu nič nie je.....
@panelacikova áno....idem volať po termín na alergologiu. Ale trifed vraj bol na kasel alergickej pôvodu...
no skús ešte toto vyšetrenie a uvidíš. keby bol trifed taký zázračný, nepotrebovali by sme alergológiu 🙂
@panelacikova to je tiež pravda. Hneď zajtra idem volať. Stále dúfam, že už to prejde...ale už to trvá príliš dlho....
Doporucujem acc-solmucol. U nas na kasel vzdy pomoze. Urcite treba brat aj tyzden a viac. Je aj na zlepsenie celkovej imunity.
Influenzae virus? Nebol.to skor hemofilus influenzae? Na to by mala dat atb, ked su dlhodobe potiaze.
Nám tiež dlhodobo neprechádzal kašeľ, večer a v noci bol dusivý, aj po antibiotikách. Nakoniec nám pomohol tymianový krém natieraný na hruď a medzi lopatky na chrbte.
@marianarem môže byť. Telefonovala mi výsledky a iba to slovo som zachytila. Čo je to? Viete mi prosím napísať viac? Treba ATB?
Je to bakteria, deti v skolkovom veku ju mavaju casto. Da da liecit antibiotikami, ak su dlhodobe problemy, tak by som ich ziadala.
čo nejaká prípadná alergia?