Dlhodobo zvýšená teplota u štvorročného dieťaťa

littleloves
20. mar 2021

Mamičky chcem sa opýtať, či náhodou nemáte niektorá skúsenosť. Dcérka - 4 roky má už viac ako mesiac zvýšenú teplotu od 37,2-37,7.. rôzne to kolíše, ale len cez deň. Akonáhle večer ľahne a celu noc už je teplota vporiadku 36,5-36,7... ráno, ako vstane, už je to to iste..lekárka jej brala krv na ko, pečeňové testy, mononukleoza, Covid +protilátky..všetko vporiadku..crp vporiadku, moc vporiadku, vyter z hrdla vporiadku a v nose sa našiel stafylokok, ale nespôsobuje jej problémy, nesopli ani nič. Brala pamykon, ale teploty neustúpili. Tak brala celkove antibiotiká, či nemá skrytý zápal, no aj tak je to stále rovnaké. Dcérka je úplne ok, normálne papa, nie je ani viac unavená.. 🤷‍♀️ Tak ja už neviem

suezana
20. mar 2021

Napíš do skupiny Zdravotníci na MK - tam sú lekári. Mozno poradia.

hradnapani
20. mar 2021

minuly rok sme si tymto presli so synom, 9 r. presne takto s tymi teplotami. Na nic sa neprislo, po troch mesiacoch to ako prislo, tak odislo.

jana005
20. mar 2021

@littleloves ahoj, moja 12 ročná dcéra mala pred mesiacom 7 dní teplotou 37-37,5.
A pred dvoma týždňami zase týždeň, vlastne vtedy už 9dni zase, ale tentoraz len 37
Krvné testy mala v poriadku, len jej vyšlo, že má málo vitamínu D, tak jej doktorka predpísala vigantol.
Uvidím, či sa to bude ešte opakovať

kockopes2206
20. mar 2021

@littleloves merias ortutovym alebo digitalnym. Moj syn ma presne tak teplotu ako ty opisujes, ale ma ju cca od 3 rokov. Teraz ma 8. Obehali sme vsetky mozne vysetrenia, nic mu neukazali. Imunolog ku ktoremu chodime povedal, aby sme nikdy nemerali hlavu digitalnym. Iba pod pazuchou, tam mu ukazuje max 37, takze len tu hlavu ma vypecenu. Nam ostatnym dig.ukazuje normalne. To, ze ma pod pazuchou 37, je vraj uplne v pohode. Niekto moze mat normalnu teplotu vyssiu. Skus merat pod pazuchu, ak tak nemerias.

littleloves
autor
20. mar 2021

@jana005 presne aj našej vyšlo malo vitamínu D a pritom jej dávam 3 kvapky devit každý deň do mlieka, pripadne jogurtu 🙈

littleloves
autor
20. mar 2021

@kockopes2206 meriam digitálnym práve, nám ukazuje digitálny normálne, aj mladšej dcére sedí s teplotou v konečníku po odčítaní..+ - 0,1 stupeň..ortuťovy nemáme, ale skúsim teda v lekárni kúpiť ten s galiom..

jana005
20. mar 2021

@kockopes2206
@littleloves
Tak možno ozaj s tým niečo ten D vitamín má.
Ja meriam teplotu iba pod pazuchou.
A dcéru vtedy, keď má tú teplotu, tak boli hlava, je unavená, nič sa jej nechce.
Ona je už v podstate rok doma, v lete to bolo trochu voľnejšie, ale ôk októbra je len dnu zavretá, semtam von, tak ozaj toho dcka je málo, predtým som jej nijaký iný nedávala.

slniecko_12
21. mar 2021

@littleloves teplota moze byt aj z alergie..daj spravit testy