Dlhodobo zvýšená teplota u štvormesačného bábätka

zdena12345
18. nov 2014

Rada by som poprosila o radu. Synček bude mať čoskoro 4 mesiace. Po 3 mesiaci bol na očkovaní a mal po ňom teploty. v konečníku do 38,5. Dávali sme paralen čípok a "prešlo" o 2-3 dni, no teplota mu ostala zvýšená. Teda ráno má +- 36,8-37 a večer 37,4-37,8. Je to tak skoro každý deň. Inak nekašle, nekýcha, nie je mrzutý... jednoducho všetko sa zdá v poriadku a nechápem tú teplotu. Predtým ked som mu sem tam odmerala tak mával okolo 37. Môžu to byť zúbky? Nijak viac nekúše, a nesliní než predtým, ani nič nevidím. Má niekto takúto skúsenosť?
Ďakujem

katkasofi
18. nov 2014

@zdena12345 mne pediater hovorí ze do 37,3 po odratani môže byť... Ale môžu byt aj zúbky. Pri malom sme všetky zúbky odhnačkovali a odhoručkovali. Ale pre pokoj duše daj spraviť bábu krvný obraz ;)

gaby21
18. nov 2014

@zdena12345 Nič v zlom, ale prečo mu meriaš teplotu niekolkokrát za den? sama píšeš ze mu nič nie je, tak na čo je to dobré, aj prehnaná starostlivosť može škodiť, dovodov može byť tisic, buduje si imunitu, sem tam chytí nejaký vírus, telo reaguje zvýšením teplotu, možu ísť zubky, alebo ja neviem je prehriaty, toto čo robíš je uplne zbytočné, ja svojim deťom nemeriam teplotu vobec, nezaujíma ma to, dotykom na cielko viem zistiť kedy je to uz kritické a treba podať liek

katarinamarkova
18. nov 2014

@zdena12345 len taky postreh k tej teplote....ak ho nic neboli, nie je nepokojny, teplota tesne nad 37 je uplne OK....mozu to byt zubky, moze to byt nejaky bacilko s ktorym prave bojuje, mozno len nedostatok tekutin - pije dost?
lieky od horucky az nad 38.5st.
ak sa ti to nezda, k dr. na testy, co si myslim ze je zbytocne.
mimochodom par dni dozadu, snad to nie je aj tento pripad 🙂
vonku krasnych 16st....slniecko...mamicka chyta svojmu dietatku cielko....nejaky si horuci, asi budes chory.
na ihrisku sa dietatko nahanalo v zimnej bunde, sali, zimnej ciapke......radsej nechcem vediet kolko vrstiev malo pod bundou.

zdena12345
autor
19. nov 2014

@gaby21 predtym som mu zvykla merat sem tam, lebo mal zapal predkozkoveho vaku. a teraz som zacala merat po ockovani a kedze mu to stale neklesa, tak som z toho nekludna...snad som ozaj len zbytocne vystrasena z toho. Je to nase prve mimino a tak neviem este co a ako...

dakujem za vsetky rady, som pokojnejsia a k doktorke mame ist o tyzden, tak sa jej popytam- pre istotu.
Maleho urcite moc neobliekam- skor opacne. ked prideme domu z kocara je jak cencul🙂 ale zato nam nekycha, nesopli...