Ahojte.
Moja ročná dcérka má vyše mesiaca zvýšenú teplotu. Niekedy deda stane, že vyskočí aj nad 38. Dr. nám dala antibiotiká,kvôli zvýšenému crp. Antibiotiká sme dobrali a teploty sú stále. Máte niektorá podobnú skúsenosť? S manželom sme už zúfalí. Chystáme sa aj na urgent do detskej nemocnice. Ak máte niektorá skúsenosť budem rada, ak mi ju napíšete. Ďakujem🙏🏽🙏🏽🙏🏽
Mali sme. Chodte na krvné testy. U nas to bol prechod z choroby do choroby. Tiez sme sa bali najhorsieho.
@ana16823 Môže to byť len nejaký zápal, ktorý prebieha v tele - napríklad bacil, alebo zápal močových ciest, či za sebou nasledujúce choroby, ktoré sa náhodne za s ňou nadviazali.
Ale teda ... Moze to byť aj nieoc vážnejšie. Môj švagor teplotoval dlho pred tým, než mu zistili leukémiu.
No toto dúfam nebude vás pripad. Deti zvyknú aj dlhšie teplotovat, keď prekonavaju chorobu. Každopádne treba vytery, krvné testy, CRP ... Inak sa bude len polemizovať.
@dzulli1980 no prečo asi? Lebo idu sviatky a dr už neordinuje?🤦🏽♀️ fakt niektoré sa chytíte toho najnepodstanejsieho…
@ana16823 Lenže na urgente jej žiadne z tých vyšetrení (možno okrem CRP, ktoré jej už robila pediatrička), neurobia ... a pokiaľ Dr. neordinuje, predpokladám, že ju niekto zastupuje ... na urgent sa chodí so život ohrozujúcim stavom ... ja Ti to v dobrom píšem, nemusíš byť hneď arogantná a vzťahovačná.
ak to ma vyse mesiaca mali ste uz skor ziadat vytery kontrolu mocu ake mala crp ? kontrolovali ste ho tyzden po dobrati atb ? (to vies za 5€ aj v lekarni dat) treba serologie nabrat, moc do labaku atd
na pohotovosti ti tieto vysetrenia neporobia tak ako potrebujete a lekari v pondelok robia este
a dobre ti pisu na urgente budes cakat hodiny a chytite aj to co ste nemali a aj tak neurobia vsetky vysetrenia
Súhlasím, že na urgent pôjdete zbytočne. A možno si nechtiac privodíte ďalšiu chorobu.
@ana16823 má mesiac teploty a teraz zrazu cez sviatky to potrebujete nutne riešiť? Počká to k pediatrovi.
@dzulli1980 idu sviatky a na detskú pohotovosť môže ísť každý a ty tu nie si od toho aby si o tom rozhodovala
Môže byt že si dieťa nechajú na pozorovaní
@januska12323 fakt?? Načo sú dobre takéto blbé otázky… riešime to už dlhšie ak by si chcela vedieť. Niektoré ste tak … že to človeka až bolí. Pýtam sa na skúsenosť nie na to kedy to riešim 🤦🏽♀️🤦🏽♀️🤦🏽♀️🤦🏽♀️
Kvôli čomu na urgent? ... treba urobiť výtery - z nosa, z hrdla, zobrať krv, skontrolovať moč - toto všetko robí pediater.