Ako dlho môže trvať teplota pri viróze? Synček mal min. týždeň 3 dni horúčky. Stabilizovalo sa to na 37,5 a takto je to už týždeň. Stále má kašeľ a sopeľ, ale jeho stav je už omnoho lepší. Zväčšili sa mu aj uzliny za uchom. Mám obavy. Rozmýšľam, či nemá zvýšenú teplotu, aj uzliny dlhodobo. Bežne mimo chorobu mu totiž uzliny nechytám a takisto nemeriam teplotu.Lekárka vravela, že ak sa stav zlepší,nemusíme chodiť, lebo nechce, aby malý chytil niečo horsie, kedže sú momentálne plné čakárne. A teraz neviem, či ísť kvôli tym uzlinám a teplote, alebo ešte čakať.
Aj u nas mononukleoza
Práve som si pozrela príznaky. Mali vaše detičky aj nejaké bolesti? Hrdla napríklad? Slabosť, únava? Lebo ten môj je až príliš plný energie.
Aká bola následná liečba? Normálne mám paniku. Nechcem niečo zanedbať. Lekárka ani nenavrhla odobrať krv.
Išla by som na kontrolu určite, možno teraz tú krv zoberie.
Hrdlo ho začalo bolieť asi tak po 2 týždňoch toho všetkého predtým.. či bol unavený? neviem.. chodil do škôlky, doma ostal až keď mu zahnisali očká - bolo to koncom júna. Najprv mal iba zvýšenú teplotu a nič viac. Po troch dňoch ho dr. prezrela, zdal sa byť zdravý, crp mal sotva 1. Dr. najskôr usúdila, že teplota môže byť aj z prehriatia, vonku už boli horúčavy, očká možno z prievanu, z pieskoviska,.. keď sa mu ako tak doliečili oči, spustila sa silná nádcha, kašeľ.. potom to na deň-dva ustalo a následne sa sťažoval na hrdielko, nevedel ani vodu vypiť.. mandle mal celé biele, myslela som, že angína. Ale ako píšem vyššie, dr. nasmerovala tá dlhodobá zvýšená teplota a hneď mu robila odber (zo žily). Crp bolo stále nízke, čiže vylúčila angínu a čakali sme na hepatálky a neviem ešte aké parametre. Predbežne mu nasadila Isoprinosine plus diétu kvôli pečeni. Na to pozor, skús mu pre istotu dávať teraz ľahšie stráviteľné jedlá.
U nás sa takto prejavovala infekčná mononukleóza. Každý večer 'smiešna' teplota, chvíľu soplík, chvíľu kašlík, dokonca aj zapálené spojivky. Neskôr ho bolelo hrdlo a vyzeralo to ako angína. Ale skrz dlhodobú teplotu mu vzala krv a tam sa potvrdila mononukleóza.