Dlhodobo zahlienené dýchacie cesty

erka2014
18. feb 2016

ahojte, prosím poradte, už som zufala, ročna dcerka ma tri tyždne priesvitny soplik a neviem ako jej pomôcť. Odsavame vysavačom stále. Sopliky su priesvitne a ked jej ich neodsajem tak ich vykychne, samozrejme, že jej stiekli na hrdlo a už aj kašle až ju naťahuje. Uživala nasivin, pamykon, nepomohli. Teraz končime s Solmucolom. Fenistil mame stale. Dr. spavila stery, ale vysledky budu až o tyžden, dovtedy čakame. Ma navrete očne zubky aj stoličky. Môžu zubky spôsobovať taketo problemy? Už sme sa dobre nevyspali ani nepamatam a najhoršie je, že tie zubky nevyzeraju, že by mali vyliezť najblišie dni. ďakujem za vaše skusenosti 🙂

katrinka8
18. feb 2016

@erka2014 - ahoj, my sme sa takto trápi s dcérkou (ale tá to mala ako následok očkovania, a trvalo jej to 3/4 roka). Je to veľmi nepríjemné, naša skončila nakoniec ako polročná aj s obštrukčnou bronchitídou v nemocke na inhaláciách, a aj potom jej tie soplíky (enormné množstvo) pretrvávalo. Už sme s tým nič nerobili, len proste odsávali. Samo jej to potom prestalo.
Ale pri synčekovi sa mi osvedčil Sinupret, okolo roka ho tiež pochytila taká dlhodobá nádcha, neskôr mu to prešlo aj na hrdlo, 27. decembra sme skončili na pohotovosti, chytené aj priedušky. A tam nám poradili ten Sinupret. Môže sa to aj dlhodobejšie užívať, a funguje to tak, že on tie hlieny proste rozpúšťa, napr. je to dobré pre malé deti a starých ľudí, ktorí nevedia poriadne tie hlieny vykašľať alebo vyfúkať.
Náš má to, čo Ty opisuješ, teraz už 2. týždeň. Tiež fičí na fenistile, nasivine a aj Sinupret má. Zo začiatku to mal ozaj hrozné, najmä keď si ľahol a začalo to zatekať (nepomohlo ani vyvýšenie hlavy), to sa potom začal dusiť a naťahovalo ho nenormálne, do toho, samozrejme, plakal... Ale už po cca týždni sa mu to dosť výrazne zlepšilo.
Držím päste, nech sa aj Vám polepší, teraz je také počasie, že je týchto viróz strašne veľa. Ono to môže byť, že jedna skončí a vzápätí už druhá nabieha... ☹

bweissova
19. feb 2016

Ahoj, ja si osobne myslím, že určite to môže byť zo zubkov. Tiež sme stále soplili ked nam išli.
Solmucol môžete stále používať, je výborný odhlienovač. TIež ho často používame.
A na zubky zabera homeapatikum Chamommila vulgaris 15CH - 5guličiek par krat do dna. Skus tie, ak je to zo zubkov, prestane sopliť.