Ahojte kočky, idem si po radu. Dcérka 2 ročná už 2. Tyzden nemá hlas. Namiesto toho, aby sa to po takom čase a samoliecbe zlepsilo je to ešte horšie. Už vyše týždňa užíva calcium sirup, posledné tri dni febiatil kvapky co nám telefonicky odporúčala dr. Sem tam. Zábal s masťou na hrdlo. A nič nepomáha.
Dr. Spomínala ze jej môže predpísať antibiotika ale neviem ci to nie je iba strieľanie na prázdno keď ju ani nevidela 😒
Poraďte prosím co pomohlo vám a ci sú tie antb dobrá voľba. ĎAKUJEM
@lolazmola nemá ho úplne či je zachripnutá? Moja 9 ročná mala podobné v októbri cca 5 týždňov až 8 týždňov. Po 3, 4 týždňoch už som zvažovala ORL. Ale ona potom bola skôr zachrípnutá. Môžeš skúsiť čaj zo Slezu, alebo hydropastilky, pripadne cmúľacie Aspecton ríbezľové sú fajn.
Ak sa stav zhoršuje zváž ORL. Pri dlhodobom zachripnutí sa môžu poškodiť hlasivky. Aspoň telefonicky sa poraď. Mojej sa stav nezhoršoval, ale ani nezlepšoval také 4 týždne. Moja aj ATB vybrala lebo bol zápal dýchacích ciest. Ale na hlasivky to nemalo žiaden vplyv. Skôr ako ATB bez CRP by som zvážila ORL ak sa nezačne za cca týždeň zlepšovať. A moja bola aj na test na kovid, keďže vtedy ešte rúška v škole neboli povinné a zistilo sa že bola s bezpriznakovou pozitívnou.
určite orl vyš,ATB potrebuje tiež ,je to zápal hlasiviek. a hlasový klud,teda nerozprávať,nešepkať,čo ale 2r ťažko vysvetlíš,teda aspon robiť doma aktivity,pri ktorých netreba rozprávať,nepýtať sa jej,aby nemusela odpovedať...nie som laik
@lolazmola u nás ráno nebol hlas a potom zachrípnutý - niekedy už aj po nástupe do školy občas ju to prepadlo, že sa normálny hlas stratil aj okolo obeda. Dve lekárky ju videli nezávisle od seba nič nezistili. Teraz je už v pohode úplne.
Ale ak vám sa zhoršuje aspoň telefonicky by som konzultovala ORL.
@lolazmola ORL