Dlhodobo červené svrbiace oči u 5 ročného dieťaťa

semtexka1
26. júl 2021

Ahojte, dcerka ma už 4ty týždeň červené podráždene, svrbiace oči. Pred 4 týždňami sme sa boli kúpať v jazere, kde jej spliechla do oka voda, niekoľko dní ho mala červené, tak som jej kvapkala oftalmo septonex, keď sa to ale zhorsovalo a už mala oko červené a trochu aj druhé oko, po konzultácii s lekárkou jej predpísala oftalmo framykoin a kvapky uniflox, po 5 dňoch nenastalo žiadne výrazné zlepšenie, tak sme šli na očné, lekárka jej predpísala ďalšie kvapky spersadex a tie brala 7 dní, potom jej už odporúčala vividrin. Lenže oči sa jej začali opäť červenať a svrbiet. Očná spomínala, že môže ísť aj o alergiu, tak som jej na noc dala dithiaden, lenže oči stále svrbia, žiadne zlepšenie a sú celé červené... Akože fakt neviem. Sme ďaleko od domu a ešte mesiac budeme. Táto očná nás ani nechcela vziať, bola tretia a posledná v meste, ktorej sme volali a nejako ju presvedčili.. Vividrin by mal byť aj proti alergii aj ako umelé slzy ak by mala vysušené. Teraz neviem co mam robiť. Mam pocit, že sme urobili všetko možné a moje dieťa stále trpí... Dnes sa mi sťažovala, že ju boli hlava. Nemáte niekto podobnú 9?

deedol
26. júl 2021

ak je to alergia, chvilu trva, kym prejavy ustupia. moj 3r syn mal upchaty nos a dostal od dr. aerius, ktory zabral az po 4-5 dnoch. vraj to tak moze byt, ked sa nasadia lieky proti alergii uprostred sezony.

alenka7777
26. júl 2021

@semtexka1 pravdepodobne alergia. chvilu trva, kym antihistaminika zaberu