Ahojte, už dlhšie ma trápi synov problém. Stalo sa to asi možno 10x. Z ničoho nič sa povracal. Žiadna bolest, žiadne opakovane zvracanie, proste len to vyšlo von a už dobre. Vždy to je hnede od granka, dnes sa nad ráno povracal v posteli (môžme maľovať). Neviem prečo, ale ja mam tusaka ze mu možno mlieko nerobi dobre, ale zamýšľam sa, že to by asi častejšie zvracal. Lebo denne zje veľa mliečnych produktov. Toto je zvracanie sa objaví raz za napr 3 mesiace, nie je to pravidelne ze by každý týždeň a ani mesiac. Stane sa a potom už dobre. Je strasne zlý jedak, ale mam istotu ze vždy aspoň to mliečko a nejaký ten jogurtik do neho dostanem. Preto sa bojim, ze by mohol mat intoleranciu alebo nedaj bože bkm. Sama som celiaticka a mam intoleranciu na laktozu, snáď sa mylim. Stretol sa už niekto s takýmto zvracanim?
Z granka by som sa aj ja povracala 🙈 ale nie no a stolicu ma aku, lebo ak ma problem s mliecnymi vyrobkami, tak napriklad pri intoleranci laktozy su bezne aj hnacky, moze mat aj alergiu na BKM. Treba ist k pediatrovi a nie sa mesiace pozerat ako sa dieta trapi a vracia 🤷🏼♀️ posle ta na vysetrenia a zatial skus to mliecne vyradit, ak mas pocit ze je to z toho.
Tiez si myslim, ze jedlo moze odmietat pretoze mu sposobuje diskomfort, boli ho brucho mozno pernamente ak ma nevhodnu stravu vzhladom na moznu intoleranciu.
Prestaň mu dávať sprosté Granko a uvidis. Nerozumiem načo mu ho dávaš keď sa z mlieka pozvracia.
Prestaň mu dávať a uvidis ako zareaguje.
A vôbec by nebolo odveci ísť k pediatricke
@dzulli1980 ta jedna matka to konzultovala niekoľkokrát s dr, žiaľ nechce mu zobrat krv na intolerancie
Nechce zobrať krv? A čo si nesvojprávna? Narobím krik,alebo zmením doktorku😡
Aké ste zas všetky milé z rána, len napádať matku. Tak aby som to upresnila. Niekoľko som to spomínala doktorke. Žiaľ bez úspechu. To sa každému jednoducho povie, že vyradiť. Co bude potom jest ? Keď ma rad gulicky do mliečka, jogurty. Nemusí to byť ani z mlieka ale napr z lepku to tiež konzumuje vo veľkom, pečivo so šunkou.
@milanemila stolica je v norme podľa mňa, raz denne a nie hnačka. Sama som videla na sebe aká bola ta stolica keď to nebolo v poriadku a on takú nemá.
Čo bude jesť? Veď skús vylúčiť 1 potravinu a uvidis.
Deti ktoré nepijú mlieko ani nejedia mliečne výrobky nezomru od hladu
Pochybujem, že lekár pri takto opakujúcom sa probléme odmietne dieťaťu zobrať krv resp. ho poslať na gastro, imuno-alergológiu atď. ... už mám toho pochodeného s dieťaťom dosť na to, aby som takejto rozprávke uverila ... Ty skôr samu seba presviedčaš o tom, že je to v poriadku ... no nie, nie je ... a čím neskôr to začneš riešiš, tým viac dieťaťu škodíš.
Práve preto,že sama si celiatička,by si mala vedieť,že od hladu nezomrie,aj keď bude mať obmedzenia v strave. A bez odborného vyšetrenia budeš prd vedieť.
Nám sa to vôbec nepovie jednoducho, ale keď mu to potvrdí budeš musieť vyradiť mlieko, potom spravíš čo, sprav to teraz. Mimochodom v obchodoch máš kopec inych mliek, nie len kravské. Skúšala si? Môj muž napr. nemôže mlieko ako také, ale výrobky syry jogurty v pohode. Keď je doktorka neochotná a nechceš ju zmeniť tak rob ty. Vyraď kravské, nahraď ho iným. Mimochodom má 4 r. od hladu určite neumrie.
Autorka, zbytočne sa ti rozčuľujes a urážas na ženy, ktore ti píšu, že zvracanie z ničoho nič nie je normálne a treba to riešiť.
Ak si ty celiaticka, tak je veľká pravdepodobnosť, že aj syn môže to mať. To nie je strašenie, ale holý fakt. Neznamená to, že okamžite bude mať všetky prejavy a zvracat 3x denne, ale skutočne už moze sa to u neho začínať takto prejavovať.
No a bohužiaľ, keď mu bude robiť zle mlieko, tak mu ho musis vyradiť. Ked chlieb a šunka, aj to budeš musieť zmeniť. A nájsť iné alternatívy.
Ci akože myslíš to tak ze "on to ma rad, tak mu to dám" aj keby mu to robilo zle? Ci keď bude vracať 3x denne a hnackovat, až potom to budeš riesot? Lebo veď teraz vracia len 1x mesacne, tak pohoda, nič sa nedeje? 🙈🙈
Keď doktorka odmieta poriadne ho vyšetriť, tak bud nalieham, alebo zmením doktorku. Určite nie je v poriadku, aby 4 ročne dieťa len tak každý mesiac pravidelne zvracalo.
A nemôže mu vadiť granko? Moje deti ani jedno neznesú čokoládu, granko a podobne. Pravidelne mi z toho vracali. Ale ako píšu vyššie, určite by som u doktorky žiadala testy, žiadne, že ona nechce. Buď by som si dupla, alebo by som išla k inému pediatrovi.
Tak to ma mrzi, ze vas lekarka odbila, ale naozaj sa nenechaj, alebo ist na take vysetrenie aj ako samoplatca. A naozaj by som skusila najpr na mesiac vyradit lepok a ak to nepomoze tak potom na mesiac laktozu. Zhodou okolnosti moja mama ma dietu bez lepku a laktozy a normalne sa da jest. Napriklad das mu razny chlieb, bezlaktozove mlieko aj jogurty bezne kupis. Naozaj to nie je sranda, ked ti dlhodobo zvracia ved mu mozes znicit cele travenie, creva atd.
Moja dcera neje vobec gulicky do mliecka a granko a ma co jest 🤷🏼♀️
V prípade, že pacient resp. zákonný zástupca žiada odborné vyšetrenie bez odporúčania lekára, toto vyšetrenie sa môže uskutočniť, ak si ho pacient ... uhradí sám. Toto má môj všeobecný lekár vylepené na nástenke pri ordinácii.
Chod čim skôr s nim na vyšetrenie nevieš ani čo môže mať.To že zvracia taký čas nie je dobre.Môže dôjsť aj k dehydrataci organizmu a potom to bude na infuzie.Aj keby som mala zaplatiť s vlastneho vrecka vyšetrenie ale uhradim pre môj pokoj.Teraz už sú tak tie sukromne take že nepotrebuješ lístok od detskej lekárky.
@dilino on zvracia RAZ za čas, nie celý čas.. to je riadny rozdiel..
Podľa mňa mu to proste len nesadne, ved aj dospelý keď zje niečo čo mu nezapasuje tak je lepšie to vyvrátiť! Zas nie za všetkým sa musí skrývať diagnóza, ano, je fajn dieťa dat dieťa vyšetriť, ale pokiaľ sa to stane raz za 3 mesiace, tak je to podľa mňa len o tom, že mu to nezapasovalo
Môže to byť aj reflux.
Syn ma tiez taketo podivne vracania v noci. Strieda sa to s horuckamu pripadne hnackou to definujem ako virozu ale asi 3x zvracal v noci len tak plne davky vecere, bez teploty, ziadne stazovanie na brucho. Rano nic. Ma intoleranciu na BKM ale stalo sa to aj bez nlieka. Urcite prever tu intoleranciu. Ja osobne upodozrievam u syna psychiku leno nenavidi skolu, cez prazdniny vyhladam psychologa
A prečo s ním nejdeš na vyšetrenie? ... ako mu Tvoj strach pomôže? ... je vysoká pravdepodobnosť, že bude mať intoleranciu, alergiu ... nechápem ako jedna matka nechá vlastné dieťa sa takto trápiť ... a možno to, že je slabý jedák s tým veľmi úzko súvisí, to Ťa nenapadlo?