Dlhodobé zahlienenie 9 ročného syna

iveta7677
1. nov 2013

Môj 9 ročný syn prekonal koncom septembra silnú vírusovú infekciu. Boli sme aj v nemocnici. Odvtedy sa mu nádcha vracia skoro stále, niekedy je to lepšie vtedy si fúka nos tak 1 až 2x denne, potom je to horšie vtedy si fúka nos tak 6x denne a vtedy aj pokašliava. Nádcha je taká hustejšia a žltá alebo bledá. Dávam mu do nosa Sterimar s meďou a dávala som mu aj Sinupret. Dnes ráno začal mať zase nádchu a začal aj tak kašlať vlhko, tak som mu nasadila Mucosolvan Junior, aby ľahšie vykašliaval. Ja už neviem čo mu mám dať. Rozmýšlala som, že mu dám ešte na nádchu Muconasal Plus, alebo zase Sinupret.

liz_lemon
1. nov 2013

@iveta7677 nech kazdy den pije vytlaceny citron s vodou, to odhlienuje

aristka
1. nov 2013

@iveta7677 skús preplach nosných dutín denne ,nájdeš to aj na googly postup ,ak by to neprechádzalo treba ísť k dr. a spraviť výtery ,a imunológiu a možno orl .vyš....

mikela22
2. nov 2013

To iste sme mali aj my a nonstop sme synovi vyplachovali nos s morskou solou, lebo sa mi zdalo, ze to na chvilku pomohlo. No fakt len na chvilku, tak sme vyplachovali a vyplachovali, podotykam na radu jednej orl, a hlieny stale pribudali. Tak som sa nastvala a objednala ku sukromnemu orl, ktory ma uz od dveri spucoval, ze ktora mudra hlava mi kazala tolko vyplachovat, ze on by tie morske spreje najradcej z lekarni povyhadzoval. Odovodnil mi to tym, ze ta sliznica nosa, tym ze je ustavicne macana vodou zo solou trpi a nema cas sa zregenerovat a vytvorit si vlastny ochranny povlak. Hovoril mi, ze si mam ja skusit namacat palec do slanej vody a neustale tu sol tam pridavat, ze co sa stane. Samozrejme, ze sa rozmaca a zacne stipat. No cudaj sa svete mal pravdu, odkedy sme prestali pouzivat spreje hlieny sa upravili, ak je nadcha dam obycajne kvapky do nosa a necham chvilu posobit a potom nostek vyfukneme.