Dlhodobé užívanie Nasonexu

13. júl 2023

Ahojte môj syn má 5 rokov, časté zápaly horných dýchacích ciest a ORL mu odporučila brať dlhodobo Nasonex. Boli sme na kontrole v Centre Kramáre a tam mu zistila, že nosná mandla je síce zväčšená, ale ešte to nie je na výber, ešte by skúsila ten Nasonex. Vyplachujeme 2 krát denne konvičkou. Toho Nasonexu sa z dlhodobého hľadiska trochu obávam, keďže obsahuje kortikoidy, i keď len lokálne... Aké máte skúsenosti s dlhodobým užívaním Nasonexu? Ďakujem 🙂

mimi3008
13. júl 2023

Obsahuje sice kortikoidy, ale nie vysoku davku. Dlhodobe uzivanie myslis co? Tyzdne? Mesiace?

yanni
13. júl 2023

Nasonex sa predpisuje na dlhodobu terapiu prave koli tomu, ze kortikoidy pomahaju. Dobry lekar voli prave koli lokalnemu ucinku nasonex. Mna presne na toto upozornila ORL, ze davat pozor, LEN lokalky. Moja dcera mala tekutinu v uchu, riesi sa to vo väcsine pripadov operativne rurkami. My mame super ORL, ta skusa aj nemozne. Mali sme terapiu s Nasonexom, Sinupret, slana voda (kedze treba liecit cele horne dychacie cesty) a Otoglobe. Po mesiaci mala ucho ciste, ziadna tekutina, ziadne zuzenie, testy 3mi pristrojmi konecne ukazali 100% zdravy stav. Odvtedy ani sople nemava (mavala obcas soplik, ale nic tragicke az ked sa zacala stazovat na ucho).

autor
13. júl 2023

@mimi3008 Dr odporučila brať to zatiaľ 3 mesiace a potom kontrola

autor
13. júl 2023

@yanni ďakujem za odpoveď. A ako dlho ste to všetko brali? Nemala žiadne vedľajšie účinky? Už to teraz neužíva?

yanni
13. júl 2023

to sedi. Na mandlu trva terapia minimalne 3 mesiace. Aky plan si dostala? Popri Nasonex si mala dostat aj Ocean spray a Sinupret. Sinupret sa po case vysadi, ostatok sa casom znizuje z troch davik denne na sve a potom uz len na jednu.

yanni
13. júl 2023

2 mesiace. Ziadne vedlajsie ucinky. Boli sme potom viac krat na kontrole, vstko v poriadku. Hlavne, ze sme sa vyhli operacii. A aj ked nebyvala chora, odvtedy uz ani sople nemava.

autor
14. júl 2023

@yanni plán bol práveže, len ten Nasonex. O Sinuprede sa ani nezmienila. Som rada, že žiadne vedľajšie účinky 🙂 snáď ani u nás nebudú. A teda ani žiadna závislosť po vysadení?

mima172
19. jan 2024

Autorka: ahoj, prosím ta nasadila si nakoniec ten Nasonex? Dcére ho predpísala pediatrička, lebo nevie dýchať nosom. Zatiaľ som ho nenasadila, hľadám nejakú menej chemickú cestu ale je to zúfalstvo 😔

autor
19. jan 2024

@mima172 ahoj, nakoniec ho bral pol roka a bol potom menej chorý. Potom sme ho vysadili a dr z ORL nás zdrbala, že sme to mali dlhšie užívať. Potom aj ochorel. Ale závislosť sa mu nevybudovali. Ani vedľajšie účinky neboli.

mima172
19. jan 2024

Ešte dlhšie? 🤔Mne pediatrička povedala, že má využívať 1 sprej a žeby to malo pomoct. Malá mi ide z choroby do choroby (nič vážne, len sople, kašle ale aj tak ju mam tým pádom viac doma ako v škôlke). Dávali ste 1x denne a to večer? A ďakujem, že si odpovedala, asi ho nakoniec nasadím, lebo toto je čisté trápenie. Dnes sa pre zmenu zobudila bez hlasu a to podľa mňa práve preto lebo dýcha s otvorenou pusou.

drahomirrra
20. apr 2024

@mima172 Ahoj. Nasadila si malej Nasonex? Ja ho doma mam a uvazujem, ci ho dat malemu, mam pocit, ze mu nadcha tlaci na usko, tak na odpuchnutie..

mima172
20. apr 2024

@drahomirrra Ahoj, áno nasadila. Bola zdravá najdlhšie od nástupu do škôlky, po vysadení do pár dní opäť upchatý nos, dutiny, kašeľ, zapálené očká, čiže možno alergia. Vysadenie je týždeň stará vec, v pondelok s nou idem k Dr, čo ďalej. Na to, čo píšeš ty by mohol pomôcť 🙂

drahomirrra
20. apr 2024

@mima172 Dakujem, nasadim mu ho, uz sme zufali. Mame to podobne ako vy…