Dlhodobé bolesti bruška

28. mar 2024

Ahojte, od minulého roka leta dcérka 3r bude mať sa sťažuje na bruško. V decembri jej brali odbery z mocu aj stolice v moci mala zápal brala atb stolica bola ok. Krv tiež brali mala nedostatok železa a nejaké minerály takže nám dala vitamíny za ktoré sme platili 80€. Plus k tomu mala vyrážky po celom tele museli sme ju natierať s takým krémom. No ale tie bolesti stále pretrvávali , v januári dostala norovirus skončila v nemocnici. Bola aj na USG bruska to bolo všetko ok , boli sme na gastro tam nám potvrdili alergiu na jačmeň a mala nejakú baktériu v brusku a brala ATB po nich bol chvíľu pokoj, no a potom 2-3 týždne na to zas , bolesti ráno a pocit na zvracanie. Posledný týždeň má len kašovitú stolicu zelenú alebo žltú. Boli sme v nemocnici lebo grckala minulý víkend 2 krát odvtedy nič. Tento týždeň ju už aj cez deň boli brucho , ale v takých návaloch ze nevie nič robiť a stále sa sťažuje potom chvíľku pokoj a potom zas to príde. Boli sme dnes v nemocnici aby ju poriadne vyšetrili lebo už to nie je normálne a tam nám povedali ze ma krv ok a aj stolicu ma ok nič tam nenašli. Povedali nám ze ma nejaký zápal ale nevedia kde a aký. Máme ísť na gastro opäť , ma všetky príznaky celiakie čo môžu byt ale prvý krát nám ju nepotvrdili. Ja už som zúfalá ze to nevedia zistiť čo jej je alebo ako ďalej. Môže to byt ta celiakia aj keď sa nepotvrdila prvý krát ? Na mlieko nemá intoleranciu ani jej nič také nevyšlo, tak ja už fakt neviem..po novom sa mi vždy večer ešte budí na bolesť bruška s veľkým plačom. V stredu máme ísť na gastro tak verím ze sa pohneme. Robia deťom aj inak vyšetrenie na gastro ako len z krvi?

tanyan
28. mar 2024

Má aktuálne nejakú diétu alebo niečo vylúčené zo stravy? Niekedy vraj testy neukážu alergiu, ale pri úprave stravy sa stav zlepší. Podľa mňa stojí za vyskúšanie napríklad bezlepková strava na pár týždňov, keď by to mohlo pomôcť, aby chudiatko netrpela.

autor
28. mar 2024

@tanyan no snažíme sa nepamätám potraviny kde neni tá jačmenna múka , ale ja si myslím že aj ta normálna múka jej škodí. Povedali nám že ma zápal ale nevedia kde presne či v hrubom čreve , tenkom a to vedia zistiť len asi z biopsie. A keďže to je zápal je to spojené s potravinami či uz celiakia, crohnova a milión iných.. nechcem jej teraz dávať diétu niečo iné nakoľko budúci týždeň ideme na gastro a tam sa uvidí..