dobry den, poradi mi niekto s podobnym problemom? moja 8 rocna dcera ma dlhodobe bolesti brucha, su to skor krce ktore trvaju niekedy dlhsie inokedy len zopar sekund. Mava to aj po jedle, niekedy sa s bolestou uz zobudi. Velmi malo zje, rychlo sa zasyti. Robili jej gastroskopiu aj kolonoskopiu zistili jej plesne, ktore jej preliecili a tiez viac zlce v zaludku. Helikobaktera nema. Nevieme si uz rady nic jej nepomaha. Stolicu ma vacsinou normalnu niekedy ju pri tej bolesti prezenie. Budem rada ak mi odpise niekto kto mal so svojim dietatom podobny problem, popripade co by sme s tym mohli robit, lekari zatial nic nenasli.
mirka ja tými kŕčami trpím snáď odmalička a dali4 má pravdu, asi to bude skúr psychické.....niekoľkokrát som skončila na pohotovosti a to naposledy pred 2 rokmi....nikdy mi nič nezistili....ale vždy som to mala, keď som bola vyystresovaná, pred niečím náročným....a pomáhalo mi väčšinou si ľahnúť a vystrieť sa...
mirka, ja som mala bolesti brucha tiež približne vo veku tvojej dcéry. Vtedy mi nič dokopy nezistili. V 15 rokoch som ich mala znova. A vtedy mi zistili nábeh na celiakiu, ale biopsia ju nepotvrdila. Mne spočiatku bolo zle najprv po chlebe, neskôr po cestovinách a potom už po všetkom. Ale tiež to môže mať aj súvis fakt so psychikou. Môžem ti poradiť len sledovanie, kedy je dcérke zle, čo zjedla a či nezažila nejaký stres. Inú radu neviem dať.
dakujem za odpovede, s tou psychikou to moze byt pravda, dcera je dost hyperaktivna, myli ma len to ze vacsinou tie bolesti pridu po jedle ale je problem zistit po com je jej zle uz som to skusala ale to je tazko raz ju po niecom boli inokedy nie, nepodarilo sa mi zistit konkretne potraviny. Este sme objednani na alergologiu, hadam tam na nieco pridu.
ahoj mirka38,moze to byt aj helikobakter,,,ja som tiez mala take problemy,stale ked som nieco zjedla tak hned ma bolel zaludok aj brucho,musela som ist na vecko a dat to von.alebo moze mat vredy......inac boli to hrozne.chod s nou k doktorovi...papik
ahoj popelka, u lekara sme uz boli, minuly rok sme lezali tyzden v nemocnici, helikobakter jej nezistili, nepotvrdila sa ani celiakia, vredy tiez nie, skusali sme aj probiotika ale asi to treba brat dlhodobejsie.
este ma teraz napadlo,ze to moze byt aj crevna flora,ze ju ma narisenu,,,,treba ist na sono a na trubicku do zaludka,,,,,to by mali zistit.lebo brucho len tak neboli,vies,,,,papik
Mirka ja to mavam tiez, ale ja som si to u seba vsimla az teraz pred niekolkymi rokmi (teda v detstve som to nemala)a ja si tiez myslim, ze je to psychickeho povodu, aspon u mna urcite. A mavam to aj po jedle, zda sa mi, ze najskor vtedy, ked sa prejem.
A este mi ale napadlo, ze ked som bola druhacka na zakladnej, tak sme mali taku sekeru ucitelku, vela na nas kricala a tak, a ja som z nej mala take nervy, ze takmer kazdu noc som sa zobudila na to, ze mi je zle od zaludka, na vracanie mi bolo, ale nikdy som nevracala...nasi boli zo mna nestastni a potom nejak na to dosli, ze to asi kvoli tej ucitelke som mala stresy...takze ja by som na Tvojom mieste zobrala malu aj psychologicke detskej, mozno by jej to pomohlo, ona by cez rozhovory s Tvojou dcerkou zistila, co ju trapi a tak...skus drzim palce
ahoj, dietu ste skusali? ja som mal uplne znicenu mikrofloru, po dlhodobo uzivanych antibiotikach, strasnu Canditu, bolesti na pravej strane brucha, po kazdom jedle. tiez mi robili gastroendoskopiu aj kolono a nic nezistili. pomohlo mi az ked som presiel na surovu stravu, skuste surovu dietu aspon 3 mesiace, mna to uplne vyliecilo a aj som pri tom zostal, 70% mojej stravy je surova zelenina a ovocie. Viem, ze pre dieta to bude komplikovanejsie, ale treba skusit.
ahojte, co sa tyka ucitelky, maju sice taku, ktora pokrici ale Laura sa do skoly tesi este sa nestalo aby nechcela ist do skoly, takze neviem. Minuly rok bola dost chora a tiez brala vela ATB takze mala narusenu crevnu floru, predpisali jej probiotika, ktore jej davam aj teraz. Len je ich vela, neviete mi poradit nejake dobre na zaludok a creva? ak mate vyskusane. So zeleninou je to problem,jej chuti len to co je tazke cize paradajky, paprika ... ale brokolica atd., to nie, z ovocia najradsej banany.Dieta by bol tiez problem ona zje dost malo, takze sa snazim varit len to, co jej chuti ale budeme musiet asi aj nasilu
Pozdravujem, mirka38. Táto diskusia je už dávna, určite ste v diagnostike pokročili. Veľmi by ma zaujímalo, ako sa to s dcérkou vyriešilo, či bolesti bruška prešli a či jej niečo zistili. Mám podobný - ale intenzívnejší - problém so synom. Trvá to už vyše troch mesiacov, bolesti sú veľmi silné a vlastne stále. Absolvovali sme mnoho vyšetrení, hospitalizáciu, liečbu helicobactera, dva mesiace sme na prísnej diéte - a bolesti neprestávajú. Zvaľovať to na psychiku sa mi zdá ťažko prijateľné...
Ďakujem za reakciu. Áno, kvasinky má zistené, ale prešiel už tiež liečbou. Môže to byť také dlhodobé? A nepopisuje bolesti ako kŕče - tými to začínalo. Teraz hovorí, že je to "opačná bolesť", teda nie sťahujúca, ale naopak tlak von. Schudol vyše 10 kg. Predtým bol mierne obézny. Stratu hmotnosti pripisujem však aj diéte.
@mirka38 moja 9 rocna ma toto iste, ma to od nastupu do skolky az do teraz. aj mna to hneva, lebo neviem co jej je,. tiez sa tesi do skoly, ale oni to maju v podvedomi. ona povie, ved ja nestresujem, ale vidim ako ju dokazu trapit aj tie najmensie,,blbosti,, . Je velmi citliva, aj ja som, aj ja mavam bolesti ak idem niekam, kde nezvyknem, ak je nieco ,,ine,, ako v beznom zivote. Vidim, ze ma presne to ista ako ja, je to ,, psychosomaticke,, a vacsinou to boli okolo pupka alebo presne nad. vidim seba, ked som bola mala, ja som dokazala mat pri velkom strese aj hnacky, co ona nastastie nem, skusky atd,- hned som bezala. zevraj to mavaju castejsie baby, no vyrastu to az okolo 11 rokov, aj ja len dufam, ze to raz prestane. nastastie mava to len par sekund, nie su to silne bolesti alebo krce, len mi to vzy spomenie a potom prestane. ich moze aj trapit obycajna vec, cokolvek, napr. ze su ostatny mudrejsi, alebo ranny stres, ze sa ide do skoly, nemusi to byt nic komplikovane. Nasej je lepsie, co zacala brat Peritol, je to sice liek na alergiu, ale davaju to detom na taketo problemy, aj na ,,nocny des,, a podobne. rano jej zalejem trezalku pred skolou a den je hned lepsi. treba skusit. napiste potom aj vy ako ste postupili.
dobry den, dakujem za reakcie, uz som si myslela, ze nikto nezareaguje, preto som na tejto stranke dlho nebola, dcera ma uz 11 rokov, medzi tym jej zistili intoleranciu na mlieko, prestala som jej ho davat aj mliecne vyrobky na radu lekarky, ale bolesti neprestali. Nema ich uz tak casto ako ked bola mensia ale su dost intenzivne , niekedy ju potrapia aj 2 hodiny. Teraz si pred tou bolestou stazuje, ze jej je tazko a ze je nafuknuta, vacsinou ju aj vtedy boli brusko. Na lekarov sa uz nespolieham, dufam, ze z toho vyrastie, varim jej detske caje na travenie a niekedy jej pomoze Endiex, ked ma aj hnacku, pekny den
@mirka38 mava hnacku? neni to crohnova choroba? www.crohnclub.sk sono brucha, kolonoskopiu ste absolvovali? syna tiez trapi brucho 2 ttyzdne uz, zajtra ideme k lekarovi, som zvedava kam nas posle.....
ahojte, uz som aj zabudla na tuto stranku, mnoho povinnosti...dcera ma 12, bolesti neustupili, aj ked uz nie su tak casto. Medzitym sme absolvovali znova hadicku do zaludka , zistili helikobacter, kvasinky, nasadili ATB, po ktorych jej zasa bolo zle, pani doktorka odporucila dietu a mame pouvazovat o Bardejovskych kupeloch. Takze zatial z toho nevyrastla, snazim sa nedavat jej nic tazke ale niekedy sa neda, ved viete, deti, ozaj, este jej zakazali cokolvek sladke, takze problem pokracuje, dakujem za reakcie pekny vecer
Ahojte mám rovnaký problém. Syn (10) má problémy takého istého charakteru. Väčšinou po víkende keď treba ísť do školy. Absolvovali sme všetky možné vyšetrenia a nič. Navštevujeme aj psychologicku. Žiaľ nemám pocit že by to pomohlo. Som presvedcena,že je to "v hlave"
Ahojte,my sme s tymto po dlhom chodeni po lekaroch na bezl.strave,caka nas metabolicke vysetrenie,ale v minule sme skoncili d bolestami na pohotovosti,nenechaj sa urcite odbit,dieta nemoze mat krce,hnacky....je to vcrevach,my sme pre lekara boli dva roky hypochonde,az nakoniec konecne aspon nieco,potravinova alegia na vsetko.....len kecmu he lepsie ale musime prisne dodrziavat bezlepkovu a bezmliecnu dietu...mame uz 11 rokov,no somzufala po minulom zachvate bolesti,hnaciek,triasky,nauzei atd.....cakame nadalsie vysetrenia
Ahojte,presne toto riešim s dcérkou (7) už polroka, bolesti brucha teraz väčšinou po jedle, každý deň aj cez víkend,často už ráno vstáva s tým,že ju bolí bruško. Kompletné vyšetrenia krvi, stolice, sono brucha, helicobacter ... všetko negatívne. Stolicu máva normálnu, nezvracia.Alergie sa žiadne nepotvrdili, chodíme aj k imunologovi, bruško stále bolí.Teraz nás poslal gastroenterolog k psychologicke,aj keď mi malá tvrdí, že sa nestresuje,ničoho nebojí, je prváčka, učiteľku má úplne v pohode,do školy chodí rada. Vraj ak psychologicka usúdi, že to nie je psychického pôvodu,pošle ju na ph-metriu na kramáre. Už som z toho úplne zúfalá,denne riešime len bolesti brucha. Detská lekárka má straší,aby nemala vredy dvanástnika ☹.
@mirka38, ako ste na tom s malou? Moja dcéra má už mesiac bolesti brucha + raňajšie vracanie. Má 11 rokov. Zobodí sa ráno a už to začína. Dostala do toho prvý menzes, tak sme to prikladali s lekárkou k tomu. Potom jej našla v moči krv, tak nám nasadila Biseptol. No menštruácia prešla, Biseptol sme doužívali ale bolesti pretrvávajú. Boli sme už aj na pohotovosti, tam nám lekárka dala antibiotiká, vraj to vracanie má z hlienov lebo má angínu. No myslím, že všetky tie teórie a napchávanie liekmi boli zbytočné. Bolesti pretrvávajú. Už sme boli na všetkých možných vyšetreniach no nič nezistili ani v moči ani krv. Všetko Ok. Ešte nás čaká koncom júna gastro vyšetrenie. Tak som zvedavá. Už i školu sme riešili ako možný zdroj bruchabolenia 🙂 Bolesti sú také na preskačku, buď ju to bolí dlhodobo skoro celý deň alebo len nejakú 1-2 hod a potom to prejde. No ráno zasa od začiatku.
@samantha223 poprosím ťa, ten Peritol ti ktorý lekár predpísal ? Obvodný alebo alergologička ? Ja tiež mám niečo podobné s 11 ročnou dcérou.
nám na gastre nezistili nič, všetky testy negatívne, opakované odbery stolice tiež negatívne, gastroenteorológ jej nakoniec predpísal espumisan, že má skúsenossť, že často je za tým zvýšená plynatosť, ale dieťa to nevie špecifikovať a musím povedať, že dosť nám pomohol. odvtedy ako ju bolelo bruško, som jej vždy dala a ukludnilo sa to. chodíme aj k detskej psychologičke odvtedy, asi tak 4-5x počas školského roka, aj to jej pomáha, lebo si robí hlavu zo školy z úplných zbytočností...
Ahojte.Moja dcéra má 8 rokov a 4roky-vždy na jar- dostane strašné kŕčovité bolesti brucha a zvracia tak,ze vždy skončí v nemocnici.Slepé črevo jej vybrali,robili sono a gastro vyšetrenia v BB. Všetko mala ok.Jedine jej zistili intoleranciu bielkoviny kravského mlieka...Ale mne sa to nezdá...Bolo by jej zle iba raz do roka a po zbytok roka nič,aj keď mlieko pila?? Nezdá sa vám to čudné??
Ja bysom za tým hladala psychický problém...