Dlhodobá bolesť hrdla u detí

luc2020
13. jún 2024

Ahojte, nemate niekto skusenosti s dlhsou bolestou hrdla u deti? Syna zacalo cca pred mesiacom boliet hrdlo, z vyteru mu vysiel hemofil. Bral ATB ale bolest nepresla. Na ORL nam povedali, ze mu zatekaju hlieny z opuchnutej nosnej sliznice a z toho ho boli hrdlo. Predpisali mu flixonase, berie uz vyse 2 tyzdne, ale hrdlo ho stale boli.
Neboli ho velmi, vacsinou sa stazuje len rano (iba niekedy), ale ked sa ho kedykolvek cez den opytam ci ho boli hrdlo tak vzdy povie, ze boli. Ma 4 roky, nevie presne opisat kde ho boli a ako. Chystame sa na kontrolu, ale predsa by som sa chcela opytat ci nemate niekto skusenost 🙂

gabriellka
13. jún 2024

@luc2020 výter podľa mňa všetkým členom domácnosti. On sa mohol preliecit a niekto z domácnosti môže byt prenášač a ani nemusí mať príznaky

luc2020
autor
13. jún 2024

@gabriellka boli sme prelieceni vsetci tak tym by to nemalo byt. Mozno, ze mu tie ATB nezabrali.

mareka49
13. jún 2024

Možno trocha od veci, ale keby sa ho nepytas tak sa sam sťažuje?
To ranné bolenie by som pripísala tým zatecenym hlienom.
Počas dňa by som sa ho nespytala aspoň jeden dva dni vôbec, či sa sám postazuje počas dňa.
Ak normálne je, pije, spi,..
Max by som skúsila dačo prírodné na doliečenie.
Šalvia najma

luc2020
autor
13. jún 2024

@mareka49 tiež ma to napadlo, skúsili sme sa ho nepýtať, jeden deň vôbec nespomenul hrdlo a na druhý deň počas dňa raz 🙂 inak je úplne ok. On aj povie, že ho bolí, ale že nie veľmi, ale že je to nepríjemné. Keď tie problémy začali tak sa sťazoval často.
Šalviu sme neskúšali, čaj sa malým deťom neodporúča a kloktanie mu moc nejde, ale skúsime aspoň vyplachovať ústa. Ďakujem 🙂

mareka49
14. jún 2024

A alergia?
Anginal sprej so Šalviou?

luc2020
autor
14. jún 2024

@mareka49 Na alergo sme zatial neboli, ani obvodna mu nerobila ziadne testy. Ale ziadne ine problemy nema, ani priznaky alergie. Nosnu sliznicu ma vraj opuchnutu z castych chorob. Chodi prvy rok do MŠ a mal castejsie nadchy.
Ten sprej nepoznam, nemame odskusany tak dakujem za tip 🙂

luusyyyyyyy
27. jún 2024

@luc2020 a aké ste mali antibiotiká? Lebo hemofil býva na všetky rezistentný nám pomohol len biseptol bojovali sme asi polroka

luc2020
autor
27. jún 2024

@luusyyyyyyy bral Augmentin, mal ich nasadene podla vyteru. Boli sme od vtedy aj na opakovanych vyteroch a tie boli uz v poriadku 🙂